Responsive Menu
Add more content here...

Λίγα λόγια

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων «ΑΛΜΑ», είναι μη κερδοσκοπικό σωματείο, το οποίο προσφέρει υπηρεσίες σε παιδιά και νέους με αναπηρία.

Η πορεία του σωματείου ξεκινά το 1996, όταν μια ομάδα επιστημόνων διαφόρων ειδικοτήτων – από το χώρο της ειδικής αγωγής – θέλησε να συμβάλει στην αποδοχή της διαφορετικότητας σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής.

Με σθένος και αγάπη όλα αυτά τα χρόνια σχεδιάζουμε και πραγματοποιούμε πλήθος προγραμμάτων για παιδιά, εφήβους και ενήλικες με αυτισμό και νοητική αναπηρία, με στόχο την ψυχοκοινωνική εξέλιξη και την πλήρη ένταξή τους σε μια κοινωνία ίσων ευκαιριών, στηρίζοντας παράλληλα τις οικογένειές τους.

Είμαστε κοντά στην οικογένεια από τη δύσκολη ώρα της αποδοχής της διάγνωσης, μέχρι τη δια βίου αποκατάσταση του νέου με αναπηρία σε Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης.

Ξεκινάμε από την έγκαιρη παρέμβαση και ακολουθούμε την πορεία του παιδιού σε όλες της εκφάνσεις της ζωής του, σαν μια παράλληλη οικογένεια, εμψυχώνοντας τόσο το παιδί με αναπηρία όσο και την οικογένειά του να ανακαλύψει την δύναμη της διαφορετικότητας και τις ευκαιρίες που δημιουργεί.

Μέσα από εκπαιδευτικές, αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες επιδιώκουμε την ολιστική θεραπευτική εξατομικευμένη παρέμβαση, που ταιριάζει στις ανάγκες του κάθε μας παιδιού.

Όλες μας οι δράσεις μας είναι ολοκληρωμένες και σχεδιάζονται σύμφωνα με το τρίπτυχο της φιλοσοφίας μας:

 • Εκπαίδευση και ένταξη του ατόμου με αναπηρία
 • Στήριξη και αποφόρτιση της οικογένειας
 • Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινότητας

Χρόνο με το χρόνο η ομάδα του ΑΛΜΑ μεγαλώνει, εξελίσσεται και ανανεώνεται αγκαλιάζοντας όλο και περισσότερα άτομα με και χωρίς αναπηρία και τις οικογένειές τους.

 

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων «ΑΛΜΑ» είναι μη κερδοσκοπικό σωματείο, με αριθμό απόφασης 4533/1996, εγγεγραμμένο στο Εθνικό Μητρώο Φορέων Ιδιωτικού Τομέα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα του Υ.Υ.Κ.Α. (ΦΕΚ 494/1-10-2015).

Θέλετε να επικοινωνήστε μαζί μας;

Κάντε το με τους παρακάτω τρόπους.

Θα σας ακούσουμε

+30 210 9803292

+30 210 9828150

Θα μας γράψετε

[email protected]

Γραφτείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για τα πάντα γύρω απο τον φορέα.

  Ωράριο Λειτουργίας

  Τα Απογευματινά After School Προγράμματα διεξάγονται καθημερινά, καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους. Οι ώρες και οι μέρες που θα έρχεται το παιδί/ο νέος, εξαρτώνται από την ομάδα στην οποία θα ενταχθεί. (Κάτι το οποίο καθορίζεται ανάλογα με τις δυνατότητες και τις ανάγκες του, αλλά και από τα προγράμματα στα οποία προτιμά να λάβει μέρος). Το ωράριο των προγραμμάτων χωρίζεται σε 2 ζώνες:

  Α’ Ζώνη 13.00-16.00

  Β’ Ζώνη 16.30-19.30

  Κάποιες ομάδες μας, έρχονται και συμμετέχουν στα προγράμματα κατά τη διάρκεια της Α’ Ζώνης (13:00-16:00) και άλλες κατά τη διάρκεια της Β’ Ζώνης (16.30-19.30). Κατά τη διάρκεια της κάθε χρονικής ζώνης, πολλές ομάδες ταυτόχρονα συμμετέχουν σε διαφορετικά προγράμματα!

  Εάν το προτιμά κάποιος ενδιαφερόμενος, υπάρχει και η δυνατότητα συμμετοχής και αποκλειστικά σε ένα πρόγραμμα.

  Τόπος Διεξαγωγής

  Τα προγράμματα διεξάγονται στις δομές μας, στο 4ο Λύκειο Παλαιού Φαλήρου, και στο χώρο του φορέα μας στην παιδική χαρά της Αγ. Σκεπής. Για τα νότια προάστια, υπάρχει και η επιλογή μεταφοράς με το Van του Συλλόγου (παραλαβή από συγκεκριμένα σημεία) κατόπιν συνεννόησης.

  Συμμετοχή στα Προγράμματα

  Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν αρχικά με το Σύλλογο τηλεφωνικά (2109828150). Στη συνέχεια ορίζεται ένα ραντεβού δια ζώσης, μία πρώτη γνωριμία, με τον επόπτη και τον υπεύθυνο του τμήματος, οπότε και συζητείται η ένταξη του ενδιαφερόμενου σε κάποια ομάδα των Απογευματινών After School Προγραμμάτων (με βάση τις ιδιαίτερες ανάγκες και τις δυνατότητες του παιδιού/νέου).