Responsive Menu
Add more content here...
Σύλλογος | Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου, 2023

Ένα Μεγάλο “Ευχαριστώ”!

Αγαπητοί φίλοι,

πριν κάποιο καιρό ζητήσαμε τη βοήθειά σας για να υποστηρίξουμε το χωριό Υπέρεια Φαρσάλων, το οποίο υπέστη αδιανόητες καταστροφές μετά τη κακοκαιρία Daniel.

Στο χωριό κατοικούν 70 οικογένειες, που από τα σπίτια τους δεν έμεινε τίποτα απολύτως…

Είχαν ανάγκη και σας ζητήσαμε να βοηθήσετε με:

 • κλινοσκεπάσματα
 • σεντόνια
 • κουβέρτες
 • πετσέτες, και
 • όλα όσα χρειάζεται ένα σπίτι που φτιάχνεται από την αρχή!

Η ανταπόκρισή σας ήταν πραγματικά συγκινητική! Το γραφείο μας γέμισε με τσάντες και βαλίτσες με: σεντόνια, κουβέρτες, πετσέτες, μέχρι και στρώμα μας φέρατε! Τα πράγματα που συγκεντρώθηκαν, θα δώσουν την ευκαιρία στους πληγέντες να στήσουν τα σπίτια τους από την αρχή, έχοντας κάποια βασικά είδη για να ξεκινήσουν! Μία μεγάλη βοήθεια για τους ανθρώπους αυτούς, που βρέθηκαν άστεγοι από τη μια μέρα στην άλλη!

Τη Κυριακή λοιπόν ολοκληρώθηκε η αποστολή μας, ταξιδέψαμε στην Υπέρεια, να παραδώσουμε τα πράγματα που μας βοηθήσατε να συγκεντρώσουμε! Όπως είχαμε φανταστεί αλλά και δει από φωτογραφίες, η κατάσταση ήταν πολύ δύσκολη. Σπίτια κατεστραμμένα, πράγματα σπιτικών “μιας ζωής” πεταμένα στις αυλές και τους δρόμους.. οι άνθρωποι όμως ήταν εκεί στωικοί και αισιόδοξοι. Με ένα χαμόγελο ζωγραφισμένο στο πρόσωπό τους, που όταν μας είδαν έγινε πιο πλατύ ακόμη! 🙂

Τα πράγματα που συγκεντρώσαμε χάρη στη γενναιόδωρη υποστήριξή σας, βοήθησαν αυτούς τους ανθρώπους να γυρίσουν σελίδα. Μπορεί να ξεκινούν από την αρχή ξανά, αλλά ξέρουν πως οι συνάνθρωποί τους στάθηκαν δίπλα τους, εσείς δηλαδή. Τους συντρέξατε και τους δώσατε τη δυνατότητα να κοιμηθούν σε ένα καθαρό κρεβάτι με φρέσκα σεντόνια, να σκεπαστούν με ζεστές, καθαρές κουβέρτες, και να έχουν στεγνές πετσέτες στο σπίτι τους.

Η χαρά τους ήταν απερίγραπτη και η ευγνωμοσύνη τους ακόμη μεγαλύτερη!

Ένα μεγάλο “ευχαριστώ” σε όλους σας από εμάς, και κυρίως από τους κατοίκους του χωριού Υπέρεια Φαρσάλων! 

Να είστε καλά!

Η ομάδα του ΑΛΜΑ

 

 

Θέλετε να επικοινωνήστε μαζί μας;

Κάντε το με τους παρακάτω τρόπους.

Θα σας ακούσουμε

+30 210 9803292

+30 210 9828150

Θα μας γράψετε

[email protected]

Γραφτείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για τα πάντα γύρω απο τον φορέα.

  Ωράριο Λειτουργίας

  Τα Απογευματινά After School Προγράμματα διεξάγονται καθημερινά, καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους. Οι ώρες και οι μέρες που θα έρχεται το παιδί/ο νέος, εξαρτώνται από την ομάδα στην οποία θα ενταχθεί. (Κάτι το οποίο καθορίζεται ανάλογα με τις δυνατότητες και τις ανάγκες του, αλλά και από τα προγράμματα στα οποία προτιμά να λάβει μέρος). Το ωράριο των προγραμμάτων χωρίζεται σε 2 ζώνες:

  Α’ Ζώνη 13.00-16.00

  Β’ Ζώνη 16.30-19.30

  Κάποιες ομάδες μας, έρχονται και συμμετέχουν στα προγράμματα κατά τη διάρκεια της Α’ Ζώνης (13:00-16:00) και άλλες κατά τη διάρκεια της Β’ Ζώνης (16.30-19.30). Κατά τη διάρκεια της κάθε χρονικής ζώνης, πολλές ομάδες ταυτόχρονα συμμετέχουν σε διαφορετικά προγράμματα!

  Εάν το προτιμά κάποιος ενδιαφερόμενος, υπάρχει και η δυνατότητα συμμετοχής και αποκλειστικά σε ένα πρόγραμμα.

  Τόπος Διεξαγωγής

  Τα προγράμματα διεξάγονται στις δομές μας, στο 4ο Λύκειο Παλαιού Φαλήρου, και στο χώρο του φορέα μας στην παιδική χαρά της Αγ. Σκεπής. Για τα νότια προάστια, υπάρχει και η επιλογή μεταφοράς με το Van του Συλλόγου (παραλαβή από συγκεκριμένα σημεία) κατόπιν συνεννόησης.

  Συμμετοχή στα Προγράμματα

  Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν αρχικά με το Σύλλογο τηλεφωνικά (2109828150). Στη συνέχεια ορίζεται ένα ραντεβού δια ζώσης, μία πρώτη γνωριμία, με τον επόπτη και τον υπεύθυνο του τμήματος, οπότε και συζητείται η ένταξη του ενδιαφερόμενου σε κάποια ομάδα των Απογευματινών After School Προγραμμάτων (με βάση τις ιδιαίτερες ανάγκες και τις δυνατότητες του παιδιού/νέου).