Responsive Menu
Add more content here...

Πολυήμερες Εκδρομές

Το Πρόγραμμα

Οι πολυήμερες εκδρομές για τα παιδιά και τους νέους μας με αυτισμό και/ή νοητική υστέρηση, πραγματοποιούνται συνήθως τρεις φορές το χρόνο, Χριστούγεννα, Πάσχα και καλοκαίρι. Στο “πακέτο” της εκδρομής περιλαμβάνεται η διαμονή και η διατροφή, ενώ ο προορισμός έιναι ανάλογος της εποχής. Φροντίζουμε τα μέρη που πηγαίνουμε να έχουν κοντά νοσοκομείο / Κέντρο Υγείας.

Τα παιδιά και οι νέοι μας χωρίζονται σε ομάδες αναλόγως ηλικίας και λειτουργικότητας, ενώ συνοδεύονται συνεχώς από παιδαγωγούς του ΑΛΜΑ. Η προσοχή μας εστιάζεται στο να παρέχουμε σε κάθε παιδί αυτό που χρειάζεται ανάλογα με τις ανάγκες του.

Ο προορισμός μας εξαρτάται από την εποχή! Τα Χριστούγεννα προτιμούμε μέρη με χιονοδρομικό κέντρο, καθώς αγαπάμε το παιχνίδι στο χιόνι, και ειδικά το χιονοπόλεμο! Το Πάσχα επιλέγουμε προορισμούς όπου μπορούμε να κάνουμε όμορφους, περιπάτους στη πολύχρωμη φύση, ενώ το καλοκαίρι πάμε κάπου κοντά στη θάλασσα φυσικά, και σε ξενοδοχειακές μονάδες με πισίνα.

         

Στις εκδρομές μας επισκεπτόμαστε αξιοθέατα και χώρους πολιτιστικού ενδιαφέροντος, όπως αρχαιολογικούς χώρους, μοναστήρια και μουσεία! Πηγαίνουμε επίσης περιπάτους και βόλτα στη πόλη που μένουμε, όπου επισκεπτόμαστε καταστήματα λιανικής πώλησης αλλά και εστίασης. Κάνουμε τη βόλτα μας, τα ψώνια μας, και καθόμαστε να πιούμε το καφέ/τη πορτοκαλάδα μας, να φάμε, ή να απολαύσουμε το γλυκό μας!

Κατά τη διάρκεια της ημέρας μας, αθλούμαστε παίζοντας μπάσκετ, κινητικά παιχνίδια/δραστηριότητες, παίζουμε στη παιδική χαρά, και ασχολούμαστε με δημιουργικές – καλλιτεχνικές δραστηριότητες ή επιτραπέζια παιχνίδια. Ζωγραφίζουμε, φτιάχνουμε κατασκευές από πηλό, χειροτεχνίες, αλλά και εποχιακά δημιουργήματα (π.χ. Χριστουγεννιάτικες μπάλες/πασχαλινά καλαθάκια/κατασκευές από κοχύλια).

Δε παραλείπουμε επίσης να παίξουμε το αγαπημένο από πολλά παιδιά μας, “Παιχνίδι του Κρυμμένου Θησαυρού”, ενώ διοργανώνουμε και θεματικές βραδιές, όπως π.χ. βραδιά κινηματογράφου, ή Party με χορό, τραγούδι, και λατρεμένη pizza/σουβλάκια!

          

Καθώς είναι πολύ σημαντικό για εμάς, να ξέρουμε πως όλοι περνάμε καλά, μία τελετουργία που έχουμε στο ΑΛΜΑ, είναι να καθόμαστε όλοι σε ένα κύκλο, και να συζητάμε. Μπορεί να μιλάμε για το πως περάσαμε την ημέρα μας, για τα συναισθήματά μας, να λέμε ιστορίες και πολλά άλλα!

Περισσότερα για τα εκδρομικά μας προγράμματα μπορείτε να μάθετε εδώ!

Εάν σας ενδιαφέρουν οι πολυήμερες εκδρομές μας, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας τηλεφωνικά, ή να συμπληρώσετε τη παρακάτω φόρμα, αναφέροντας το πρόγραμμα που σας ενδιαφέρει, και εμείς θα επικοινωνήσουμε το συντομότερο μαζί σας.

Ενδιαφέρεστε για το πρόγραμμα;

συμπληρώστε την φόρμα ενδιαφέροντος

  Τα πεδία με τον αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά

  Θέλετε να επικοινωνήστε μαζί μας;

  Κάντε το με τους παρακάτω τρόπους.

  Θα σας ακούσουμε

  +30 210 9803292

  +30 210 9828150

  Θα μας γράψετε

  [email protected]

  Γραφτείτε στο newsletter μας

  Ενημερωθείτε για τα πάντα γύρω απο τον φορέα.

   Ωράριο Λειτουργίας

   Τα Απογευματινά After School Προγράμματα διεξάγονται καθημερινά, καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους. Οι ώρες και οι μέρες που θα έρχεται το παιδί/ο νέος, εξαρτώνται από την ομάδα στην οποία θα ενταχθεί. (Κάτι το οποίο καθορίζεται ανάλογα με τις δυνατότητες και τις ανάγκες του, αλλά και από τα προγράμματα στα οποία προτιμά να λάβει μέρος). Το ωράριο των προγραμμάτων χωρίζεται σε 2 ζώνες:

   Α’ Ζώνη 13.00-16.00

   Β’ Ζώνη 16.30-19.30

   Κάποιες ομάδες μας, έρχονται και συμμετέχουν στα προγράμματα κατά τη διάρκεια της Α’ Ζώνης (13:00-16:00) και άλλες κατά τη διάρκεια της Β’ Ζώνης (16.30-19.30). Κατά τη διάρκεια της κάθε χρονικής ζώνης, πολλές ομάδες ταυτόχρονα συμμετέχουν σε διαφορετικά προγράμματα!

   Εάν το προτιμά κάποιος ενδιαφερόμενος, υπάρχει και η δυνατότητα συμμετοχής και αποκλειστικά σε ένα πρόγραμμα.

   Τόπος Διεξαγωγής

   Τα προγράμματα διεξάγονται στις δομές μας, στο 4ο Λύκειο Παλαιού Φαλήρου, και στο χώρο του φορέα μας στην παιδική χαρά της Αγ. Σκεπής. Για τα νότια προάστια, υπάρχει και η επιλογή μεταφοράς με το Van του Συλλόγου (παραλαβή από συγκεκριμένα σημεία) κατόπιν συνεννόησης.

   Συμμετοχή στα Προγράμματα

   Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν αρχικά με το Σύλλογο τηλεφωνικά (2109828150). Στη συνέχεια ορίζεται ένα ραντεβού δια ζώσης, μία πρώτη γνωριμία, με τον επόπτη και τον υπεύθυνο του τμήματος, οπότε και συζητείται η ένταξη του ενδιαφερόμενου σε κάποια ομάδα των Απογευματινών After School Προγραμμάτων (με βάση τις ιδιαίτερες ανάγκες και τις δυνατότητες του παιδιού/νέου).