Τέλεση Αγιασμού νέας Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης "Λένα"

Τέλεση Αγιασμού νέας Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης "Λένα"

Αγιασμός τελέστηκε στη νέα Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης του ΑΛΜΑ με το όνομα "Λένα", την Τρίτη 17 Μαρτίου 2026, σηματοδοτώντας μια νέα αρχή για την ομάδα της Στέγης "Το Σπίτι Μου" η οποία είχε ξεκινήσει το 2012 να λαμβάνει υπηρεσίες υποστηριζόμενης διαβίωσης σε ενοικιαζόμενο διαμέρισμα. Στον Αγιασμό παρευρέθηκαν η Αντιδήμαρχος Βρεφονηπιακών Σταθμών Παλαιού Φαλήρου Μαίρη Τρύφων και η Εντεταλμένη Σύμβουλος Υιοθεσιών Αδέσποτων Δήμου Παλαιού Φαλήρου Κατερίνα Λέμη.

Η νέα Στέγη "Λένα" είναι ένα ιδιόκτητο διαμέρισμα στην καρδιά του Φαλήρου δίπλα σε πολυσύχναστη πλατεία όπου οι ένοικοι μπορούν να απολαμβάνουν τον καφέ τους ή τη βόλτα τους. Το διαμέρισμα είναι χωρητικότητας 140 τμ, διαθέτει άνετους και μοντέρνους χώρους και φιλοξενεί 4 άτομα με νοητική αναπηρία.

Η Υποστηριζόμενη Διαβίωση αποτελεί βασική προτεραιότητα του ΑΛΜΑ καθώς αναγνωρίζει τη μεγάλη ανάγκη των ατόμων με αναπηρία όσο και των οικογενειών τους για ασφαλή και ποιοτική διαβίωση και πλήρη ένταξη στο κοινωνικό και φυσικό περιβάλλον. Κάθε αρωγή είναι καλοδεχούμενη έτσι ώστε να δώσουμε την ευκαιρία σε ολοένα και περισσότερους συνανθρώπους μας με αναπηρία να ζήσουν με αυτονομία, αξιοπρέπεια και σεβασμό.

Print
3907 Rate this article:
5.0
«October 2026»
MonTueWedThuFriSatSun
282930
10η Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος ΚΔΗΦ ΑμεΑ "4U"

10η Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος ΚΔΗΦ ΑμεΑ "4U"

Το ΑΛΜΑ προσκαλεί άτομα  με αναπηρία (νοητική υστέρηση, διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές) ηλικίας 6 έως 44 ετών (στο εξής θα καλούνται «ωφελούμενοι») να υποβάλλουν αίτηση για το πρόγραμμα ΚΔΗΦ ΑμεΑ "4U".

Read more
1234
5
1ο Συνέδριο ΑΛΜΑ ΑμεΑ | 8–9 Δεκεμβρίου 2026 | Ίδρυμα Ευγενίδου | Αθήνα

1ο Συνέδριο ΑΛΜΑ ΑμεΑ | 8–9 Δεκεμβρίου 2026 | Ίδρυμα Ευγενίδου | Αθήνα

Με κεντρικό μήνυμα ότι κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα να αναπτύσσει τις δυνατότητές του, να συμμετέχει και να ανήκει, το ΑΛΜΑ επιδιώκει να δημιουργήσει μέσα από το συνέδριο ένα γόνιμο πεδίο συνάντησης της επιστημονικής γνώσης με την καθημερινή εμπειρία και τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας.

Σας προσκαλούμε να κάνουμε μαζί ένα ΑΛΜΑ προς μια κοινωνία πιο συμπεριληπτική, πιο προσβάσιμη και πιο ανοιχτή στη διαφορετικότητα.

8–9 Δεκεμβρίου 2026 | Ίδρυμα Ευγενίδου | Αθήνα

Read more
6
Ανακοίνωση Προσωρινού Πίνακα Αποτελεσμάτων Προγράμματος ΚΔΗΦ "4U"

Ανακοίνωση Προσωρινού Πίνακα Αποτελεσμάτων Προγράμματος ΚΔΗΦ "4U"

Σήμερα 6 Οκτωβρίου ανακοινώνεται ο Πίνακας Προσωρινών Αποτελεσμάτων «4U – ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ – ΕΝΤΑΞΗΣ – ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΕΦΗΒΩΝ ΜΕ ΝΟΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΥΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΤΟΥΣ» με κωδικό MIS 6003813.

Read more
78910
Ανακοίνωση Οριστικού Πίνακα Αποτελεσμάτων ΚΔΗΦ ΑμεΑ "4U"

Ανακοίνωση Οριστικού Πίνακα Αποτελεσμάτων ΚΔΗΦ ΑμεΑ "4U"

Σήμερα 10 Οκτωβρίου ανακοινώνεται ο Οριστικός Πίνακας Αποτελεσμάτων «4U – ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ – ΕΝΤΑΞΗΣ – ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΕΦΗΒΩΝ ΜΕ ΝΟΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΥΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΤΟΥΣ» με κωδικό MIS 6003813

Read more
11
12131415161718
19202122232425
2627282930311
2345678
Terms Of UsePrivacy StatementCopyright 2026 ALMA | Panhellenic Association of Adapted Activities
Back To Top