Responsive Menu
Add more content here...
Εκδηλώσεις | Τετάρτη 10 Μαΐου, 2023

Πρόγραμμα « ΦροντίΖΩ»

Η πρώιμη παρέμβαση απαιτεί ατομική μεθοδική εργασία, πολυάριθμο προσωπικό και στενή επαφή με την οικογένεια γιατί αποτελεί το θεμέλιο της όποιας παρέμβασης δεχθεί το παιδί στο μέλλον.

Στο πλαίσιο των προγραμμάτων μας για αγωγή και ευαισθητοποίηση της κοινότητας, σχεδιάσαμε και υλοποιούμε ένα πρόγραμμα πρόληψης και προαγωγής της υγείας στους παιδικούς σταθμούς του δήμου μας.

Πρόκειται για ένα καινοτόμο πρόγραμμα με τίτλο «ΦροντίΖΩ», το οποίο εστιάζει στην προσχολική ηλικία, μια ιδιαίτερα ευαίσθητη αναπτυξιακή περίοδο, κατά την οποία μπαίνουν τα θεμέλια της ομαλής ψυχοσυναισθηματικής ανάπτυξης του παιδιού. Όπως είναι γνωστό από μελέτες σε διεθνές επίπεδο, όσο πιο νωρίς ξεκινά η πρόληψη, τόσο πιο αποτελεσματική μπορεί να είναι η επιδίωξη της υγείας ως ισορροπία ανάμεσα στη σωματική, την ψυχική και τη κοινωνική της διάσταση, όπως περιγράφεται στον ορισμό του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς .

Το πρόγραμμα εστιάζει στην ενημέρωση, εκπαίδευση και υποστήριξη των σημαντικών ενηλίκων που περιβάλλουν τα παιδιά της προσχολικής ηλικίας, δηλαδή τους γονείς και τους παιδαγωγούς τους, των οποίων οι ρόλοι είναι συμπληρωματικοί. Ο συνδυασμός προγραμμάτων πρόληψης για γονείς και παιδαγωγούς, και η ενίσχυση της μεταξύ τους συνεργασίας είναι μείζονος σημασίας, δεδομένου ότι έχει αποδειχτεί ότι προγράμματα πρόληψης που λειτουργούν συνδυαστικά επιτυγχάνουν μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα.

Η εκπαίδευση των παιδαγωγών και των βρεφονηπιοκόμων των 8 παιδικών σταθμών ξεκίνησε το Σάββατο 6 Μαΐου. Οι πρώτες παρουσιάσεις έγιναν από τη κα Κατερίνα Γιαννακοπούλου, Ειδική Παιδαγωγό και Πρόεδρο ΔΣ του συλλόγου ΑΛΜΑ, από τη κα Ελένη Καραντανά, Αναπτυξιακή Παιδίατρο και τη κα Κατίγκω Χατζηπατέρα, Κλινική Ψυχολόγο. Στην έναρξη παρευρέθησαν ο Δήμαρχος Π. Φαλήρου, κος Γιάννης Φωστηρόπουλος, ο Αντιδήμαρχος κος Μιχαήλ Μιχαηλίδης, η Πρόεδρος των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών Π. Φαλήρου, κα Μαίρη Τρύφων, ο Αντιδήμαρχος κος Αντώνης Αλιμπέρτης και όλοι οι παιδαγωγοί και βρεφονηπιοκόμοι των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών Π. Φαλήρου. Η εκπαίδευση θα ολοκληρωθεί στα μέσα Ιουνίου.

Θέλετε να επικοινωνήστε μαζί μας;

Κάντε το με τους παρακάτω τρόπους.

Θα σας ακούσουμε

+30 210 9803292

+30 210 9828150

Θα μας γράψετε

[email protected]

Γραφτείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για τα πάντα γύρω απο τον φορέα.

  Ωράριο Λειτουργίας

  Τα Απογευματινά After School Προγράμματα διεξάγονται καθημερινά, καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους. Οι ώρες και οι μέρες που θα έρχεται το παιδί/ο νέος, εξαρτώνται από την ομάδα στην οποία θα ενταχθεί. (Κάτι το οποίο καθορίζεται ανάλογα με τις δυνατότητες και τις ανάγκες του, αλλά και από τα προγράμματα στα οποία προτιμά να λάβει μέρος). Το ωράριο των προγραμμάτων χωρίζεται σε 2 ζώνες:

  Α’ Ζώνη 13.00-16.00

  Β’ Ζώνη 16.30-19.30

  Κάποιες ομάδες μας, έρχονται και συμμετέχουν στα προγράμματα κατά τη διάρκεια της Α’ Ζώνης (13:00-16:00) και άλλες κατά τη διάρκεια της Β’ Ζώνης (16.30-19.30). Κατά τη διάρκεια της κάθε χρονικής ζώνης, πολλές ομάδες ταυτόχρονα συμμετέχουν σε διαφορετικά προγράμματα!

  Εάν το προτιμά κάποιος ενδιαφερόμενος, υπάρχει και η δυνατότητα συμμετοχής και αποκλειστικά σε ένα πρόγραμμα.

  Τόπος Διεξαγωγής

  Τα προγράμματα διεξάγονται στις δομές μας, στο 4ο Λύκειο Παλαιού Φαλήρου, και στο χώρο του φορέα μας στην παιδική χαρά της Αγ. Σκεπής. Για τα νότια προάστια, υπάρχει και η επιλογή μεταφοράς με το Van του Συλλόγου (παραλαβή από συγκεκριμένα σημεία) κατόπιν συνεννόησης.

  Συμμετοχή στα Προγράμματα

  Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν αρχικά με το Σύλλογο τηλεφωνικά (2109828150). Στη συνέχεια ορίζεται ένα ραντεβού δια ζώσης, μία πρώτη γνωριμία, με τον επόπτη και τον υπεύθυνο του τμήματος, οπότε και συζητείται η ένταξη του ενδιαφερόμενου σε κάποια ομάδα των Απογευματινών After School Προγραμμάτων (με βάση τις ιδιαίτερες ανάγκες και τις δυνατότητες του παιδιού/νέου).