Responsive Menu
Add more content here...

Γίνε Εθελοντής

Στο ΑΛΜΑ στεκόμαστε δίπλα στα παιδιά με αυτισμό και νοητική αναπηρία, με υπομονή, επιμονή και πολλή αγάπη. Όλα τα προγράμματα και οι δραστηριότητές μας, έχουν ως στόχο τα παιδιά μας να φτάσουν το μέγιστο των δυνατοτήτων τους, ενώ στηρίζουμε παράλληλα τις οικογένειές τους.

Είμαστε μία δυναμική ομάδα, που μοιράζεται το ίδιο όραμα: τα παιδιά μας να ενταχθούν σε μια κοινωνία ίσων ευκαιριών. Σε αυτή την ομάδα, μπορείς να γίνεις μέλος και εσύ!

       

Τα παιδιά μας και οι οικογένειές τους δίνουν “αγώνα” καθημερινά, για να ανταπεξέλθουν στις δυσκολίες που ο αυτισμός και η νοητική αναπηρία φέρνουν μαζί τους, και χρειάζονται ανθρώπους δίπλα τους, “συμπαραστάτες”, να τους υποστηρίξουν σε αυτό το ταξίδι. Χρειάζονται εσένα. Στο πλαίσιο των προγραμμάτων και των δραστηριοτήτων μας, σε όλη την διάρκεια του χρόνου χρειαζόμαστε εθελοντές.

Θέλεις να στηρίξεις τα παιδιά μας; Γίνε Εθελοντής στο ΑΛΜΑ!

Πρόσφερε και εσύ λίγο από το χρόνο σου, έλα στην ομάδα μας (όπου θα γνωρίσεις και ΠΟΛΥ ενδιαφέροντες ανθρώπους – πέρα από εμάς! :D) και έλα να υποστηρίξουμε έμπρακτα τα παιδιά μας, αλλά και να διασκεδάσουμε! (Εννοείται αν θέλεις φέρνεις τη παρέα ή τους συναδέλφους σου!)

       

Να σου πούμε πώς!

Είσαι “κομπιουτεράκιας”; Έλα γιατί μπουρδουκλωνόμαστε με τα καλώδια και οι Η/Υ μας σε χρειάζονται!

Είσαι μάστορας/μαστόρισσα; Πάρε το μεράκι σου μαζί και έλα να μας βοηθήσεις με τα μερεμέτια στις δομές μας! (Υδραυλικά/ηλεκτρολογικά/ξυλουργικά/ όλα τα χρειαζόμαστε!)

Είσαιτης περιπέτειας”; Έλα μαζί με τα παιδιά και τους παιδαγωγούς μας, στα προγράμματά μας! (Ιππασία, μπάσκετ, κολύμβηση μερικά μόνο από αυτά!) Θα μπορέσεις να προσφέρεις σαν βοηθητικό προσωπικό/συνοδός αλλά και να συμμετέχεις και εσύ!

Είσαι του “καλλιτεχνικού”; Σου έχουμε πολλή δουλειά: κατασκευή χειροποίητων αντικειμένων – διακοσμητικών, μπρελόκ, κοσμημάτων, κεριών, σαπουνιών, κρεμών σώματος, εποχιακών ειδών, υφασμάτων, ειδών δώρου! Όλα τα παραπάνω πωλούνται στα Bazaar μας.

Είσαι γραφίστας/τρια; Έλα να μοιραστείς μαζί μας τη ματιά σου για το ΑΛΜΑ, και να βοηθήσεις να φτιάξουμε ελκυστικά υλικά για τις δράσεις μας!

Είσαι φωτογράφος; Έλα να αποτυπώσεις τα παιδιά μας με αναπηρία, μέσα από το δικό σου μοναδικό, καλλιτεχνικό πρίσμα!

           

Είσαι ζωγράφος; Έλα να μας δείξεις με τα δικά σου χρώματα, πώς ζωγραφίζεται η χαρά στη διαφορετικότητα..

Είσαι μουσικός; Έλα να εμπνευστείς από τις αγνότερες και πιο αξιοθαύμαστες ψυχές που θα συναντήσεις ποτέ, και άσε τα παιδιά μας να δώσουν ρυθμό στο τραγούδι σου!

Είσαι “ψυχαγωγικός” τύπος; Έλα να διασκεδάσεις τα παιδιά μας με τις ικανότητές σου! Animateur, θέατρο, σαπουνόφουσκες, κουκλοθέατρο, όλα καλοδεχούμενα!

