Responsive Menu
Add more content here...
Υπουργείο Πολιτισμού Δελτία Τύπου Εκδηλώσεις | Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου, 2020

ΛΗΞΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

 

 

 

 

 

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

O Σύλλογος Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων ΑΛΜΑ πραγματοποίησε την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2020 στις 11.00 π.μ στην αίθουσα του Πολυχώρου του Δημαρχείου Παλαιού Φαλήρου εκδήλωση για τη λήξη του Προγράμματος «Η Τέχνη να βλέπεις, ν’ ακούς, να μοιράζεσαι, να δέχεσαι κι εν τέλει ν’ αλλάζεις!!!» που υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το 3ο ΓΕΛ Παλαιού Φαλήρου από το φορέα μας υπό την αιγίδα και με την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με περιορισμένο αριθμό καλεσμένων και τηρήθηκαν όλοι οι κανόνες που επιβάλλουν τα νέα υγειονομικά δεδομένα και τα μέτρα ατομικής προστασίας για την αποφυγή εξάπλωσης της πανδημίας της νόσου COVID-19.

Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε στο πλαίσιο των δράσεων του συλλόγου ΑΛΜΑ για την ευαισθητοποίηση της κοινότητας για τα άτομα με αναπηρία με σκοπό να αναδείξει το πώς η βιωματική σχέση μέσω της τέχνης μεταλλάσσει την οπτική των μαθητών στην αποδοχή της διαφορετικότητας και πώς από την φαινομενική «ανικανότητα», μέσω της τέχνης ανακαλύπτουμε την ικανότητα.

Στο πρόγραμμα συμμετείχαν 15 μαθητές λυκείου και 8 νέοι με νοητική υστέρηση και διαταραχές αυτιστικού φάσματος. Πραγματοποιήθηκαν στο χώρο του σχολείου 15 δίωρες συναντήσεις μετά τη λήξη του σχολικού ωραρίου, στις οποίες οι νέοι μέσα από την τέχνη βρήκαν τρόπους επικοινωνίας και συνεύρεσης ανακαλύπτοντας τη δύναμη και τη μαγεία του να είσαι διαφορετικός!

Με την παρουσία τους μας τίμησαν: η κ. Ζωή Ράπτη, Υφυπουργός Ψυχικής Υγείας, ο κ. Γιάννης Φωστηρόπουλος, Δήμαρχος Παλ. Φαλήρου, ο κ. Γιάννης Αρκουμάνης, Αντιδήμαρχος Πρόνοιας Δήμου Παλ. Φαλήρου, η κ. Τσίγκα, Δ/ντρια 3ου ΓΕΛ Π. Φαλήρου, η κ. Χριστίνα Παναγιωτάκου, Υπεύθυνη Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων Ιδρύματος Ωνάση, η κ. Μαίρη Τρύφων, Δημ. Σύμβουλος Δήμου Παλαιού Φαλήρου και διευθύντρια του 9ου Νηπιαγωγείου Π. Φαλήρου και η κ. Μαίρη Μπαρούνη, Πρόεδρος Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Παλ. Φαλήρου.

Θέλετε να επικοινωνήστε μαζί μας;

Κάντε το με τους παρακάτω τρόπους.

Θα σας ακούσουμε

+30 210 9803292

+30 210 9828150

Θα μας γράψετε

[email protected]

Γραφτείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για τα πάντα γύρω απο τον φορέα.

  Ωράριο Λειτουργίας

  Τα Απογευματινά After School Προγράμματα διεξάγονται καθημερινά, καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους. Οι ώρες και οι μέρες που θα έρχεται το παιδί/ο νέος, εξαρτώνται από την ομάδα στην οποία θα ενταχθεί. (Κάτι το οποίο καθορίζεται ανάλογα με τις δυνατότητες και τις ανάγκες του, αλλά και από τα προγράμματα στα οποία προτιμά να λάβει μέρος). Το ωράριο των προγραμμάτων χωρίζεται σε 2 ζώνες:

  Α’ Ζώνη 13.00-16.00

  Β’ Ζώνη 16.30-19.30

  Κάποιες ομάδες μας, έρχονται και συμμετέχουν στα προγράμματα κατά τη διάρκεια της Α’ Ζώνης (13:00-16:00) και άλλες κατά τη διάρκεια της Β’ Ζώνης (16.30-19.30). Κατά τη διάρκεια της κάθε χρονικής ζώνης, πολλές ομάδες ταυτόχρονα συμμετέχουν σε διαφορετικά προγράμματα!

  Εάν το προτιμά κάποιος ενδιαφερόμενος, υπάρχει και η δυνατότητα συμμετοχής και αποκλειστικά σε ένα πρόγραμμα.

  Τόπος Διεξαγωγής

  Τα προγράμματα διεξάγονται στις δομές μας, στο 4ο Λύκειο Παλαιού Φαλήρου, και στο χώρο του φορέα μας στην παιδική χαρά της Αγ. Σκεπής. Για τα νότια προάστια, υπάρχει και η επιλογή μεταφοράς με το Van του Συλλόγου (παραλαβή από συγκεκριμένα σημεία) κατόπιν συνεννόησης.

  Συμμετοχή στα Προγράμματα

  Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν αρχικά με το Σύλλογο τηλεφωνικά (2109828150). Στη συνέχεια ορίζεται ένα ραντεβού δια ζώσης, μία πρώτη γνωριμία, με τον επόπτη και τον υπεύθυνο του τμήματος, οπότε και συζητείται η ένταξη του ενδιαφερόμενου σε κάποια ομάδα των Απογευματινών After School Προγραμμάτων (με βάση τις ιδιαίτερες ανάγκες και τις δυνατότητες του παιδιού/νέου).