Responsive Menu
Add more content here...
Κέντρο Ημέρας

Παράλληλη Στήριξη

συνοδεία και στήριξη του ωφελούμενου που φοιτά το πρωί

Το Πρόγραμμα

Το πρόγραμμα της Παράλληλης Στήριξης αφορά σε παιδιά προσχολικής – σχολικής ηλικίας , εφήβους και νέους, με Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές (ΔΑΔ). Μπορεί να λάβει χώρα στο νηπιαγωγείο, στο σχολείο, ακόμη και στο πανεπιστήμιο για κάποιον ωφελούμενο.

Το πρόγραμμα στοχεύει στην αντιμετώπιση των δυσκολιών που παρουσιάζονται στη μάθηση, τη λειτουργικότητα, την αυτονομία και τη κοινωνική αλληλεπίδραση του ατόμου. Σκοπό έχει να βοηθήσει τον ωφελούμενο να ανταποκριθεί καλύτερα στις σχολικές/ακαδημαϊκές «προκλήσεις» που αντιμετωπίζει.

Το πρόγραμμα στελεχώνεται από έμπειρους συνεργάτες του συλλόγου ΑΛΜΑ. Έπειτα από αξιολόγηση των αναγκών του κάθε παιδιού, η επιστημονική ομάδα αποφασίζει για την επιλογή του καταλληλότερου κάθε φορά συνεργάτη, ενώ ο συνεργάτης που αναλαμβάνει εποπτεύεται από τον υπεύθυνο του προγράμματος.

Ο συνεργάτης που στηρίζει παράλληλα τον ωφελούμενο, είναι συνεχώς μαζί του, αθόρυβα και διακριτικά, και τον βοηθά να λειτουργεί και να κοινωνικοποιείται αποτελεσματικά.

              

Για παράδειγμα, για ένα παιδί που πηγαίνει στο σχολείο, αυτό μπορεί να έχει την εξής μορφή: ο παιδαγωγός μπορεί να ενθαρρύνει το παιδί να κάτσει σταθερά στη καρέκλα του την ώρα του μαθήματος, να το βοηθά να εστιάζει τη προσοχή του στο δάσκαλο την ώρα που μιλάει, να το βοηθά να περιορίσει τις στερεοτυπικές συμπεριφορές, και να λειτουργεί σαν συνδετικός κρίκος ανάμεσα στο παιδί και τους συμμαθητές του – ενθαρρύνοντας πχ τα άλλα παιδιά να παίξουν μαζί του με τρόπο που να είναι αποδεκτός και από τις δύο πλευρές. Με αυτό τον τρόπο, ο μαθητής μπορεί να ενταχθεί πιο εύκολα στην ομάδα των συνομηλίκων του, και να αλληλεπιδράσει πιο αποτελεσματικά μαζί τους, ενώ ενισχύεται και η αυτοπεποίθησή του.

Στη περίπτωση παιδιών που λαμβάνουν παράλληλη στήριξη, υπάρχει συνεχής συνεννόηση με τις σχολικές μονάδες, ώστε να είναι κοινή η μεθοδολογία που ακολουθείται, και να αντιμετωπίζονται και από τις δύο πλευρές οι δυσκολίες που συναντούν τα παιδιά. Όταν κριθεί πως το παιδί μπορεί να ενταχθεί αυτόνομα στο σχολικό πλαίσιο, παύει και η παράλληλη στήριξη.

Τα παιδιά που εντάσσονται στο Κέντρο Ημέρας Παιδιών και Εφήβων με Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές, έχουν τη δυνατότητα να ενταχθούν και στα Θεραπευτικά-Εκπαιδευτικά προγράμματα, όπως: Λογοθεραπεία, Εργοθεραπεία, Ειδικό Εκπαιδευτικό πρόγραμμα και Ψυχοκινητική. Η σύνθεση του εκπαιδευτικού σχήματος εξαρτάται από τις ατομικές ανάγκες του κάθε παιδιού.

Εάν σας ενδιαφέρει το πρόγραμμα, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας τηλεφωνικά, ή να συμπληρώσετε τη παρακάτω φόρμα, αναφέροντας το πρόγραμμα που σας ενδιαφέρει, και εμείς θα επικοινωνήσουμε το συντομότερο μαζί σας.   

