Responsive Menu
Add more content here...
Δελτία Τύπου | Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου, 2023

Born to be Different 2023 – Δελτίο Τύπου

Δελτίο Τύπου

Τη Κυριακή 3/12, Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων «ΑΛΜΑ» διοργάνωσε την εκδήλωση “Born to be Different” στη Πλατεία Φιλικής Εταιρείας Π. Φαλήρου, σε συνεργασία με το Σύλλογο Μοτοσικλετιστών HOG ATHENA CHAPTER! Στο πλάι μας είχαμε για άλλη μια φορά το Δήμο Π. Φαλήρου, ενώ μαζί μας ήταν και μαθητές των σχολείων του Π. Φαλήρου, όπως και γονείς και παιδιά του Συλλόγου!

Born to be Different: σε αυτή τη γιορτή, συγκεντρωθήκαμε παιδιά και ενήλικες με και χωρίς αναπηρία, όλοι διαφορετικοί μα και όλοι ίσοι και διασκεδάσαμε παρέα! Αυτό είναι και το όραμά μας στο ΑΛΜΑ, η ένταξη των παιδιών με αυτισμό και αναπηρία σε μια κοινωνία ίσων ευκαιριών.

Η πλατεία Φιλικής Εταιρείας γέμισε με χειροποίητα στολίδια, και ζωγραφιές, ενώ μικροί και μεγάλοι απολαύσαμε μελομακάρονα, κουραμπιέδες, αλλά και άλλα “καλούδια” που μας προσέφεραν τα καταστήματα “Το Κάτι Άλλο”,  “ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ”, “ΒΛΑΧΟΣ”, “Mr. Donkey” και “ΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ”. Το γευστικό, ζεστό κρασί έρεε άφθονο, ενώ το κέφι “άναψε” με τις υπέροχες μουσικές του dj της VIParties, πιστού υποστηρικτή του Συλλόγου μας!

Φυσικά και δε χάσαμε την ευκαιρία, και πολλοί από εμάς κάναμε βόλτα και φωτογραφηθήκαμε στις αυθεντικές Harley, παρέα με τους θρυλικούς “Χαρλεάδες”!!!

Το δυναμικό παρών έδωσαν: η κα Σοφία Βούλτεψη, Υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, ο κος Γιώργος Σταμάτης, Βουλευτής Επικρατείας, η κα Άννα Καραμανλή, Βουλευτής, ο κος Κωνσταντίνος Κυρανάκης, Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ο κος Γεώργιος Δημόπουλος, Πρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, η κα Δήμητρα Νάνου, πρώην Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Τομέα Αθηνών, ο κος Γιάννης Φωστηρόπουλος, Δήμαρχος Π. Φαλήρου, ο κος Αλέξανδρος Πανταζής, Αντιδήμαρχος Διοικητικών, Οικονομικών Υπηρεσιών και Δημοτικών Προσόδων, ο κος Γιάννης Αρκουμάνης, Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αρωγής & Υγείας Δήμου Π. Φαλήρου, ο κος Μιχάλης Μιχαηλίδης, Αντιδήμαρχος Παιδείας Δήμου Π. Φαλήρου, ο κος Κωνσταντίνος Βραχλιώτης, Μέλος του ΔΣ του ΠΟ.Α.ΚΕ. Π. Φαλήρου, ο κος  Γ. Σχίζας, ο κος Μιχαήλ Κουμεντάκος, Πρόεδρος του ΠΟ.Α.ΚΕ. του Π. Φαλήρου, η κα Μαίρη Τρύφων, Πρόεδρος των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών, η κα Ειρήνη Κωνσταντίνου, Διευθύντρια του 7ου Δημοτικού Σχολείου Π. Φαλήρου, ο κος Δημήτριος Νικόλσκυ, Πρόεδρος του Ιδρύματος “Παιδική Στέγη”, ο κος Γεώργιος Παπαδάκης, Πρόεδρος Δικτύου Παροχών Υπηρεσιών ΑμεΑ, και οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων αρκετών σχολείων.

