Responsive Menu
Add more content here...

Τριήμερες Εκδρομές

Το Πρόγραμμα

Κάθε μήνα διοργανώνουμε μία με δύο τριήμερες εκδρομές από Παρασκευή έως Κυριακή, με κάλυψη διαμονής και διατροφής, για τα παιδιά και τους νέους μας με αυτισμό ή/και νοητική υστέρηση.

Συχνότερα μένουμε σε οικίσματα του Στρατού και της Αεροπορίας ή σε Κατασκήνωση, σε προορισμούς σχετικά κοντά στην Αθήνα! Τα παιδιά και οι νέοι μας χωρίζονται σε ομάδες αναλόγως ηλικίας και λειτουργικότητας, ενώ συνοδεύονται συνεχώς από παιδαγωγούς του ΑΛΜΑ. Η προσοχή μας εστιάζεται στο να παρέχουμε σε κάθε παιδί αυτό που χρειάζεται ανάλογα με τις ανάγκες του. Η μετάβαση στο χώρο της εκδρομής γίνεται με πούλμαν με ευθύνη του φορέα μας.

         

Οι τριήμερες εκδρομές μας συνδυάζουν αθλητισμό, ψυχαγωγία και επαφή με τη φύση. Αθλούμαστε παίζοντας μπάσκετ ή κινητικά παιχνίδια/δραστηριότητες, κάνουμε περιπάτους στη φύση, παίζουμε στη παιδική χαρά, ή το αγαπημένο από πολλά παιδιά μας, Παιχνίδι του Κρυμμένου Θησαυρού!

Μέσα στην ημέρα μας, ασχολούμαστε επίσης με δημιουργικές – καλλιτεχνικές δραστηριότητες ή επιτραπέζια παιχνίδια. Ζωγραφίζουμε, φτιάχνουμε κατασκευές από πηλό, χειροτεχνίες, αλλά και εποχιακά δημιουργήματα (π.χ. Χριστουγεννιάτικες μπάλες/πασχαλινά καλαθάκια/κατασκευές από κοχύλια).

        

Η διασκέδαση δε τελειώνει, ούτε όταν έρχεται το βράδυ: διοργανώνουμε θεματικές βραδιές, όπως π.χ. βραδιά κινηματογράφου, ή Party! Εκεί το “ρίχνουμε έξω” για τα καλά! Χορός, τραγούδι, pizza/σουβλάκια, όλοι περνάμε καταπληκτικά!

Και επειδή είναι πολύ σημαντικό για εμάς, να ξέρουμε πως όλοι περνάμε καλά, μία τελετουργία που έχουμε στο ΑΛΜΑ, είναι να καθόμαστε όλοι σε ένα κύκλο, και να συζητάμε. Μπορεί να μιλάμε για το πως περάσαμε την ημέρα μας, για τα συναισθήματά μας, να λέμε ιστορίες και πολλά άλλα!

Οι τριήμερες εκδρομές μας έχουν πολλά οφέλη, ενώ προετοιμάζουν τα παιδιά για συμμετοχή σε πολυήμερα κατασκηνωτικά προγράμματα, καθώς αναπτύσσουν περισσότερες δεξιότητες καθημερινής αυτόνομης διαβίωσης.

Περισσότερα για τα εκδρομικά μας προγράμματα μπορείτε να μάθετε εδώ!

Εάν σας ενδιαφέρουν τα τριήμερα εκδρομικά μας προγράμματα, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας τηλεφωνικά, ή να συμπληρώσετε τη παρακάτω φόρμα, αναφέροντας το πρόγραμμα που σας ενδιαφέρει, και εμείς θα επικοινωνήσουμε το συντομότερο μαζί σας.

Ενδιαφέρεστε για το πρόγραμμα;

συμπληρώστε την φόρμα ενδιαφέροντος

  Τα πεδία με τον αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά

  Θέλετε να επικοινωνήστε μαζί μας;

  Κάντε το με τους παρακάτω τρόπους.

  Θα σας ακούσουμε

  +30 210 9803292

  +30 210 9828150

  Θα μας γράψετε

  [email protected]

  Γραφτείτε στο newsletter μας

  Ενημερωθείτε για τα πάντα γύρω απο τον φορέα.

   Ωράριο Λειτουργίας

   Τα Απογευματινά After School Προγράμματα διεξάγονται καθημερινά, καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους. Οι ώρες και οι μέρες που θα έρχεται το παιδί/ο νέος, εξαρτώνται από την ομάδα στην οποία θα ενταχθεί. (Κάτι το οποίο καθορίζεται ανάλογα με τις δυνατότητες και τις ανάγκες του, αλλά και από τα προγράμματα στα οποία προτιμά να λάβει μέρος). Το ωράριο των προγραμμάτων χωρίζεται σε 2 ζώνες:

   Α’ Ζώνη 13.00-16.00

   Β’ Ζώνη 16.30-19.30

   Κάποιες ομάδες μας, έρχονται και συμμετέχουν στα προγράμματα κατά τη διάρκεια της Α’ Ζώνης (13:00-16:00) και άλλες κατά τη διάρκεια της Β’ Ζώνης (16.30-19.30). Κατά τη διάρκεια της κάθε χρονικής ζώνης, πολλές ομάδες ταυτόχρονα συμμετέχουν σε διαφορετικά προγράμματα!

   Εάν το προτιμά κάποιος ενδιαφερόμενος, υπάρχει και η δυνατότητα συμμετοχής και αποκλειστικά σε ένα πρόγραμμα.

   Τόπος Διεξαγωγής

   Τα προγράμματα διεξάγονται στις δομές μας, στο 4ο Λύκειο Παλαιού Φαλήρου, και στο χώρο του φορέα μας στην παιδική χαρά της Αγ. Σκεπής. Για τα νότια προάστια, υπάρχει και η επιλογή μεταφοράς με το Van του Συλλόγου (παραλαβή από συγκεκριμένα σημεία) κατόπιν συνεννόησης.

   Συμμετοχή στα Προγράμματα

   Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν αρχικά με το Σύλλογο τηλεφωνικά (2109828150). Στη συνέχεια ορίζεται ένα ραντεβού δια ζώσης, μία πρώτη γνωριμία, με τον επόπτη και τον υπεύθυνο του τμήματος, οπότε και συζητείται η ένταξη του ενδιαφερόμενου σε κάποια ομάδα των Απογευματινών After School Προγραμμάτων (με βάση τις ιδιαίτερες ανάγκες και τις δυνατότητες του παιδιού/νέου).