Ενδιαφέρεστε για το πρόγραμμα;

συμπληρώστε την φόρμα ενδιαφέροντος

  Τα πεδία με τον αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά

  Παρόμοια προγράμματα

  Απόρρητο: Πρώιμη Παρέμβαση

  Το κέντρο ημέρας παιδιών και εφήβων με διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές λειτουργεί ως μονάδα ημερήσιας θεραπευτικής παρέμβασης και ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης, καθώς και ως συμβουλευτικός σταθμός στήριξης...
  Διαβάστε περισσότερα...

  Κατ’ Οίκον Διδασκαλία

  Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου που παρουσιάζουν μαθησιακές δυσκολίες (π.χ. δυσλεξία, δυσαναγνωσία, δυσγραφία, ΔΕΠ-Υ, κ.ά.) και αποτελεί μία εξατομικευμένη εκπαιδευτική παρέμβαση...
  Διαβάστε περισσότερα...

  Ενισχυτική διδασκαλία

  Πολλά από τα παιδιά με Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές (ΔΑΔ), παρότι έχουν καταφέρει να ενταχθούν σε ένα τυπικό σχολικό πλαίσιο, συναντούν δυσκολίες και χρειάζονται επιπλέον υποστήριξη....
  Διαβάστε περισσότερα...

  Θέλετε να επικοινωνήστε μαζί μας;

  Κάντε το με τους παρακάτω τρόπους.

  Θα σας ακούσουμε

  +30 210 9803292

  +30 210 9828150

  Θα μας γράψετε

  [email protected]

  Γραφτείτε στο newsletter μας

  Ενημερωθείτε για τα πάντα γύρω απο τον φορέα.

   Ωράριο Λειτουργίας

   Τα Απογευματινά After School Προγράμματα διεξάγονται καθημερινά, καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους. Οι ώρες και οι μέρες που θα έρχεται το παιδί/ο νέος, εξαρτώνται από την ομάδα στην οποία θα ενταχθεί. (Κάτι το οποίο καθορίζεται ανάλογα με τις δυνατότητες και τις ανάγκες του, αλλά και από τα προγράμματα στα οποία προτιμά να λάβει μέρος). Το ωράριο των προγραμμάτων χωρίζεται σε 2 ζώνες:

   Α’ Ζώνη 13.00-16.00

   Β’ Ζώνη 16.30-19.30

   Κάποιες ομάδες μας, έρχονται και συμμετέχουν στα προγράμματα κατά τη διάρκεια της Α’ Ζώνης (13:00-16:00) και άλλες κατά τη διάρκεια της Β’ Ζώνης (16.30-19.30). Κατά τη διάρκεια της κάθε χρονικής ζώνης, πολλές ομάδες ταυτόχρονα συμμετέχουν σε διαφορετικά προγράμματα!

   Εάν το προτιμά κάποιος ενδιαφερόμενος, υπάρχει και η δυνατότητα συμμετοχής και αποκλειστικά σε ένα πρόγραμμα.

   Τόπος Διεξαγωγής

   Τα προγράμματα διεξάγονται στις δομές μας, στο 4ο Λύκειο Παλαιού Φαλήρου, και στο χώρο του φορέα μας στην παιδική χαρά της Αγ. Σκεπής. Για τα νότια προάστια, υπάρχει και η επιλογή μεταφοράς με το Van του Συλλόγου (παραλαβή από συγκεκριμένα σημεία) κατόπιν συνεννόησης.

   Συμμετοχή στα Προγράμματα

   Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν αρχικά με το Σύλλογο τηλεφωνικά (2109828150). Στη συνέχεια ορίζεται ένα ραντεβού δια ζώσης, μία πρώτη γνωριμία, με τον επόπτη και τον υπεύθυνο του τμήματος, οπότε και συζητείται η ένταξη του ενδιαφερόμενου σε κάποια ομάδα των Απογευματινών After School Προγραμμάτων (με βάση τις ιδιαίτερες ανάγκες και τις δυνατότητες του παιδιού/νέου).