Responsive Menu
Add more content here...
Υποστηριζόμενη Διαβίωση

Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης

διαμονή, υγιεινή διατροφή και ευκαιρίες κοινωνικοποίησης

Το Πρόγραμμα

Οι Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (Σ.Υ.Δ.) του Πανελληνίου Συλλόγου Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων «ΑΛΜΑ» προωθούν την ένταξη των ατόμων με αναπηρία στο κοινωνικό σύνολο προάγοντας την ανεξάρτητη και ποιοτική διαβίωση σαν βασικό ανθρώπινο δικαίωμα.

 • Σκοπός των Σ.Υ.Δ. του φορέα είναι, μέσα από εξατομικευμένα προγράμματα βασισμένα στις ανάγκες και τις επιθυμίες των ενοίκων, τα άτομα να ενσωματώνονται πιο αυτόνομα και ενεργά στο κοινωνικό και φυσικό περιβάλλον.

  Στις Σ.Υ.Δ. στόχος μας είναι η ενίσχυση των ενοίκων σε δεξιότητες καθημερινής ζωής όπως:

  -Τακτοποίηση προσωπικού χώρου

  -Ατομική υγιεινή

  -Μαγειρική

  -Διαχείριση χρημάτων

  -Κυκλοφοριακή αγωγή

  -Εκμάθηση και υιοθέτηση υγιεινού τρόπου ζωής μέσα από σωστή διατροφή και ήπια άσκηση.

  -Διαχείριση ελεύθερου χρόνου.

  Επίσης, παρέχεται στους ενοίκους ψυχοκοινωνική στήριξη σε εβδομαδιαία βάση καθώς και συμβουλευτική υποστήριξη στις οικογένειες τους, δύο φορές το μήνα.

 • Το προσωπικό των Σ.Υ.Δ. απαρτίζεται από άρτια εκπαιδευμένους επαγγελματίες, με μεγάλη αγάπη για το αντικείμενο εργασίας τους.

  Οι ειδικότητες που περιλαμβάνονται στην ομάδα του προσωπικού είναι οι ακόλουθες:  Επόπτης, Υπεύθυνη Λειτουργίας, Κλινική Ψυχολόγος, Κοινωνική Λειτουργός, Ειδική Παιδαγωγός, Εργοθεραπεύτρια, Φροντιστές.

 • Απευθύνονται σε άτομα άνω των 18 ετών, με ελαφριά ή μέτρια νοητική υστέρηση, σύνδρομο Down και υψηλής λειτουργικότητας αυτισμό, που επιθυμούν να ζήσουν ανεξάρτητα αξιοποιώντας στο μέγιστο τις δυνατότητές τους.
  Οι Σ.Υ.Δ. λειτουργούν καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και η παραμονή των μελών είναι δια βίου. Το προσωπικό των Σ.Υ.Δ. απαρτίζεται από άρτια εκπαιδευμένους επαγγελματίες, με μεγάλη αγάπη για το αντικείμενο εργασίας τους. Οι ειδικότητες που περιλαμβάνονται στην ομάδα του προσωπικού είναι οι ακόλουθες: Επόπτης, Υπεύθυνη Λειτουργίας, Κλινική Ψυχολόγος, Κοινωνική Λειτουργός, Ειδική Παιδαγωγός, Εργοθεραπεύτρια, Φροντιστές.

 • Μέχρι σήμερα ο Πανελλήνιος Σύλλογος Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων «ΑΛΜΑ» λειτουργεί δύο Σ.Υ.Δ. στο Παλαιό Φάληρο(Σ.Υ.Δ.«ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ») και στην Ηλιούπολη.Τα διαμερίσματα στεγάζονται σε πολυκατοικίες μέσα στην τοπική κοινότητα.
  Η Σ.Υ.Δ. «ΜΑΡΙΣΜΗ» λειτουργεί από τον Ιανουάριο του 2021, σε νεόδμητο διαμέρισμα στην Ηλιούπολη. Φιλοξενεί 4 ενοίκους οι οποίοι μοιράζονται όμορφες στιγμές χτίζοντας την αυτονομία τους και δημιουργώντας σχέσεις ζωής μεταξύ τους.

 • Ένα μέλος δύναται να παραμείνει στο πρόγραμμα επ’ αόριστον εφόσον συνεχίζει να πληροί τα κριτήρια εισαγωγής.

Ενδιαφέρεστε για το πρόγραμμα;

συμπληρώστε την φόρμα ενδιαφέροντος

  Τα πεδία με τον αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά

  Θέλετε να επικοινωνήστε μαζί μας;

  Κάντε το με τους παρακάτω τρόπους.

  Θα σας ακούσουμε

  +30 210 9803292

  +30 210 9828150

  Θα μας γράψετε

  [email protected]

  Γραφτείτε στο newsletter μας

  Ενημερωθείτε για τα πάντα γύρω απο τον φορέα.

   Ωράριο Λειτουργίας

   Τα Απογευματινά After School Προγράμματα διεξάγονται καθημερινά, καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους. Οι ώρες και οι μέρες που θα έρχεται το παιδί/ο νέος, εξαρτώνται από την ομάδα στην οποία θα ενταχθεί. (Κάτι το οποίο καθορίζεται ανάλογα με τις δυνατότητες και τις ανάγκες του, αλλά και από τα προγράμματα στα οποία προτιμά να λάβει μέρος). Το ωράριο των προγραμμάτων χωρίζεται σε 2 ζώνες:

   Α’ Ζώνη 13.00-16.00

   Β’ Ζώνη 16.30-19.30

   Κάποιες ομάδες μας, έρχονται και συμμετέχουν στα προγράμματα κατά τη διάρκεια της Α’ Ζώνης (13:00-16:00) και άλλες κατά τη διάρκεια της Β’ Ζώνης (16.30-19.30). Κατά τη διάρκεια της κάθε χρονικής ζώνης, πολλές ομάδες ταυτόχρονα συμμετέχουν σε διαφορετικά προγράμματα!

   Εάν το προτιμά κάποιος ενδιαφερόμενος, υπάρχει και η δυνατότητα συμμετοχής και αποκλειστικά σε ένα πρόγραμμα.

   Τόπος Διεξαγωγής

   Τα προγράμματα διεξάγονται στις δομές μας, στο 4ο Λύκειο Παλαιού Φαλήρου, και στο χώρο του φορέα μας στην παιδική χαρά της Αγ. Σκεπής. Για τα νότια προάστια, υπάρχει και η επιλογή μεταφοράς με το Van του Συλλόγου (παραλαβή από συγκεκριμένα σημεία) κατόπιν συνεννόησης.

   Συμμετοχή στα Προγράμματα

   Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν αρχικά με το Σύλλογο τηλεφωνικά (2109828150). Στη συνέχεια ορίζεται ένα ραντεβού δια ζώσης, μία πρώτη γνωριμία, με τον επόπτη και τον υπεύθυνο του τμήματος, οπότε και συζητείται η ένταξη του ενδιαφερόμενου σε κάποια ομάδα των Απογευματινών After School Προγραμμάτων (με βάση τις ιδιαίτερες ανάγκες και τις δυνατότητες του παιδιού/νέου).