Responsive Menu
Add more content here...
Δελτία Τύπου | Τρίτη 22 Οκτωβρίου, 2019

ΤΑΙΡΙΑΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΣΣΑ-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Εκδήλωση

Ο «Πανελλήνιος Σύλλογος Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων ΑΛΜΑ» σε συνεργασία με τον «Σύλλογο Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας» πραγματοποιεί κάθε Οκτώβρη σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση την τριήμερη εκδήλωση «ΤαιριάΖουμε» που περιλαμβάνει πλήθος εκπαιδευτικών, αθλητικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινότητας.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε το 2012 στον Δήμο της Αίγινας, ακολούθησε ο Δήμος Π. Φαλήρου όπου η δράση «ΤαιριάΖουμε» διεξάγεται από τότε κάθε χρόνο, το 2017 πραγματοποιήθηκε στον Δήμο Εορδαίας στην πόλη της Πτολεμαΐδας, το 2018 στο Δήμο Λάρισας  και φέτος στις 18 – 20 Οκτωβρίου στην όμορφη πόλη της Άμφισσας, μιας πόλης ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένης στο θέμα της αποδοχής της διαφορετικότητας!

Η εκδήλωσή μας φέτος φιλοξενήθηκε και εντάχθηκε στα πλαίσια του 3ου πολιτιστικού φεστιβάλ «ΕΝ ΔΕΛΦΟΙΣ ΕΣΤΙΝ Ο ΤΟΠΟΣ». Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν στο Πολιτιστικό Κέντρο Άμφισσας στις 18/10, όπου παρακολουθήσαμε την εικαστική έκθεση «Ένας κόσμος που αλλάζει» καθώς και χορευτικά και ψυχαγωγικά δρώμενα. Οι δραστηριότητες συνεχίστηκαν την επόμενη ημέρα με μία πολύ ενδιαφέρουσα ξενάγηση στο Αρχαιολογικό μουσείο των Δελφών, ενώ το απόγευμα έγινε παρουσίαση και βράβευση των συμμετεχόντων τοπικών φορέων από το Δήμο Δελφών. Η ομάδα παραδοσιακών χορών του συλλόγου ΑΛΜΑ ξεσήκωσε τους πάντες στο κλείσιμο της βραδιάς! Η φετινή εκδήλωση  έκλεισε με ένα συμβολικό αγώνα δρόμου στον πεζόδρομο Γιαγτζή  της  Άμφισσας.

Γνωρίζοντας ότι στην παιδική ηλικία οι προκαταλήψεις και οι στάσεις δεν έχουν  παγιωθεί, με τις επισκέψεις που πραγματοποιήσαμε στα σχολεία και την παρακίνηση των μαθητών να συμμετέχουν στις τριήμερες δράσεις δημιουργούμε τις προϋποθέσεις που επιτρέπουν μια τη και δημιουργική συνύπαρξη παιδιών με και χωρίς αναπηρία. Γιατί πλάθοντας μαθητές με ευαισθησία δημιουργούμε πολίτες με όραμα!

Του χρόνου τον Οκτώβριο δίνουμε ραντεβού στην Καρδίτσα που είναι ο επόμενος σταθμός του όμορφου ταξιδιού  του «Ταιριάζουμε», που πραγματοποιείται  κάθε χρόνο  και σε άλλη πόλη, δημιουργώντας έτσι μια αλυσίδα από πόλεις που αποδέχονται την διαφορετικότητα.

Ευχαριστούμε θερμά την κυρία Αρχοντούλα Σορώκου από την Εταιρία Μέριμνας & Αποκατάστασης Ατόμων με Ψυχοκοινωνικά Προβλήματα για την άψογη διοργάνωση, το Δήμο Δελφών  και την Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας   για την υποστήριξη και την υπέροχη κυρία Κατερίνα Λέφα για τη ζεστή και ευγενική της φιλοξενία!

Θέλετε να επικοινωνήστε μαζί μας;

Κάντε το με τους παρακάτω τρόπους.

Θα σας ακούσουμε

+30 210 9803292

+30 210 9828150

Θα μας γράψετε

[email protected]

Γραφτείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για τα πάντα γύρω απο τον φορέα.

  Ωράριο Λειτουργίας

  Τα Απογευματινά After School Προγράμματα διεξάγονται καθημερινά, καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους. Οι ώρες και οι μέρες που θα έρχεται το παιδί/ο νέος, εξαρτώνται από την ομάδα στην οποία θα ενταχθεί. (Κάτι το οποίο καθορίζεται ανάλογα με τις δυνατότητες και τις ανάγκες του, αλλά και από τα προγράμματα στα οποία προτιμά να λάβει μέρος). Το ωράριο των προγραμμάτων χωρίζεται σε 2 ζώνες:

  Α’ Ζώνη 13.00-16.00

  Β’ Ζώνη 16.30-19.30

  Κάποιες ομάδες μας, έρχονται και συμμετέχουν στα προγράμματα κατά τη διάρκεια της Α’ Ζώνης (13:00-16:00) και άλλες κατά τη διάρκεια της Β’ Ζώνης (16.30-19.30). Κατά τη διάρκεια της κάθε χρονικής ζώνης, πολλές ομάδες ταυτόχρονα συμμετέχουν σε διαφορετικά προγράμματα!

  Εάν το προτιμά κάποιος ενδιαφερόμενος, υπάρχει και η δυνατότητα συμμετοχής και αποκλειστικά σε ένα πρόγραμμα.

  Τόπος Διεξαγωγής

  Τα προγράμματα διεξάγονται στις δομές μας, στο 4ο Λύκειο Παλαιού Φαλήρου, και στο χώρο του φορέα μας στην παιδική χαρά της Αγ. Σκεπής. Για τα νότια προάστια, υπάρχει και η επιλογή μεταφοράς με το Van του Συλλόγου (παραλαβή από συγκεκριμένα σημεία) κατόπιν συνεννόησης.

  Συμμετοχή στα Προγράμματα

  Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν αρχικά με το Σύλλογο τηλεφωνικά (2109828150). Στη συνέχεια ορίζεται ένα ραντεβού δια ζώσης, μία πρώτη γνωριμία, με τον επόπτη και τον υπεύθυνο του τμήματος, οπότε και συζητείται η ένταξη του ενδιαφερόμενου σε κάποια ομάδα των Απογευματινών After School Προγραμμάτων (με βάση τις ιδιαίτερες ανάγκες και τις δυνατότητες του παιδιού/νέου).