Responsive Menu
Add more content here...
Εκδηλώσεις | Παρασκευή 9 Ιουνίου, 2023

Στη κυψέλη με την Apivita!

Δε φανταζόμασταν ούτε εμείς ούτε τα παιδιά μας, πόσο πραγματικά θαυμαστός είναι ο κόσμος των μελισσών!

Ευχαριστούμε θερμά την Apivita για τη ξενάγηση στις εγκαταστάσεις της, τα εξαιρετικά ενδιαφέροντα πράγματα που μάθαμε, αλλά κυρίως για την υπέροχη εμπειρία! Η εταιρεία έχει στο επίκεντρο της έμπνευσης, της αποστολής και των προϊόντων της, τη μέλισσα. Μάλιστα το ίδιο το όνομα της εταιρείας σημαίνει «η ζωή της μέλισσας»!

Μάθαμε λοιπόν από τους ειδικούς, για το κύκλο ζωής της μέλισσας, τη χρησιμότητά της στον άνθρωπο και στη φύση, και φυσικά την οργάνωση των μελισσών στις κυψέλες!

Ο κος Στεφανόπουλος, εξαίρετος μελισσοκόμος, μας έντυσε όλους κατάλληλα και επισκεφτήκαμε τις μέλισσες στις κυψέλες τους! (Αφού είχε «καπνίσει» τις κυψέλες – το οποίο μάθαμε ότι το κάνει για να τις ζαλίσει και να μη μας τσιμπήσουν!) Εκεί μας έδειξε τις βασίλισσες που “προετοιμάζονται” (ναι, είναι πολλές! Παρόλα αυτά μόνο μία θα επικρατήσει!), τις εργάτριες, και τους κηφήνες, που όπως μάθαμε έχουν και το καθήκον να κάνουν αέρα – πέρα από τη γονιμοποίηση. Τα παιδιά μας πραγματικά εντυπωσιάστηκαν βλέποντας τις μέλισσες από τόσο κοντά!

Είναι χαρά μας να ερχόμαστε σε επαφή με εταιρείες ευαισθητοποιημένες ως προς τους ανθρώπους και το περιβάλλον. Συγκεκριμένα η Apivita, στο πλαίσιο της συμμετοχής της στον Οργανισμό 1% for the Planet, επιστρέφει το 1% των πωλήσεων επιλεγμένων προϊόντων της στο περιβάλλον, μέσω της συνεργασίας της με το Bee Camp και την Aegean Rebreath. Επίσης, με την Aegean Rebreath ταξιδεύει σε νησιά του Αιγαίου και πραγματοποιεί παράκτιους και υποβρύχιους καθαρισμούς, ενώ ταξίδια κάνει και σε όλη την Ελλάδα για να εισάγει τα παιδιά στον μαγικό κόσμο της μέλισσας, μέσω του (αγαπημένου) εκπαιδευτικού προγράμματος Bee School!

Θα χαρούμε πολύ να ξανα-συναντηθούμε! Σας ευχαριστούμε!

Θέλετε να επικοινωνήστε μαζί μας;

Κάντε το με τους παρακάτω τρόπους.

Θα σας ακούσουμε

+30 210 9803292

+30 210 9828150

Θα μας γράψετε

[email protected]

Γραφτείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για τα πάντα γύρω απο τον φορέα.

  Ωράριο Λειτουργίας

  Τα Απογευματινά After School Προγράμματα διεξάγονται καθημερινά, καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους. Οι ώρες και οι μέρες που θα έρχεται το παιδί/ο νέος, εξαρτώνται από την ομάδα στην οποία θα ενταχθεί. (Κάτι το οποίο καθορίζεται ανάλογα με τις δυνατότητες και τις ανάγκες του, αλλά και από τα προγράμματα στα οποία προτιμά να λάβει μέρος). Το ωράριο των προγραμμάτων χωρίζεται σε 2 ζώνες:

  Α’ Ζώνη 13.00-16.00

  Β’ Ζώνη 16.30-19.30

  Κάποιες ομάδες μας, έρχονται και συμμετέχουν στα προγράμματα κατά τη διάρκεια της Α’ Ζώνης (13:00-16:00) και άλλες κατά τη διάρκεια της Β’ Ζώνης (16.30-19.30). Κατά τη διάρκεια της κάθε χρονικής ζώνης, πολλές ομάδες ταυτόχρονα συμμετέχουν σε διαφορετικά προγράμματα!

  Εάν το προτιμά κάποιος ενδιαφερόμενος, υπάρχει και η δυνατότητα συμμετοχής και αποκλειστικά σε ένα πρόγραμμα.

  Τόπος Διεξαγωγής

  Τα προγράμματα διεξάγονται στις δομές μας, στο 4ο Λύκειο Παλαιού Φαλήρου, και στο χώρο του φορέα μας στην παιδική χαρά της Αγ. Σκεπής. Για τα νότια προάστια, υπάρχει και η επιλογή μεταφοράς με το Van του Συλλόγου (παραλαβή από συγκεκριμένα σημεία) κατόπιν συνεννόησης.

  Συμμετοχή στα Προγράμματα

  Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν αρχικά με το Σύλλογο τηλεφωνικά (2109828150). Στη συνέχεια ορίζεται ένα ραντεβού δια ζώσης, μία πρώτη γνωριμία, με τον επόπτη και τον υπεύθυνο του τμήματος, οπότε και συζητείται η ένταξη του ενδιαφερόμενου σε κάποια ομάδα των Απογευματινών After School Προγραμμάτων (με βάση τις ιδιαίτερες ανάγκες και τις δυνατότητες του παιδιού/νέου).