Responsive Menu
Add more content here...
Δελτία Τύπου Κέντρο Ημέρας Εφήβων & Ενηλίκων | Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου, 2022

ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΚΕΝΤΡΟΥ ΗΜΕΡΑΣ ΕΦΗΒΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΛΙΚΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ευχαριστούμε την Υφυπουργό Υγείας, Κα Ζωή Ράπτη για την παρουσία της και την αναφορά της στον αγιασμό και τα εγκαίνια του νέου μας Κέντρου. Σχετικό Δελτίο Τύπου.

Το νέο Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Εφήβων και Ενηλίκων με Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος του ΑΛΜΑ στην οδό Κωνσταντινουπόλεως 38 στην Νέα Σμύρνη εγκαινίασε την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2022  η Υφυπουργός Υγείας  κ. Ζωή Ράπτη.

Με την παρουσία τους μας τίμησαν μεταξύ άλλων: η βουλευτής Β΄ Αθήνας κα Άννα Καραμανλή, ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου κος Γιάννης Φωστηρόπουλος,  η  Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Νέας Σμύρνης κα Κλαίρη Δεληγιάννη, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου Νέας Σμύρνης κος Γιατζίδης Παναγιώτης, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Φορέων Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης και Ψυχικής Υγείας «ΑΡΓΩ» κος Μενέλαος Θεοδωρουλάκης,  η προϊσταμένη Ψυχικής Υγείας του Υπ. Υγείας κα  Ξ. Καζαντζή και  η Υπεύθυνη Τομέα Πελατών της  ΔΕΣΦΑ ΑΕ κα Σύρκου Μαργαρίτα.

Το νέο Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας του ΑΛΜΑ, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε στην ομιλία της η Πρόεδρος του συλλόγου κα Γιαννακοπούλου Κατερίνα παρέχει σε ενήλικες και εφήβους άνω των 15 ετών υπηρεσίες ημερήσιας θεραπευτικής παρέμβασης και προεπαγγελματικής κατάρτισης, καθώς και ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης, ενώ λειτουργεί και ως συμβουλευτικός σταθμός στήριξης της οικογένειας.

Ευχαριστούμε θερμά τους γονείς, το ΔΣ του ΑΛΜΑ, όλους του φίλους και υποστηρικτές μας και βέβαια τους υπέροχους νέους και νέες του προγράμματός μας  που βρέθηκαν κοντά μας για να γιορτάσουμε μαζί το νέο αυτό ξεκίνημα!

Θέλετε να επικοινωνήστε μαζί μας;

Κάντε το με τους παρακάτω τρόπους.

Θα σας ακούσουμε

+30 210 9803292

+30 210 9828150

Θα μας γράψετε

[email protected]

Γραφτείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για τα πάντα γύρω απο τον φορέα.

  Ωράριο Λειτουργίας

  Τα Απογευματινά After School Προγράμματα διεξάγονται καθημερινά, καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους. Οι ώρες και οι μέρες που θα έρχεται το παιδί/ο νέος, εξαρτώνται από την ομάδα στην οποία θα ενταχθεί. (Κάτι το οποίο καθορίζεται ανάλογα με τις δυνατότητες και τις ανάγκες του, αλλά και από τα προγράμματα στα οποία προτιμά να λάβει μέρος). Το ωράριο των προγραμμάτων χωρίζεται σε 2 ζώνες:

  Α’ Ζώνη 13.00-16.00

  Β’ Ζώνη 16.30-19.30

  Κάποιες ομάδες μας, έρχονται και συμμετέχουν στα προγράμματα κατά τη διάρκεια της Α’ Ζώνης (13:00-16:00) και άλλες κατά τη διάρκεια της Β’ Ζώνης (16.30-19.30). Κατά τη διάρκεια της κάθε χρονικής ζώνης, πολλές ομάδες ταυτόχρονα συμμετέχουν σε διαφορετικά προγράμματα!

  Εάν το προτιμά κάποιος ενδιαφερόμενος, υπάρχει και η δυνατότητα συμμετοχής και αποκλειστικά σε ένα πρόγραμμα.

  Τόπος Διεξαγωγής

  Τα προγράμματα διεξάγονται στις δομές μας, στο 4ο Λύκειο Παλαιού Φαλήρου, και στο χώρο του φορέα μας στην παιδική χαρά της Αγ. Σκεπής. Για τα νότια προάστια, υπάρχει και η επιλογή μεταφοράς με το Van του Συλλόγου (παραλαβή από συγκεκριμένα σημεία) κατόπιν συνεννόησης.

  Συμμετοχή στα Προγράμματα

  Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν αρχικά με το Σύλλογο τηλεφωνικά (2109828150). Στη συνέχεια ορίζεται ένα ραντεβού δια ζώσης, μία πρώτη γνωριμία, με τον επόπτη και τον υπεύθυνο του τμήματος, οπότε και συζητείται η ένταξη του ενδιαφερόμενου σε κάποια ομάδα των Απογευματινών After School Προγραμμάτων (με βάση τις ιδιαίτερες ανάγκες και τις δυνατότητες του παιδιού/νέου).