Responsive Menu
Add more content here...
Υποστηριζόμενη Διαβίωση

Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης

διαμονή, υγιεινή διατροφή και ευκαιρίες κοινωνικοποίησης

Το Πρόγραμμα

Μέχρι σήμερα, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων «ΑΛΜΑ» λειτουργεί δύο Σ.Υ.Δ., τη Σ.Υ.Δ.«ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ» στο Παλαιό Φάληρο και τη Σ.Υ.Δ. «ΜΑΡΙΣΜΗ» στην Ηλιούπολη. Η Σ.Υ.Δ. «ΜΑΡΙΣΜΗ» λειτουργεί από τον Ιανουάριο του 2021, σε νεόδμητο διαμέρισμα. Τα διαμερίσματα στεγάζονται σε πολυκατοικίες μέσα στην τοπική κοινότητα.

Το πρόγραμμα των Σ.Υ.Δ. απευθύνεται σε άτομα άνω των 18 ετών, με ελαφριά ή μέτρια νοητική υστέρηση, σύνδρομο Down και υψηλής λειτουργικότητας αυτισμό, που επιθυμούν να ζήσουν ανεξάρτητα αξιοποιώντας στο μέγιστο τις δυνατότητές τους.  

       

Οι ένοικοι των Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης ζουν μαζί, και μοιράζονται όμορφες στιγμές, χτίζοντας την αυτονομία τους και δημιουργώντας σχέσεις ζωής μεταξύ τους. Οι Σ.Υ.Δ. λειτουργούν καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και η παραμονή των μελών είναι δια βίου. (Τα μέλη μπορούν να παραμείνουν στο πρόγραμμα επ’ αόριστον εφόσον συνεχίζουν να πληρούν τα κριτήρια εισαγωγής.)  

Μέσω του προγράμματος, οι ένοικοι αναπτύσσουν δεξιότητες  καθημερινής  ζωής (καθαριότητα, ατομική υγιεινή, μαγειρική κ.α.), γίνονται πιο αυτόνομοι, καθώς και ενεργά μέλη της κοινότητάς τους. Συχνές είναι οι ομαδικές έξοδοι (σινεμά, καφετέριες κ.α.), οι εκδρομές και φυσικά οι διακοπές! Παράλληλα, οι ένοικοι μαθαίνουν να φροντίζουν τον εαυτό τους μέσω μιας υγιεινής διατροφής και ήπιας άσκησης.  

            

Στους ενοίκους παρέχεται επίσης, ψυχοκοινωνική στήριξη σε εβδομαδιαία βάση καθώς και συμβουλευτική υποστήριξη στις οικογένειες τους, δύο φορές το μήνα. 

Τελικός σκοπός των Σ.Υ.Δ. είναι η ισότιμη κοινωνική ένταξη τους. 

Το προσωπικό των Σ.Υ.Δ. απαρτίζεται από άρτια εκπαιδευμένους επαγγελματίες, με μεγάλη αγάπη για το αντικείμενο εργασίας τους. Οι ειδικότητες που περιλαμβάνονται στην ομάδα του προσωπικού είναι: Επόπτης, Υπεύθυνη Λειτουργίας, Κλινική Ψυχολόγος, Κοινωνική Λειτουργός, Ειδική Παιδαγωγός, Εργοθεραπεύτρια, Φροντιστές. 

Περισσότερα για την Υποστηριζόμενη Διαβίωση θα βρείτε εδώ. 

Εάν σας ενδιαφέρει η ένταξη στις Σ.Υ.Δ. μας, μπορείτε να επικοινωνήσετε τηλεφωνικά μαζί μας ή να συμπληρώσετε τη παρακάτω φόρμα, αναφέροντας το πρόγραμμα που σας ενδιαφέρει και θα επικοινωνήσουμε εμείς μαζί σας το συντομότερο.   

Ενδιαφέρεστε για το πρόγραμμα;

συμπληρώστε την φόρμα ενδιαφέροντος

  Τα πεδία με τον αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά

  Θέλετε να επικοινωνήστε μαζί μας;

  Κάντε το με τους παρακάτω τρόπους.

  Θα σας ακούσουμε

  +30 210 9803292

  +30 210 9828150

  Θα μας γράψετε

  [email protected]

  Γραφτείτε στο newsletter μας

  Ενημερωθείτε για τα πάντα γύρω απο τον φορέα.

   Ωράριο Λειτουργίας

   Τα Απογευματινά After School Προγράμματα διεξάγονται καθημερινά, καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους. Οι ώρες και οι μέρες που θα έρχεται το παιδί/ο νέος, εξαρτώνται από την ομάδα στην οποία θα ενταχθεί. (Κάτι το οποίο καθορίζεται ανάλογα με τις δυνατότητες και τις ανάγκες του, αλλά και από τα προγράμματα στα οποία προτιμά να λάβει μέρος). Το ωράριο των προγραμμάτων χωρίζεται σε 2 ζώνες:

   Α’ Ζώνη 13.00-16.00

   Β’ Ζώνη 16.30-19.30

   Κάποιες ομάδες μας, έρχονται και συμμετέχουν στα προγράμματα κατά τη διάρκεια της Α’ Ζώνης (13:00-16:00) και άλλες κατά τη διάρκεια της Β’ Ζώνης (16.30-19.30). Κατά τη διάρκεια της κάθε χρονικής ζώνης, πολλές ομάδες ταυτόχρονα συμμετέχουν σε διαφορετικά προγράμματα!

   Εάν το προτιμά κάποιος ενδιαφερόμενος, υπάρχει και η δυνατότητα συμμετοχής και αποκλειστικά σε ένα πρόγραμμα.

   Τόπος Διεξαγωγής

   Τα προγράμματα διεξάγονται στις δομές μας, στο 4ο Λύκειο Παλαιού Φαλήρου, και στο χώρο του φορέα μας στην παιδική χαρά της Αγ. Σκεπής. Για τα νότια προάστια, υπάρχει και η επιλογή μεταφοράς με το Van του Συλλόγου (παραλαβή από συγκεκριμένα σημεία) κατόπιν συνεννόησης.

   Συμμετοχή στα Προγράμματα

   Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν αρχικά με το Σύλλογο τηλεφωνικά (2109828150). Στη συνέχεια ορίζεται ένα ραντεβού δια ζώσης, μία πρώτη γνωριμία, με τον επόπτη και τον υπεύθυνο του τμήματος, οπότε και συζητείται η ένταξη του ενδιαφερόμενου σε κάποια ομάδα των Απογευματινών After School Προγραμμάτων (με βάση τις ιδιαίτερες ανάγκες και τις δυνατότητες του παιδιού/νέου).