Responsive Menu
Add more content here...
Ψυχοθεραπευτικής προσέγγισης

Εκπαιδευτικό δράμα

Το Πρόγραμμα

Το Εκπαιδευτικό Δράμα δεν αποσκοπεί στο ανέβασμα μιας παράστασης, ούτε στη διδασκαλία ενός γνωστικού αντικειμένου. Κοινό του (θεατές του) αποτελούν οι ίδιοι οι συμμετέχοντες στα διάφορα στάδια της διαδικασίας με στόχο την ανατροφοδότηση και όχι την αξιολόγηση. Με αφορμή μια ιστορία, ένα τραγούδι, ένα θεατρικό κείμενο, μια εικόνα ή ένα πραγματικό γεγονός δημιουργείται μια ιστορία στοιχεία της οποίας καλούνται οι συμμετέχοντες να ανακαλύψουν συλλογικά. Δεν υπάρχουν σωστές και λάθος απαντήσεις,  αφού ο καθένας από εμάς είναι μοναδικός. Αυτή η συνθήκη ευνοεί και προωθεί την ελεύθερη έκφραση που για τον καθένα παραμένει υπέροχα μοναδική.

 • Ο στόχος του προγράμματος είναι ο σχηματισμός ομάδας και ο σεβασμός των ορίων του άλλου, η συνειδητή χρήση των εκφραστικών μέσων, η λεκτική και σωματική έκφραση, η χρήση της φαντασίας. Παράλληλα καλλιεργούνται δεξιότητες όπως η συγκέντρωση, η αναμονή, η παρατηρητικότητα, η αυτοπειθαρχία και η ενσυναίσθηση.

 • Απευθύνεται σε εφήβους και νέους με υψηλής λειτουργικότητας διαταραχή του φάσματος του αυτισμού και άτομα με νοητική υστέρηση.

 • Μία δίωρη συνάντηση την εβδομάδα.

 • Από Οκτώβριο έως Ιούνιο

Ενδιαφέρεστε για το πρόγραμμα;

συμπληρώστε την φόρμα ενδιαφέροντος

  Τα πεδία με τον αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά

  Παρόμοια προγράμματα

  Κατ’ Οίκον Διδασκαλία

  Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου που παρουσιάζουν μαθησιακές δυσκολίες (π.χ. δυσλεξία, δυσαναγνωσία, δυσγραφία, ΔΕΠ-Υ, κ.ά.) και αποτελεί μία εξατομικευμένη εκπαιδευτική παρέμβαση...
  Διαβάστε περισσότερα...

  Summer Camp Δραστηριότητες

  Κάθε καλοκαίρι, το ΑΛΜΑ διοργανώνει ένα δροσιστικό, περιπετειώδες, ξένοιαστο Summer Camp, για να μπορέσουμε με τους αγαπημένους μας φίλους να κάνουμε βουτιές, να ζωγραφίσουμε, να...
  Διαβάστε περισσότερα...

  Απόρρητο: Γυμναστική

  Με την αρχή «νους υγιής εν σώματι υγιή» έχουμε οργανώσει δομημένες αθλητικές δραστηριότητες που περιλαμβάνουν ποικιλία αθλημάτων σε διάφορα μέρη του λεκανοπεδίου της Αττικής. Μέσα...
  Διαβάστε περισσότερα...

  Θέλετε να επικοινωνήστε μαζί μας;

  Κάντε το με τους παρακάτω τρόπους.

  Θα σας ακούσουμε

  +30 210 9803292

  +30 210 9828150

  Θα μας γράψετε

  [email protected]

  Γραφτείτε στο newsletter μας

  Ενημερωθείτε για τα πάντα γύρω απο τον φορέα.

   Ωράριο Λειτουργίας

   Τα Απογευματινά After School Προγράμματα διεξάγονται καθημερινά, καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους. Οι ώρες και οι μέρες που θα έρχεται το παιδί/ο νέος, εξαρτώνται από την ομάδα στην οποία θα ενταχθεί. (Κάτι το οποίο καθορίζεται ανάλογα με τις δυνατότητες και τις ανάγκες του, αλλά και από τα προγράμματα στα οποία προτιμά να λάβει μέρος). Το ωράριο των προγραμμάτων χωρίζεται σε 2 ζώνες:

   Α’ Ζώνη 13.00-16.00

   Β’ Ζώνη 16.30-19.30

   Κάποιες ομάδες μας, έρχονται και συμμετέχουν στα προγράμματα κατά τη διάρκεια της Α’ Ζώνης (13:00-16:00) και άλλες κατά τη διάρκεια της Β’ Ζώνης (16.30-19.30). Κατά τη διάρκεια της κάθε χρονικής ζώνης, πολλές ομάδες ταυτόχρονα συμμετέχουν σε διαφορετικά προγράμματα!

   Εάν το προτιμά κάποιος ενδιαφερόμενος, υπάρχει και η δυνατότητα συμμετοχής και αποκλειστικά σε ένα πρόγραμμα.

   Τόπος Διεξαγωγής

   Τα προγράμματα διεξάγονται στις δομές μας, στο 4ο Λύκειο Παλαιού Φαλήρου, και στο χώρο του φορέα μας στην παιδική χαρά της Αγ. Σκεπής. Για τα νότια προάστια, υπάρχει και η επιλογή μεταφοράς με το Van του Συλλόγου (παραλαβή από συγκεκριμένα σημεία) κατόπιν συνεννόησης.

   Συμμετοχή στα Προγράμματα

   Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν αρχικά με το Σύλλογο τηλεφωνικά (2109828150). Στη συνέχεια ορίζεται ένα ραντεβού δια ζώσης, μία πρώτη γνωριμία, με τον επόπτη και τον υπεύθυνο του τμήματος, οπότε και συζητείται η ένταξη του ενδιαφερόμενου σε κάποια ομάδα των Απογευματινών After School Προγραμμάτων (με βάση τις ιδιαίτερες ανάγκες και τις δυνατότητες του παιδιού/νέου).