Responsive Menu
Add more content here...
Υποστηριζόμενη Διαβίωση

Προστατευόμενο Διαμέρισμα «ΗΡΑΚΛΗΣ»

Το Πρόγραμμα

Το Προστατευόμενο Διαμέρισμα «ΗΡΑΚΛΗΣ» λειτουργεί υπό την εποπτεία της Διεύθυνσης  Ψυχικής Υγείας του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, και διεξάγεται σε ιδιόκτητο χώρο του ΑΛΜΑ στην οδό Ήβης Αθανασιάδου 16, στο Παλαιό Φάληρο. 

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά και νέους/ νέες ηλικίας 12 έως 30 ετών , με διάγνωση Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές (ΔΑΔ) – αυτισμός, ελαφρά και μέτρια Νοητική Καθυστέρηση ή/ και Διαταραχές της Συμπεριφοράς και του Συναισθήματος.  

Στη δομή πραγματοποιούνται ομαδικά προγράμματα με εξατομικευμένο εκπαιδευτικό χαρακτήρα,  που αποσκοπούν στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων  καθημερινής  ζωής των ατόμων με αυτισμό, στην αυτονομία τους, και στην ενίσχυση της συμμετοχής τους σε καθημερινές δραστηριότητες στην κοινότητα. Παράλληλα, στόχος του προγράμματος είναι η αποφόρτιση και η στήριξη της οικογένειας του ατόμου με αυτισμό. 

           

Τελικός σκοπός του Προστατευόμενου Διαμερίσματος “ΗΡΑΚΛΗΣ” είναι η ισότιμη κοινωνική ένταξη των ενοίκων.  

Το πρόγραμμα διαρκεί όλο το χρόνο καθημερινά και Σαββατοκύριακο. Η παραμονή μπορεί να γίνει, σε τακτά χρονικά διαστήματα ή εκτάκτως σε περίπτωση ανάγκης, μετά από αίτημα των γονέων – παρέχεται η δυνατότητα βραχυπρόθεσμης φιλοξενίας σε άτομα  με αυτισμό. Το πρόγραμμα υποστηρίζεται από εξειδικευμένο προσωπικό. 

 Δε μπορούν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτομα με: 

→ Κινητική αναπηρία

Σοβαρή νοητική καθυστέρηση καθώς και βαριά αυτιστική συμπτωματολογία (αυτοτραυματική και μη- ελεγχόμενη επιθετική συμπεριφορά) των οποίων η αντιμετώπιση απαιτεί εξειδικευμένο πρόγραμμα σε ειδικά πλαίσια.

Ψυχιατρική συμπτωματολογία (π.χ. φάση κρίσεων) των οποίων η θεραπευτική αντιμετώπιση απαιτεί ενδοσοκομειακή νοσηλεία.

Σοβαρές παθήσεις (επιληψία μη ρυθμισμένη, αρρύθμιστος διαβήτης, αιμορραγική κολίτιδα, ψυχογενής ανορεξία με σωματική απώλεια βάρους, κτλ.) 

           

 Η διαδικασία εισαγωγής στα προγράμματα του Προστατευόμενου Διαμερίσματος, είναι η εξής: 

♦ Ραντεβού ενημέρωσης με τον κοινωνικό λειτουργό ή/ και τον υπεύθυνο προγράμματος, για τη δομή, τη λειτουργία και τους στόχους του Π. Δ.

Αρχική αξιολόγηση υποψήφιου εξυπηρετούμενου από τη διεπιστημονική ομάδα (ψυχολόγο, ειδ. Παιδαγωγό,εργοθεραπευτή)

Εισαγωγή του ωφελούμενου σε ομάδα

Κατάρτιση εκπαιδευτικού προγράμματος, όπου τίθενται οι βραχυπρόθεσμοι και μακροπρόθεσμοι ομαδικοί και ατομικοί στόχοι για τον κάθε συμμετέχοντα. 

Περισσότερα για την Υποστηριζόμενη Διαβίωση θα βρείτε εδώ.  

Εάν σας ενδιαφέρει η ένταξη στο Προστατευόμενο Διαμέρισμα “ΗΡΑΚΛΗΣ”, μπορείτε να επικοινωνήσετε τηλεφωνικά μαζί μας ή να συμπληρώσετε τη παρακάτω φόρμα, αναφέροντας το πρόγραμμα που σας ενδιαφέρει και θα επικοινωνήσουμε εμείς μαζί σας το συντομότερο.   

Ενδιαφέρεστε για το πρόγραμμα;

συμπληρώστε την φόρμα ενδιαφέροντος

  Τα πεδία με τον αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά

  Θέλετε να επικοινωνήστε μαζί μας;

  Κάντε το με τους παρακάτω τρόπους.

  Θα σας ακούσουμε

  +30 210 9803292

  +30 210 9828150

  Θα μας γράψετε

  [email protected]

  Γραφτείτε στο newsletter μας

  Ενημερωθείτε για τα πάντα γύρω απο τον φορέα.

   Ωράριο Λειτουργίας

   Τα Απογευματινά After School Προγράμματα διεξάγονται καθημερινά, καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους. Οι ώρες και οι μέρες που θα έρχεται το παιδί/ο νέος, εξαρτώνται από την ομάδα στην οποία θα ενταχθεί. (Κάτι το οποίο καθορίζεται ανάλογα με τις δυνατότητες και τις ανάγκες του, αλλά και από τα προγράμματα στα οποία προτιμά να λάβει μέρος). Το ωράριο των προγραμμάτων χωρίζεται σε 2 ζώνες:

   Α’ Ζώνη 13.00-16.00

   Β’ Ζώνη 16.30-19.30

   Κάποιες ομάδες μας, έρχονται και συμμετέχουν στα προγράμματα κατά τη διάρκεια της Α’ Ζώνης (13:00-16:00) και άλλες κατά τη διάρκεια της Β’ Ζώνης (16.30-19.30). Κατά τη διάρκεια της κάθε χρονικής ζώνης, πολλές ομάδες ταυτόχρονα συμμετέχουν σε διαφορετικά προγράμματα!

   Εάν το προτιμά κάποιος ενδιαφερόμενος, υπάρχει και η δυνατότητα συμμετοχής και αποκλειστικά σε ένα πρόγραμμα.

   Τόπος Διεξαγωγής

   Τα προγράμματα διεξάγονται στις δομές μας, στο 4ο Λύκειο Παλαιού Φαλήρου, και στο χώρο του φορέα μας στην παιδική χαρά της Αγ. Σκεπής. Για τα νότια προάστια, υπάρχει και η επιλογή μεταφοράς με το Van του Συλλόγου (παραλαβή από συγκεκριμένα σημεία) κατόπιν συνεννόησης.

   Συμμετοχή στα Προγράμματα

   Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν αρχικά με το Σύλλογο τηλεφωνικά (2109828150). Στη συνέχεια ορίζεται ένα ραντεβού δια ζώσης, μία πρώτη γνωριμία, με τον επόπτη και τον υπεύθυνο του τμήματος, οπότε και συζητείται η ένταξη του ενδιαφερόμενου σε κάποια ομάδα των Απογευματινών After School Προγραμμάτων (με βάση τις ιδιαίτερες ανάγκες και τις δυνατότητες του παιδιού/νέου).