Responsive Menu
Add more content here...
Εκδηλώσεις | Δευτέρα 30 Οκτωβρίου, 2023

Born to be Different – Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Τη Κυριακή 3/12, Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων «ΑΛΜΑ» διοργανώνει την εκδήλωση “Born to be Different” στη Πλατεία Φιλικής Εταιρείας Π. Φαλήρου, σε συνεργασία με το Σύλλογο Μοτοσικλετιστών HOG – ΗΑRLEY OWNERS GROUP και με την ευγενική υποστήριξη του Δήμου Π. Φαλήρου. Μαζί μας, θα είναι και μαθητές των σχολείων του Π. Φαλήρου.

Born to be Different: όλοι είμαστε γεννημένοι για να είμαστε διαφορετικοί… ανακαλύπτοντας αυτά που μας ενώνουν, αντιμετωπίζουμε ΜΑΖΙ αυτά που μας χωρίζουν! Σε αυτή τη γιορτή, θα συγκεντρωθούμε μικροί και μεγάλοι, παιδιά και ενήλικες με και χωρίς αναπηρία, όλοι διαφορετικοί μα και όλοι ίσοι και θα διασκεδάσουμε παρέα! Αυτό είναι και το όραμά μας στο ΑΛΜΑ, η ένταξη των παιδιών με αυτισμό και αναπηρία σε μια κοινωνία ίσων ευκαιριών.

Με χριστουγεννιάτικα τραγούδια, θα στολίσουμε τη πλατεία μας με χειροποίητα στολίδια και ζωγραφιές, θα πιούμε ζεστό τσάι και κρασί, θα φάμε μελομακάρονα και κουραμπιέδες, αλλά και άλλα “καλούδια”! Παιδιά και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν βόλτα και να φωτογραφηθούν σε μία αυθεντική Harley, και τους θρυλικούς “Χαρλεάδες”!!!

Στην εκδήλωση θα πωλούνται και μοναδικά, «συλλεκτικά» είδη “Born to be Different” με τα λογότυπα του HOG – ΗΑRLEY OWNERS GROUP και του ΑΛΜΑ! Κούπες, μπλουζάκια, καπέλα, μπρελόκ, είναι μερικά μόνο από τα είδη που μπορείτε να αγοράσετε! Θα πωλούνται επίσης χειροποίητα δώρα, φτιαγμένα με αγάπη & μεράκι από τα παιδιά και τους εθελοντές του Συλλόγου μας!

Τα έσοδα από την εκδήλωσή μας θα αξιοποιηθούν για τη δημιουργία ενός Σπιτιού για τα παιδιά του ΑΛΜΑ με αυτισμό και/ή νοητική αναπηρία! Δείτε περισσότερα εδώ!

Το Born to Be Different, είναι μία πραγματικά σπάνια ευκαιρία για παιδιά και ενήλικες με και χωρίς αναπηρία να έρθουν κοντά! Δώστε το δυναμικό «παρών» και βάλτε και εσείς το λιθαράκι σας στην αποδοχή των ανθρώπων με αναπηρία στη κοινότητα. Ελάτε να γιορτάσουμε μαζί, την αποδοχή της διαφορετικότητας!

Θα χαρούμε πολύ και εμείς και τα παιδιά μας να σας έχουμε δίπλα μας, σε αυτή την όμορφη χριστουγεννιάτικη γιορτή!

Σας περιμένουμε!

Θέλετε να επικοινωνήστε μαζί μας;

Κάντε το με τους παρακάτω τρόπους.

Θα σας ακούσουμε

+30 210 9803292

+30 210 9828150

Θα μας γράψετε

[email protected]

Γραφτείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για τα πάντα γύρω απο τον φορέα.

  Ωράριο Λειτουργίας

  Τα Απογευματινά After School Προγράμματα διεξάγονται καθημερινά, καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους. Οι ώρες και οι μέρες που θα έρχεται το παιδί/ο νέος, εξαρτώνται από την ομάδα στην οποία θα ενταχθεί. (Κάτι το οποίο καθορίζεται ανάλογα με τις δυνατότητες και τις ανάγκες του, αλλά και από τα προγράμματα στα οποία προτιμά να λάβει μέρος). Το ωράριο των προγραμμάτων χωρίζεται σε 2 ζώνες:

  Α’ Ζώνη 13.00-16.00

  Β’ Ζώνη 16.30-19.30

  Κάποιες ομάδες μας, έρχονται και συμμετέχουν στα προγράμματα κατά τη διάρκεια της Α’ Ζώνης (13:00-16:00) και άλλες κατά τη διάρκεια της Β’ Ζώνης (16.30-19.30). Κατά τη διάρκεια της κάθε χρονικής ζώνης, πολλές ομάδες ταυτόχρονα συμμετέχουν σε διαφορετικά προγράμματα!

  Εάν το προτιμά κάποιος ενδιαφερόμενος, υπάρχει και η δυνατότητα συμμετοχής και αποκλειστικά σε ένα πρόγραμμα.

  Τόπος Διεξαγωγής

  Τα προγράμματα διεξάγονται στις δομές μας, στο 4ο Λύκειο Παλαιού Φαλήρου, και στο χώρο του φορέα μας στην παιδική χαρά της Αγ. Σκεπής. Για τα νότια προάστια, υπάρχει και η επιλογή μεταφοράς με το Van του Συλλόγου (παραλαβή από συγκεκριμένα σημεία) κατόπιν συνεννόησης.

  Συμμετοχή στα Προγράμματα

  Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν αρχικά με το Σύλλογο τηλεφωνικά (2109828150). Στη συνέχεια ορίζεται ένα ραντεβού δια ζώσης, μία πρώτη γνωριμία, με τον επόπτη και τον υπεύθυνο του τμήματος, οπότε και συζητείται η ένταξη του ενδιαφερόμενου σε κάποια ομάδα των Απογευματινών After School Προγραμμάτων (με βάση τις ιδιαίτερες ανάγκες και τις δυνατότητες του παιδιού/νέου).