Responsive Menu
Add more content here...
Κέντρο Ημέρας Εφήβων & Ενηλίκων | Κυριακή 12 Νοεμβρίου, 2023

Επίσκεψη στο Ταρατατράμ!

Οι εκπαιδευόμενοί μας, οι οποίοι συμμετέχουν στα προ-επαγγελματικά εργαστήρια του Συλλόγου, μαθαίνουν πολλές νέες δεξιότητες με την υποστήριξη του ειδικού προσωπικού του ΑΛΜΑ! Μία από αυτές είναι και η παρασκευή καφέ!

Στις 3/11 οι εκπαιδευόμενοι των προ-επαγγελματικών εργαστηρίων της Μαγειρικής και του Κυλικείου επισκέφτηκαν το κατάστημα “Ταρατατράμ” στον Νέο Κοσμο. Εκεί οι νέοι και οι νέες μας συνάντησαν τον κύριο Δημήτρη, ο οποίος είναι εργαζόμενος στο κατάστημα, και συζήτησαν μαζί του για το επάγγελμα του υπαλλήλου σε ένα κατάστημα εστίασης.

Αφού τους καλωσόρισε, τους άκουσε με προσοχή και απάντησε στα ερωτήματα τους σχετικά με τη δουλειά σε ένα κατάστημα εστίασης, τους διάφορους ρόλους που μπορεί να αναλάβει, τις αρμοδιότητες που αντιστοιχούν σε κάθε ρόλο αλλά και τους εργασιακούς κανόνες που χρειάζεται να ακολουθεί ο εργαζόμενος.

Ακόμα, οι εκπαιδευόμενοι μας είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στο χώρο παρασκευής των ροφήματων και σνακ, να γνωρίσουν από κοντά τον επαγγελματικό εξοπλισμό που χρησιμοποιείται στο συγκεκριμένο επαγγελματικό χώρο, αλλά και να τον χρησιμοποιήσουν παρασκευάζοντας οι ίδιοι τα ροφήματα και τα σνακς τους.

Ευχαριστούμε πολύ τον κύριο Δημήτρη, εργαζόμενο στο κατάστημα και φυσικά τον κύριο Γιώργο, ιδιοκτήτη του καταστήματος για την υπέροχη φιλοξενία!

Ήταν μια μοναδική εμπειρία για όλους!

* To Kέντρο Hμέρας του ΑΛΜΑ είναι Μονάδα Ψυχικής Υγείας, εποπτευόμενη από τη Διεύθυνση Ψυχικής Υγείας του Υπουργείου Υγείας. Στη δομή παρέχονται υπηρεσίες ημερήσιας θεραπευτικής παρέμβασης, προ-επαγγελματικής κατάρτισης, καθώς και ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης, για ενήλικες και εφήβους άνω των 15 ετών. Η δομή λειτουργεί και ως συμβουλευτικός σταθμός στήριξης της οικογένειας.

 

Θέλετε να επικοινωνήστε μαζί μας;

Κάντε το με τους παρακάτω τρόπους.

Θα σας ακούσουμε

+30 210 9803292

+30 210 9828150

Θα μας γράψετε

[email protected]

Γραφτείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για τα πάντα γύρω απο τον φορέα.

  Ωράριο Λειτουργίας

  Τα Απογευματινά After School Προγράμματα διεξάγονται καθημερινά, καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους. Οι ώρες και οι μέρες που θα έρχεται το παιδί/ο νέος, εξαρτώνται από την ομάδα στην οποία θα ενταχθεί. (Κάτι το οποίο καθορίζεται ανάλογα με τις δυνατότητες και τις ανάγκες του, αλλά και από τα προγράμματα στα οποία προτιμά να λάβει μέρος). Το ωράριο των προγραμμάτων χωρίζεται σε 2 ζώνες:

  Α’ Ζώνη 13.00-16.00

  Β’ Ζώνη 16.30-19.30

  Κάποιες ομάδες μας, έρχονται και συμμετέχουν στα προγράμματα κατά τη διάρκεια της Α’ Ζώνης (13:00-16:00) και άλλες κατά τη διάρκεια της Β’ Ζώνης (16.30-19.30). Κατά τη διάρκεια της κάθε χρονικής ζώνης, πολλές ομάδες ταυτόχρονα συμμετέχουν σε διαφορετικά προγράμματα!

  Εάν το προτιμά κάποιος ενδιαφερόμενος, υπάρχει και η δυνατότητα συμμετοχής και αποκλειστικά σε ένα πρόγραμμα.

  Τόπος Διεξαγωγής

  Τα προγράμματα διεξάγονται στις δομές μας, στο 4ο Λύκειο Παλαιού Φαλήρου, και στο χώρο του φορέα μας στην παιδική χαρά της Αγ. Σκεπής. Για τα νότια προάστια, υπάρχει και η επιλογή μεταφοράς με το Van του Συλλόγου (παραλαβή από συγκεκριμένα σημεία) κατόπιν συνεννόησης.

  Συμμετοχή στα Προγράμματα

  Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν αρχικά με το Σύλλογο τηλεφωνικά (2109828150). Στη συνέχεια ορίζεται ένα ραντεβού δια ζώσης, μία πρώτη γνωριμία, με τον επόπτη και τον υπεύθυνο του τμήματος, οπότε και συζητείται η ένταξη του ενδιαφερόμενου σε κάποια ομάδα των Απογευματινών After School Προγραμμάτων (με βάση τις ιδιαίτερες ανάγκες και τις δυνατότητες του παιδιού/νέου).