Είσαι “της παρέας”; Έλα να συνοδέψεις μαζί με τους παιδαγωγούς τα παιδιά μας, στις εκδρομές και τα αθλητικά Σάββατα! Είναι “καλή παρέα” τα παιδιά και οι νέοι μας στο ΑΛΜΑ, αυτό το υπογράφουμε!

Είσαι “για τα πανηγύρια”; Έλα μαζί στα Bazaar μας, να τα οργανώσουμε, να στήσουμε, και να πουλήσουμε τα καλλιτεχνήματά μας!

Είσαι “γραφιάς”; Έλα να βοηθήσεις κι εσύ λίγο στο γραφείο! Θα σε ευγνωμονούμε να “βάλεις ένα χεράκι” στα γραφεία της διοικητικής υπηρεσίας μας! (π.χ. διακίνηση εγγράφων, καταχώριση στοιχείων, φωτοαντίγραφα κ.α.)

Είσαι “του αθλητισμού”; Έλα μαζί μας, στις αθλητικές ημερίδες που διοργανώνουμε, να εμψυχώσουμε μαζί τους αθλητές μας!

           

Οι πράξεις αγάπης έχουν πολλά πρόσωπα, ό,τι και να σου αρέσει, όποιος και να είσαι, μπορείς να κάνεις τη διαφορά για τα παιδιά μας!

Συμπλήρωσε και στείλε μας την παρακάτω φόρμα στο [email protected] και εμείς θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σου!

ΑΙΤΗΣΗ ΕΘΕΛΟΝΤΗ

Γίνε κι εσύ μέλος της ομάδας των εθελοντών μας, και βοήθησε τα παιδιά και τους νέους μας με αναπηρία να έχουν μια ζωή γεμάτη δράση και χαρά!

Γιατί… μοιρασμένος πόνος, μισός πόνος, μοιρασμένη χαρά, διπλή χαρά!!!

 

Θέλετε να επικοινωνήστε μαζί μας;

Κάντε το με τους παρακάτω τρόπους.

Θα σας ακούσουμε

+30 210 9803292

+30 210 9828150

Θα μας γράψετε

[email protected]

Γραφτείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για τα πάντα γύρω απο τον φορέα.

  Ωράριο Λειτουργίας

  Τα Απογευματινά After School Προγράμματα διεξάγονται καθημερινά, καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους. Οι ώρες και οι μέρες που θα έρχεται το παιδί/ο νέος, εξαρτώνται από την ομάδα στην οποία θα ενταχθεί. (Κάτι το οποίο καθορίζεται ανάλογα με τις δυνατότητες και τις ανάγκες του, αλλά και από τα προγράμματα στα οποία προτιμά να λάβει μέρος). Το ωράριο των προγραμμάτων χωρίζεται σε 2 ζώνες:

  Α’ Ζώνη 13.00-16.00

  Β’ Ζώνη 16.30-19.30

  Κάποιες ομάδες μας, έρχονται και συμμετέχουν στα προγράμματα κατά τη διάρκεια της Α’ Ζώνης (13:00-16:00) και άλλες κατά τη διάρκεια της Β’ Ζώνης (16.30-19.30). Κατά τη διάρκεια της κάθε χρονικής ζώνης, πολλές ομάδες ταυτόχρονα συμμετέχουν σε διαφορετικά προγράμματα!

  Εάν το προτιμά κάποιος ενδιαφερόμενος, υπάρχει και η δυνατότητα συμμετοχής και αποκλειστικά σε ένα πρόγραμμα.

  Τόπος Διεξαγωγής

  Τα προγράμματα διεξάγονται στις δομές μας, στο 4ο Λύκειο Παλαιού Φαλήρου, και στο χώρο του φορέα μας στην παιδική χαρά της Αγ. Σκεπής. Για τα νότια προάστια, υπάρχει και η επιλογή μεταφοράς με το Van του Συλλόγου (παραλαβή από συγκεκριμένα σημεία) κατόπιν συνεννόησης.

  Συμμετοχή στα Προγράμματα

  Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν αρχικά με το Σύλλογο τηλεφωνικά (2109828150). Στη συνέχεια ορίζεται ένα ραντεβού δια ζώσης, μία πρώτη γνωριμία, με τον επόπτη και τον υπεύθυνο του τμήματος, οπότε και συζητείται η ένταξη του ενδιαφερόμενου σε κάποια ομάδα των Απογευματινών After School Προγραμμάτων (με βάση τις ιδιαίτερες ανάγκες και τις δυνατότητες του παιδιού/νέου).