Πανελλήνιος Σύλλογος Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων

17
Σεπ

ΛΗΞΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

 

 

 

 

 

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

O Σύλλογος Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων ΑΛΜΑ πραγματοποίησε την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2020 στις 11.00 π.μ στην αίθουσα του Πολυχώρου του Δημαρχείου Παλαιού Φαλήρου εκδήλωση για τη λήξη του Προγράμματος «Η Τέχνη να βλέπεις, ν’ ακούς, να μοιράζεσαι, να δέχεσαι κι εν τέλει ν’ αλλάζεις!!!» που υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το 3ο ΓΕΛ Παλαιού Φαλήρου από το φορέα μας υπό την αιγίδα και με την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με περιορισμένο αριθμό καλεσμένων και τηρήθηκαν όλοι οι κανόνες που επιβάλλουν τα νέα υγειονομικά δεδομένα και τα μέτρα ατομικής προστασίας για την αποφυγή εξάπλωσης της πανδημίας της νόσου COVID-19.

Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε στο πλαίσιο των δράσεων του συλλόγου ΑΛΜΑ για την ευαισθητοποίηση της κοινότητας για τα άτομα με αναπηρία με σκοπό να αναδείξει το πώς η βιωματική σχέση μέσω της τέχνης μεταλλάσσει την οπτική των μαθητών στην αποδοχή της διαφορετικότητας και πώς από την φαινομενική «ανικανότητα», μέσω της τέχνης ανακαλύπτουμε την ικανότητα.

Στο πρόγραμμα συμμετείχαν 15 μαθητές λυκείου και 8 νέοι με νοητική υστέρηση και διαταραχές αυτιστικού φάσματος. Πραγματοποιήθηκαν στο χώρο του σχολείου 15 δίωρες συναντήσεις μετά τη λήξη του σχολικού ωραρίου, στις οποίες οι νέοι μέσα από την τέχνη βρήκαν τρόπους επικοινωνίας και συνεύρεσης ανακαλύπτοντας τη δύναμη και τη μαγεία του να είσαι διαφορετικός!

Με την παρουσία τους μας τίμησαν: η κ. Ζωή Ράπτη, Υφυπουργός Ψυχικής Υγείας, ο κ. Γιάννης Φωστηρόπουλος, Δήμαρχος Παλ. Φαλήρου, ο κ. Γιάννης Αρκουμάνης, Αντιδήμαρχος Πρόνοιας Δήμου Παλ. Φαλήρου, η κ. Τσίγκα, Δ/ντρια 3ου ΓΕΛ Π. Φαλήρου, η κ. Χριστίνα Παναγιωτάκου, Υπεύθυνη Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων Ιδρύματος Ωνάση, η κ. Μαίρη Τρύφων, Δημ. Σύμβουλος Δήμου Παλαιού Φαλήρου και διευθύντρια του 9ου Νηπιαγωγείου Π. Φαλήρου και η κ. Μαίρη Μπαρούνη, Πρόεδρος Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Παλ. Φαλήρου.

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

You are donating to : Πανελλήνιος Σύλλογος Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων

How much would you like to donate?
5 € 10 € 20 €
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
Loading...