Πανελλήνιος Σύλλογος Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων

19
Απρ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ – ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΣ ΒΟΗΘΟΣ

 

Ανακοίνωση

 

Το πρόγραμμα «Προσωπικός Βοηθός για άτομα με αναπηρία» μπήκε πλέον σε λειτουργία και αυτό είναι μια τεράστια εξέλιξη για τα άτομα με αναπηρία και τοις οικογένειές τους. Ο προσωπικός βοηθός για τα άτομα με αναπηρία, είναι όρος αυτόνομης διαβίωσης, είναι το μέσο που θα τους επιτρέψει να κάνουν και να υλοποιήσουν το δικό τους σχέδιο ζωής, να σπουδάσουν, να εργασθούν, να κοινωνικοποιηθούν.

Έχει ήδη δημοσιευθεί από τις 30 Μαρτίου η Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για τη συμμετοχή ατόμων με αναπηρία στην πρώτη φάση του Πιλοτικού Προγράμματος συνολικής διάρκειας δύο ετών και την Πέμπτη 14 Απριλίου που μας πέρασε άνοιξε και η πλατφόρμα για την κατάθεση των αιτήσεων.  Σ’ αυτή τη φάση εντάσσονται στο πρόγραμμα 1.000 άτομα, ενώ στην δεύτερη φάση, που θα ξεκινήσει σε ένα χρόνο από τώρα, θα ενταχθούν άλλα 1.000.

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλλουν την αίτησή τους ψηφιακά στην ηλεκτρονική διεύθυνση prosopikosvoithos.gov.gr έως τις 15 Μαΐου 2022, ενώ για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους θα λειτουργεί helpdesk για αναφορά/επίλυση προβλημάτων και παροχή οδηγιών, τηλεφωνικώς στον αριθμό 210 7000240 αλλά και μέσω της ιστοσελίδας.

Ειδικότερα, το πρόγραμμα, το οποίο λειτουργεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα, απευθύνεται σε συμπολίτες μας, 16 έως 65 ετών, με πιστοποιημένη αναπηρία βάσει γνωμάτευσης ΚΕΠΑ, με συνολικό ποσοστό ίσο ή μεγαλύτερο του 67%, των οποίων το ατομικό εισόδημα δεν υπερβαίνει το ποσό των 60.000 ευρώ.

 

 

 

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

You are donating to : Πανελλήνιος Σύλλογος Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων

How much would you like to donate?
5 € 10 € 20 €
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
Loading...