Responsive Menu
Add more content here...
Κέντρο Ημέρας

Συμβουλευτική Γονέων

συμβουλευτική γονέων παιδιών με αυτισμό, νοητική αναπηρία

Το Πρόγραμμα

Το ΑΛΜΑ παρέχει συμβουλευτική γονέων παιδιών με αυτισμό ή/και νοητική αναπηρία. Οι γονείς των παιδιών με αναπηρία, βιώνουν νέες εμπειρίες και προκλήσεις, στις οποίες εμείς είμαστε δίπλα τους, συνοδοιπόροι.

Οι στόχοι της συμβουλευτικής εργασίας μπορεί να είναι πολλοί, εξατομικεύονται όμως – προσαρμόζονται για την κάθε οικογένεια, ανάλογα με τις ανάγκες της:

– Ένα από τα πρώτα βήματα για τους γονείς των παιδιών με αναπηρία, είναι να κατανοήσουν τη διαταραχή του αυτιστικού φάσματος ή/και της νοητικής υστέρησης, και τι συνεπάγεται.

– Η αποδοχή της διάγνωσης από τους γονείς και η επεξεργασία των δικών τους επώδυνων συναισθημάτων (όπως θλίψη, θυμό, ενοχή, φόβο, αγωνία, άγχος, απογοήτευση, απόγνωση) είναι ένα μεγάλο και δύσκολο «κεφάλαιο», το οποίο χρήζει ιδιαίτερης υποστήριξης.

– Η αναγνώριση και κατανόηση των δυσκολιών του παιδιού, καθώς και των δυνατών σημείων και δυνατοτήτων του

Ενίσχυση από τους γονείς της μη λεκτικής και λεκτικής επικοινωνίας του παιδιού, των κοινωνικών δεξιοτήτων και των σχέσεων του με τους συνομηλίκους, των δεξιοτήτων καθημερινής ζωής, αυτοεξυπηρέτησης και αυτονόμησής του

Ενδυνάμωση της οργάνωσης της καθημερινότητας και της σταθεροποίησης του οικογενειακού περιβάλλοντος

– Ανεύρεση αποτελεσματικών τρόπων διαχείρισης των δυσλειτουργικών συμπεριφορών του παιδιού (στερεοτυπίες, παρορμητικότητα,  υπερκινητικότητα, διάσπαση, επιθετικότητα, αυτοτραυματισμούς)

Ενίσχυση της καλής συνεργασίας των γονέων με τους ειδικούς που παρέχουν τις θεραπευτικές παρεμβάσεις στο παιδί, ώστε να συνεχίζεται η εκπαίδευση του παιδιού στο σπίτι με κατάλληλο τρόπο και να ενισχύεται η γενίκευση των δεξιοτήτων που δουλεύονται στα διάφορα πλαίσια

Το πρόγραμμα διεξάγεται στις εγκαταστάσεις μας, ενώ η συχνότητα και η διάρκεια καθορίζονται ανάλογα με τις ανάγκες και τις δυνατότητες της οικογένειας.

Εάν σας ενδιαφέρει η συμμετοχή στις ομάδες Γονέων, μπορείτε να επικοινωνήσετε τηλεφωνικά μαζί μας ή να συμπληρώσετε τη παρακάτω φόρμα, αναφέροντας το πρόγραμμα που σας ενδιαφέρει και θα επικοινωνήσουμε εμείς μαζί σας το συντομότερο. 

Ενδιαφέρεστε για το πρόγραμμα;

συμπληρώστε την φόρμα ενδιαφέροντος

  Τα πεδία με τον αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά

  Παρόμοια προγράμματα

  Παράλληλη Στήριξη

  Το πρόγραμμα της Παράλληλης Στήριξης αφορά σε παιδιά προσχολικής – σχολικής ηλικίας , εφήβους και νέους, με Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές (ΔΑΔ). Μπορεί να λάβει χώρα στο...
  Διαβάστε περισσότερα...

  Συμβουλευτική Αδελφών

  Οι «ομάδες αδελφών» αποτελούν ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της θεραπευτικής παρέμβασης στην οικογένεια των παιδιών και των εφήβων με αυτισμό. Τα αδέλφια των ατόμων  με...
  Διαβάστε περισσότερα...

  Κατ’ Οίκον Διδασκαλία

  Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου που παρουσιάζουν μαθησιακές δυσκολίες (π.χ. δυσλεξία, δυσαναγνωσία, δυσγραφία, ΔΕΠ-Υ, κ.ά.) και αποτελεί μία εξατομικευμένη εκπαιδευτική παρέμβαση...
  Διαβάστε περισσότερα...

  Θέλετε να επικοινωνήστε μαζί μας;

  Κάντε το με τους παρακάτω τρόπους.

  Θα σας ακούσουμε

  +30 210 9803292

  +30 210 9828150

  Θα μας γράψετε

  [email protected]

  Γραφτείτε στο newsletter μας

  Ενημερωθείτε για τα πάντα γύρω απο τον φορέα.

   Ωράριο Λειτουργίας

   Τα Απογευματινά After School Προγράμματα διεξάγονται καθημερινά, καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους. Οι ώρες και οι μέρες που θα έρχεται το παιδί/ο νέος, εξαρτώνται από την ομάδα στην οποία θα ενταχθεί. (Κάτι το οποίο καθορίζεται ανάλογα με τις δυνατότητες και τις ανάγκες του, αλλά και από τα προγράμματα στα οποία προτιμά να λάβει μέρος). Το ωράριο των προγραμμάτων χωρίζεται σε 2 ζώνες:

   Α’ Ζώνη 13.00-16.00

   Β’ Ζώνη 16.30-19.30

   Κάποιες ομάδες μας, έρχονται και συμμετέχουν στα προγράμματα κατά τη διάρκεια της Α’ Ζώνης (13:00-16:00) και άλλες κατά τη διάρκεια της Β’ Ζώνης (16.30-19.30). Κατά τη διάρκεια της κάθε χρονικής ζώνης, πολλές ομάδες ταυτόχρονα συμμετέχουν σε διαφορετικά προγράμματα!

   Εάν το προτιμά κάποιος ενδιαφερόμενος, υπάρχει και η δυνατότητα συμμετοχής και αποκλειστικά σε ένα πρόγραμμα.

   Τόπος Διεξαγωγής

   Τα προγράμματα διεξάγονται στις δομές μας, στο 4ο Λύκειο Παλαιού Φαλήρου, και στο χώρο του φορέα μας στην παιδική χαρά της Αγ. Σκεπής. Για τα νότια προάστια, υπάρχει και η επιλογή μεταφοράς με το Van του Συλλόγου (παραλαβή από συγκεκριμένα σημεία) κατόπιν συνεννόησης.

   Συμμετοχή στα Προγράμματα

   Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν αρχικά με το Σύλλογο τηλεφωνικά (2109828150). Στη συνέχεια ορίζεται ένα ραντεβού δια ζώσης, μία πρώτη γνωριμία, με τον επόπτη και τον υπεύθυνο του τμήματος, οπότε και συζητείται η ένταξη του ενδιαφερόμενου σε κάποια ομάδα των Απογευματινών After School Προγραμμάτων (με βάση τις ιδιαίτερες ανάγκες και τις δυνατότητες του παιδιού/νέου).