Responsive Menu
Add more content here...
Εκδηλώσεις | Τρίτη 4 Ιουλίου, 2023

Τελετή Λήξης Σεμιναρίου «ΦροντίΖΩ»

Τη Δευτέρα 3 Ιουλίου, πραγματοποιήθηκε μια όμορφη εκδήλωση, για το τέλος της εκπαίδευσης που υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος «ΦροντίΖΩ». Το Σεμινάριο διοργάνωσε το ΑΛΜΑ, με την πολύτιμη υποστήριξη του Δήμου Παλαιού Φαλήρου, και διήρκησε από τις 6 Μαΐου έως τις 10 Ιουνίου 2023.

Το πρόγραμμα «ΦροντίΖΩ» είναι ένα πρωτοποριακό, πιλοτικό πρόγραμμα, σχεδιασμένο από το ΑΛΜΑ με τεχνογνωσία και αγάπη, το οποίο στοχεύει στην υποστήριξη των νηπίων με ΔΑΦ (Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος) στον παιδικό σταθμό της γειτονιάς τους.

Τα διπλώματα απονεμήθηκαν στους συμμετέχοντες, και το λόγο στο βήμα πήραν η Πρόεδρος του Συλλόγου ΑΛΜΑ, κα Κατερίνα Γιαννακοπούλου, ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου, κος Γιάννης Φωστηρόπουλος, η κα Μαίρη Τρύφων, Πρόεδρος των Παιδικών Σταθμού Παλαιού Φαλήρου, η κα Αλίκη Παναγιωτάκου, Λογοθεραπεύτρια στο Σύλλογο ΑΛΜΑ και εισηγήτρια του σεμιναρίου, και ο κος Γεράσιμος Ρούσσος, Εργοθεραπευτής, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, και εισηγητής του σεμιναρίου.

Το λαχταριστό κέρασμα της εκδήλωσης ήταν προσφορά του 2ου Παιδικού Σταθμού Παλαιού Φαλήρου και επιμελήθηκε από τη κα Μαίρη Τρύφων, ενώ την εξυπηρέτηση των παρευρισκομένων ανέλαβαν τα παιδιά μας από το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας του ΑΛΜΑ.

Επίσης, με χαρούμενη διάθεση και υπό τους ρυθμούς του “Another Brick in the Wall” των Pink Floyd, παρακολουθήσαμε video με όμορφες στιγμές από την εκπαίδευση! Ήταν πολλές, και σίγουρα αξιομνημόνευτες!

Ο στόχος μας, ο λόγος που δημιουργήσαμε στο ΑΛΜΑ το πρόγραμμα «ΦροντίΖΩ», είναι οι παιδαγωγοί και οι γονείς των νηπίων που φοιτούν στους παιδικούς σταθμούς της πόλης μας, να είναι κατάλληλα ενημερωμένοι και ευαισθητοποιημένοι σχετικά με τις αναπτυξιακές διαταραχές, και την αποτελεσματική αντιμετώπιση τους, έτσι ώστε τα παιδιά να μη χρειάζεται να διακόψουν την φοίτησή τους στο παιδικό σταθμό,  όπου αυτό είναι εφικτό.

Έτσι μόνο θα είμαστε όλοι έτοιμοι να στηρίξουμε τα παιδιά μας να ανακαλύψουν τις κρυφές τους δυνατότητες και να αναπτύξουν ένα χαρούμενο εαυτό!

Η Μονάδα Ψυχικής Υγείας, του Κέντρου Ημέρας του ΑΛΜΑ, θα παρέχει συμβουλευτική στήριξη και θεραπευτική παρέμβαση όπου αυτή χρειαστεί εντός του παιδικού σταθμού.

Είμαστε χαρούμενοι γιατί θα ανταποκριθούμε σε μια ανάγκη που θα κάνει παιδιά, γονείς, και παιδαγωγούς να χαμογελούν με αισιοδοξία! Γιατί η διάγνωση είναι το σημείο εκκίνησης και όχι τερματισμού!


 

Θέλετε να επικοινωνήστε μαζί μας;

Κάντε το με τους παρακάτω τρόπους.

Θα σας ακούσουμε

+30 210 9803292

+30 210 9828150

Θα μας γράψετε

[email protected]

Γραφτείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για τα πάντα γύρω απο τον φορέα.

  Ωράριο Λειτουργίας

  Τα Απογευματινά After School Προγράμματα διεξάγονται καθημερινά, καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους. Οι ώρες και οι μέρες που θα έρχεται το παιδί/ο νέος, εξαρτώνται από την ομάδα στην οποία θα ενταχθεί. (Κάτι το οποίο καθορίζεται ανάλογα με τις δυνατότητες και τις ανάγκες του, αλλά και από τα προγράμματα στα οποία προτιμά να λάβει μέρος). Το ωράριο των προγραμμάτων χωρίζεται σε 2 ζώνες:

  Α’ Ζώνη 13.00-16.00

  Β’ Ζώνη 16.30-19.30

  Κάποιες ομάδες μας, έρχονται και συμμετέχουν στα προγράμματα κατά τη διάρκεια της Α’ Ζώνης (13:00-16:00) και άλλες κατά τη διάρκεια της Β’ Ζώνης (16.30-19.30). Κατά τη διάρκεια της κάθε χρονικής ζώνης, πολλές ομάδες ταυτόχρονα συμμετέχουν σε διαφορετικά προγράμματα!

  Εάν το προτιμά κάποιος ενδιαφερόμενος, υπάρχει και η δυνατότητα συμμετοχής και αποκλειστικά σε ένα πρόγραμμα.

  Τόπος Διεξαγωγής

  Τα προγράμματα διεξάγονται στις δομές μας, στο 4ο Λύκειο Παλαιού Φαλήρου, και στο χώρο του φορέα μας στην παιδική χαρά της Αγ. Σκεπής. Για τα νότια προάστια, υπάρχει και η επιλογή μεταφοράς με το Van του Συλλόγου (παραλαβή από συγκεκριμένα σημεία) κατόπιν συνεννόησης.

  Συμμετοχή στα Προγράμματα

  Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν αρχικά με το Σύλλογο τηλεφωνικά (2109828150). Στη συνέχεια ορίζεται ένα ραντεβού δια ζώσης, μία πρώτη γνωριμία, με τον επόπτη και τον υπεύθυνο του τμήματος, οπότε και συζητείται η ένταξη του ενδιαφερόμενου σε κάποια ομάδα των Απογευματινών After School Προγραμμάτων (με βάση τις ιδιαίτερες ανάγκες και τις δυνατότητες του παιδιού/νέου).