Responsive Menu
Add more content here...
Σύλλογος | Τετάρτη 11 Οκτωβρίου, 2023

Green Chain Project

O Σύλλογος ΑΛΜΑ είχε τη χαρά να συμμετάσχει στη πρώτη συνάντηση του προγράμματος Green Chain που έγινε στη Λιθουανία στις 20-23 Σεπτέμβρη 2023. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στη Panevėžys, όπου φιλοξενηθήκαμε από το φορέα Jaunuolių dienos centras, ο οποίος παρέχει ημερήσια φροντίδα, εκπαίδευση και άλλες υπηρεσίες σε άτομα με νοητική αναπηρία και αυτισμό. Στο project συμμετείχαμε 8 ευρωπαϊκές χώρες.

Στόχος του προγράμματος, είναι να παρακινήσει το προσωπικό που εργάζεται με νέους με νοητική αναπηρία, να επικεντρωθεί στη βιωσιμότητα και την οικολογία, αναπτύσσοντας ποικίλες οικολογικές δράσεις και πρωτοβουλίες, προσαρμοσμένες στα άτομα αυτά. Ο στόχος είναι η δημιουργία ενός δικτύου νέων εργαζομένων, που θα αναλάβουν ενεργό ρόλο στην αντιμετώπιση των οικολογικών προκλήσεων.

Ήταν ένα ταξίδι πλούσιο σε εμπειρίες, και μας έδωσε μεγάλη χαρά η γνωριμία με τους εταίρους μας και η εξερεύνηση νέων πρωτότυπων δράσεων και πρακτικών! Οι εκπρόσωποι από όλες τις χώρες, ανταλλάξαμε απόψεις και καινοτόμες ιδέες, ο καθένας από τη χώρα του, με στόχο την ευαισθητοποίηση στα οικολογικά ζητήματα και τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Είδαμε πράγματα εντυπωσιακά και πήραμε ιδέες «και για το σπίτι»! Για παράδειγμα, επισκεφθήκαμε ένα Community Center στο Vilnius, με επίκεντρο την οικολογία και τη βιωσιμότητα, όπου όλα τα αντικείμενα στο εσωτερικό είναι second-hand! Σκεύη κουζίνας, καφετιέρες, καρέκλες, τραπεζομάντιλα, τα πάντα! Παράλληλα υπάρχει και χώρος για τα παιδιά, ώστε οι επισκέπτες να πίνουν το καφέ τους, όσο τα παιδιά τους απασχολούνται ευχάριστα. Το Community Center πραγματοποιεί επίσης πάρτι και δεξιώσεις! Ήπιαμε καφέ σε λαχταριστά ποτήρια που τρώγονταν, κάτι σαν το χωνάκι του παγωτού, αλλά χωρίς να λιώνει γρήγορα λόγω του καφέ! Τρώγονταν μέχρι και τα καλαμάκια!

Ιδιαίτερη εντύπωση μας έκανε επίσης μία μηχανή που μετράει το Food-Waste, και το αποτύπωμά του στο πλανήτη, καθώς πετάς μέσα τα υπολείμματα του φαγητού σου! Σε κάνει να σκέφτεσαι… όχι  να τρως όλο σου το φαγητό, αλλά να βάζεις στο πιάτο σου όσο πραγματικά χρειάζεσαι! 😀

Φυσικά δεν έλειψε και η διασκέδαση με τους εταίρους μας, δοκιμάσαμε λικέρ με 999 βότανα μέσα και ήταν όλα εξαιρετικά!

Πριν χωριστούμε, δεσμευθήκαμε όλοι να υλοποιήσουμε τις νεοαποκτηθείσες γνώσεις μας, σε δράσεις που θα προστατεύουν και θα αξιοποιούν το περιβάλλον στο μέγιστο δυνατό βαθμό.

Εις το επανιδείν αγαπητοί φίλοι! Μέχρι την επόμενη συνάντησή μας!

Θέλετε να επικοινωνήστε μαζί μας;

Κάντε το με τους παρακάτω τρόπους.

Θα σας ακούσουμε

+30 210 9803292

+30 210 9828150

Θα μας γράψετε

[email protected]

Γραφτείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για τα πάντα γύρω απο τον φορέα.

  Ωράριο Λειτουργίας

  Τα Απογευματινά After School Προγράμματα διεξάγονται καθημερινά, καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους. Οι ώρες και οι μέρες που θα έρχεται το παιδί/ο νέος, εξαρτώνται από την ομάδα στην οποία θα ενταχθεί. (Κάτι το οποίο καθορίζεται ανάλογα με τις δυνατότητες και τις ανάγκες του, αλλά και από τα προγράμματα στα οποία προτιμά να λάβει μέρος). Το ωράριο των προγραμμάτων χωρίζεται σε 2 ζώνες:

  Α’ Ζώνη 13.00-16.00

  Β’ Ζώνη 16.30-19.30

  Κάποιες ομάδες μας, έρχονται και συμμετέχουν στα προγράμματα κατά τη διάρκεια της Α’ Ζώνης (13:00-16:00) και άλλες κατά τη διάρκεια της Β’ Ζώνης (16.30-19.30). Κατά τη διάρκεια της κάθε χρονικής ζώνης, πολλές ομάδες ταυτόχρονα συμμετέχουν σε διαφορετικά προγράμματα!

  Εάν το προτιμά κάποιος ενδιαφερόμενος, υπάρχει και η δυνατότητα συμμετοχής και αποκλειστικά σε ένα πρόγραμμα.

  Τόπος Διεξαγωγής

  Τα προγράμματα διεξάγονται στις δομές μας, στο 4ο Λύκειο Παλαιού Φαλήρου, και στο χώρο του φορέα μας στην παιδική χαρά της Αγ. Σκεπής. Για τα νότια προάστια, υπάρχει και η επιλογή μεταφοράς με το Van του Συλλόγου (παραλαβή από συγκεκριμένα σημεία) κατόπιν συνεννόησης.

  Συμμετοχή στα Προγράμματα

  Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν αρχικά με το Σύλλογο τηλεφωνικά (2109828150). Στη συνέχεια ορίζεται ένα ραντεβού δια ζώσης, μία πρώτη γνωριμία, με τον επόπτη και τον υπεύθυνο του τμήματος, οπότε και συζητείται η ένταξη του ενδιαφερόμενου σε κάποια ομάδα των Απογευματινών After School Προγραμμάτων (με βάση τις ιδιαίτερες ανάγκες και τις δυνατότητες του παιδιού/νέου).