Στον κο Βαγγέλη Φάλλια, εκπρόσωπο του Συλλόγου Μοτοσικλετιστών HOG – ΗΑRLEY OWNERS GROUP, και στον κο Γιάννη Αρκουμάνη, τα παιδιά μας πρόσφεραν ένα φιλοτέχνημα για να τους δείξουν την ευγνωμοσύνη τους για την υποστήριξη που έχουν προσφέρει.

Στην εκδήλωση μας πωλούνταν και μοναδικά, «συλλεκτικά» είδη “Born to be Different” με τα λογότυπα του HOG ATHENA CHAPTER και του ΑΛΜΑ, όπως και χειροποίητα δώρα, φτιαγμένα με αγάπη και μεράκι από τα παιδιά και τους εθελοντές του Συλλόγου μας! Τα έσοδα από την εκδήλωσή μας θα αξιοποιηθούν για τη δημιουργία ενός Σπιτιού για τα παιδιά του ΑΛΜΑ με αυτισμό και/ή νοητική αναπηρία! 

Σας ευχαριστούμε όλους θερμά για τη παρουσία σας, γονείς, παιδιά, φίλοι και υποστηρικτές μας, εθελοντές, εργαζόμενοι, βάλατε όλοι το λιθαράκι σας στην αποδοχή των ανθρώπων με αναπηρία στη κοινότητα

Ήταν μια υπέροχη χριστουγεννιάτικη γιορτή, και του χρόνου με υγεία!

Σας ευχαριστούμε!

Η πρόεδρος του ΑΛΜΑ

Κατερίνα Γιαννακοπούλου

Θέλετε να επικοινωνήστε μαζί μας;

Κάντε το με τους παρακάτω τρόπους.

Θα σας ακούσουμε

+30 210 9803292

+30 210 9828150

Θα μας γράψετε

[email protected]

Γραφτείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για τα πάντα γύρω απο τον φορέα.

  Ωράριο Λειτουργίας

  Τα Απογευματινά After School Προγράμματα διεξάγονται καθημερινά, καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους. Οι ώρες και οι μέρες που θα έρχεται το παιδί/ο νέος, εξαρτώνται από την ομάδα στην οποία θα ενταχθεί. (Κάτι το οποίο καθορίζεται ανάλογα με τις δυνατότητες και τις ανάγκες του, αλλά και από τα προγράμματα στα οποία προτιμά να λάβει μέρος). Το ωράριο των προγραμμάτων χωρίζεται σε 2 ζώνες:

  Α’ Ζώνη 13.00-16.00

  Β’ Ζώνη 16.30-19.30

  Κάποιες ομάδες μας, έρχονται και συμμετέχουν στα προγράμματα κατά τη διάρκεια της Α’ Ζώνης (13:00-16:00) και άλλες κατά τη διάρκεια της Β’ Ζώνης (16.30-19.30). Κατά τη διάρκεια της κάθε χρονικής ζώνης, πολλές ομάδες ταυτόχρονα συμμετέχουν σε διαφορετικά προγράμματα!

  Εάν το προτιμά κάποιος ενδιαφερόμενος, υπάρχει και η δυνατότητα συμμετοχής και αποκλειστικά σε ένα πρόγραμμα.

  Τόπος Διεξαγωγής

  Τα προγράμματα διεξάγονται στις δομές μας, στο 4ο Λύκειο Παλαιού Φαλήρου, και στο χώρο του φορέα μας στην παιδική χαρά της Αγ. Σκεπής. Για τα νότια προάστια, υπάρχει και η επιλογή μεταφοράς με το Van του Συλλόγου (παραλαβή από συγκεκριμένα σημεία) κατόπιν συνεννόησης.

  Συμμετοχή στα Προγράμματα

  Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν αρχικά με το Σύλλογο τηλεφωνικά (2109828150). Στη συνέχεια ορίζεται ένα ραντεβού δια ζώσης, μία πρώτη γνωριμία, με τον επόπτη και τον υπεύθυνο του τμήματος, οπότε και συζητείται η ένταξη του ενδιαφερόμενου σε κάποια ομάδα των Απογευματινών After School Προγραμμάτων (με βάση τις ιδιαίτερες ανάγκες και τις δυνατότητες του παιδιού/νέου).