Responsive Menu
Add more content here...
Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης

Κινητικά – Αθλητικά Προγράμματα

Το Πρόγραμμα

Τα  Απογευματινά Προγράμματα (Δημιουργικής Απασχόλησης – ΚΔΑΠ ΜΕΑ)  περιλαμβάνουν μεγάλη ποικιλία δραστηριοτήτων καλλιτεχνικού, πολιτιστικού, ψυχαγωγικού και ψυχοπαιδαγωγικού περιεχομένου, και απευθύνονται σε παιδιά 6 ετών και άνω, και νέους με νοητική αναπηρία ή/και αυτισμό. Τα ΚινητικάΑθλητικά προγράμματα περιλαμβάνουν τα εξής:

 • Παιχνίδια Άθλησης-Κίνησης

Στόχος του προγράμματος είναι να βελτιωθούν βασικές κινητικές δεξιότητες (τρέξιμο, αναπηδήσεις, λάκτισμα, ρίψη μπάλας). Δίνεται η δυνατότητα στους συμμετέχοντες να αντιληφθούν το σώμα τους ως ολότητα (στάση σώματος, βάδισης, ισορροπία, γνώση των μερών του σώματος), να μετακινούνται και να προσανατολίζονται στο χώρο. Εν γένει να αναπτύσσουν αδρή και λεπτή κινητικότητα και να ενισχύονται οπτικοκινητικά.

           

 • Γιόγκα

Στις συνεδρίες της γιόγκα οι πρακτικές προσαρμόζονται στις ατομικές ανάγκες του συμμετέχοντα με έναν εύκολο και διασκεδαστικό τρόπο. Απλές ή πιο σύνθετες κινήσεις τεντώνουν, ευθυγραμμίζουν, δυναμώνουν το σώμα και ταυτόχρονα ηρεμούν τον νου. Αναπτύσσεται ο συντονισμός των μελών του σώματος, η πιο ισορροπημένη αναπνοή κι επιδιώκεται η ηρεμία και η χαλάρωση του κεντρικού νευρικού συστήματος.

 • Ομαδικά Παιχνίδια / Ομαδικές Δραστηριότητες

Σκοπός είναι να αναπτυχθούν οι κοινωνικές και γνωστικές δεξιότητες. Μέσω του παιχνιδιού, δίνεται η δυνατότητα στους συμμετέχοντες να ενισχυθούν ως προς την αλληλεπίδραση, έχοντας κατάλληλη καθοδήγηση και ευκαιρίες εξάσκησης. Μέσα από ευχάριστες συνεργατικές δράσεις, υποβοηθούνται τομείς όπως η αυτοεκτίμηση, η αυτό-επιβεβαίωση, οι δεξιότητες παρατήρησης και ακρόασης, η έκφραση των συναισθημάτων, η στάση σεβασμού απέναντι στον εαυτό και στους άλλους.

          

 • Χοροκίνηση

Στοχεύει στην ανάπτυξη των οπτικών, κινητικών συντονισμών και στην αλληλεπίδραση και κοινωνικοποίηση. Με την χρήση της μουσικής, του χορού, του λόγου και διαφόρων βοηθητικών υλικών-αντικειμένων, οι συμμετέχοντες «δουλεύουν» σε βασικές έννοιες του χώρου (π.χ. κοντά-μακριά, πάνω-κάτω) καθώς και του χρόνου (π.χ. αργό – γρήγορο τέμπο). Ακόμη, εστιάζουν στη σωματική τους υπόσταση και στη χρήση των μερών του σώματος για την παραγωγή κινητικών μοτίβων. Δίνεται η δυνατότητα για αυτοσχεδιασμό και παραγωγή κινήσεων (αυθόρμητη προσωπική σωματική έκφραση) που επιφέρουν άμεσα μεγάλη ευχαρίστηση. Η ενεργητική ακρόαση μουσικής της αρεσκείας της ομάδας, προάγει σημαντικά τη θετική συμμετοχή όλων των μελών.

Διαβάστε περισσότερα

Ενδιαφέρεστε για το πρόγραμμα;

συμπληρώστε την φόρμα ενδιαφέροντος

  Τα πεδία με τον αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά

  Θέλετε να επικοινωνήστε μαζί μας;

  Κάντε το με τους παρακάτω τρόπους.

  Θα σας ακούσουμε

  +30 210 9803292

  +30 210 9828150

  Θα μας γράψετε

  [email protected]

  Γραφτείτε στο newsletter μας

  Ενημερωθείτε για τα πάντα γύρω απο τον φορέα.

   Ωράριο Λειτουργίας

   Τα Απογευματινά After School Προγράμματα διεξάγονται καθημερινά, καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους. Οι ώρες και οι μέρες που θα έρχεται το παιδί/ο νέος, εξαρτώνται από την ομάδα στην οποία θα ενταχθεί. (Κάτι το οποίο καθορίζεται ανάλογα με τις δυνατότητες και τις ανάγκες του, αλλά και από τα προγράμματα στα οποία προτιμά να λάβει μέρος). Το ωράριο των προγραμμάτων χωρίζεται σε 2 ζώνες:

   Α’ Ζώνη 13.00-16.00

   Β’ Ζώνη 16.30-19.30

   Κάποιες ομάδες μας, έρχονται και συμμετέχουν στα προγράμματα κατά τη διάρκεια της Α’ Ζώνης (13:00-16:00) και άλλες κατά τη διάρκεια της Β’ Ζώνης (16.30-19.30). Κατά τη διάρκεια της κάθε χρονικής ζώνης, πολλές ομάδες ταυτόχρονα συμμετέχουν σε διαφορετικά προγράμματα!

   Εάν το προτιμά κάποιος ενδιαφερόμενος, υπάρχει και η δυνατότητα συμμετοχής και αποκλειστικά σε ένα πρόγραμμα.

   Τόπος Διεξαγωγής

   Τα προγράμματα διεξάγονται στις δομές μας, στο 4ο Λύκειο Παλαιού Φαλήρου, και στο χώρο του φορέα μας στην παιδική χαρά της Αγ. Σκεπής. Για τα νότια προάστια, υπάρχει και η επιλογή μεταφοράς με το Van του Συλλόγου (παραλαβή από συγκεκριμένα σημεία) κατόπιν συνεννόησης.

   Συμμετοχή στα Προγράμματα

   Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν αρχικά με το Σύλλογο τηλεφωνικά (2109828150). Στη συνέχεια ορίζεται ένα ραντεβού δια ζώσης, μία πρώτη γνωριμία, με τον επόπτη και τον υπεύθυνο του τμήματος, οπότε και συζητείται η ένταξη του ενδιαφερόμενου σε κάποια ομάδα των Απογευματινών After School Προγραμμάτων (με βάση τις ιδιαίτερες ανάγκες και τις δυνατότητες του παιδιού/νέου).