Responsive Menu
Add more content here...
Δελτία Τύπου | Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου, 2019

19-20/09/2019 ΛΗΞΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ALIVE & KICKING

Εκδήλωση

Το Alive and Kicking είναι ένα μοναδικό πρόγραμμα βασισμένο στις ανθρωπιστικές αξίες που μοιράζονται οι συμμετέχοντες φορείς και ενισχύεται από τις γνώσεις που παρέχει η Αθλητική Ψυχολογία και η ευεργετική της επίδρασή στις ζωές των ανθρώπων. Οι επαγγελματίες της ψυχικής υγείας συγκεντρώθηκαν κάτω από ένα κοινό στόχο, να επηρεάσουν τις ζωές των νέων με ψυχικές διαταραχές. Η ομάδα δημιούργησε αθλητικές κλινικές για νέους με αυτισμό υψηλής λειτουργικότητας και νοητικές προκλήσεις σε ένα αθλητικό περιβάλλον.

Η παρέμβαση μετά από τις δημοσιεύσεις του επιστημονικού της έργου θα παράξει έναν οδηγό κινητοποίησης και ένταξης στον αθλητισμό.
Ο οδηγός είναι το εφαλτήριο για τα επόμενα βήματα του προγράμματος στη πορεία ανεξάρτητης, στοχευμένης και πραγματικής ένταξης των πληθυσμών με νοητικές και ψυχικές προκλήσεις.

Το πρόγραμμα “Alive & Kicking” υλοποιήθηκε με τη συνεργασία των παρακάτω οργανισμών και πανεπιστημίων: Πανελλήνιος Σύλλογος Προσαρμοσμένος Δραστηριοτήτων “Άλμα”,  ΠΛΟΕΣ – Ε.Ψυ.Με., Εργαστήριο Ειδικής Αγωγής “Μαργαρίτα”, Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Σχολή Αθλητικών Επιστημών του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Μαδρίτης, Αμφίδρομο Χοροθέατρο, Universite de Lorraine, Associação Para A Recuperação de Cidadãos Inadaptados Da Lousã “ARCIL”

Ευχαριστούμε θερμά τους Δ.Παλαιού Φαλήρου, τον Αθλητικό Όμιλο Παλαιού Φαλήρου(ΑΟΠΦ),το Δημοτικό Κέντρο Παλαιού Φαλήρου, τον Αθλητικό Όμιλο Δάφνης(ΑΟ Δάφνης), την Πανελλήνια Σχολή Ναυαγωνιστικής(ΠΑ.ΣΧΝΑ), το Το Χαμόγελο του Παιδιού και τους γιατρούς που συνέβαλαν καθοριστικά για την διοργάνωση και πραγματοποίηση αυτού του Προγράμματος.

Διάρκεια προγράμματος: 01/01/2018- 31/12/2019
8 Φορείς
24 Επιστήμονες
358 Συμμετέχοντες
Program site: https://alive-kicking.org/

 

 

Θέλετε να επικοινωνήστε μαζί μας;

Κάντε το με τους παρακάτω τρόπους.

Θα σας ακούσουμε

+30 210 9803292

+30 210 9828150

Θα μας γράψετε

[email protected]

Γραφτείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για τα πάντα γύρω απο τον φορέα.

  Ωράριο Λειτουργίας

  Τα Απογευματινά After School Προγράμματα διεξάγονται καθημερινά, καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους. Οι ώρες και οι μέρες που θα έρχεται το παιδί/ο νέος, εξαρτώνται από την ομάδα στην οποία θα ενταχθεί. (Κάτι το οποίο καθορίζεται ανάλογα με τις δυνατότητες και τις ανάγκες του, αλλά και από τα προγράμματα στα οποία προτιμά να λάβει μέρος). Το ωράριο των προγραμμάτων χωρίζεται σε 2 ζώνες:

  Α’ Ζώνη 13.00-16.00

  Β’ Ζώνη 16.30-19.30

  Κάποιες ομάδες μας, έρχονται και συμμετέχουν στα προγράμματα κατά τη διάρκεια της Α’ Ζώνης (13:00-16:00) και άλλες κατά τη διάρκεια της Β’ Ζώνης (16.30-19.30). Κατά τη διάρκεια της κάθε χρονικής ζώνης, πολλές ομάδες ταυτόχρονα συμμετέχουν σε διαφορετικά προγράμματα!

  Εάν το προτιμά κάποιος ενδιαφερόμενος, υπάρχει και η δυνατότητα συμμετοχής και αποκλειστικά σε ένα πρόγραμμα.

  Τόπος Διεξαγωγής

  Τα προγράμματα διεξάγονται στις δομές μας, στο 4ο Λύκειο Παλαιού Φαλήρου, και στο χώρο του φορέα μας στην παιδική χαρά της Αγ. Σκεπής. Για τα νότια προάστια, υπάρχει και η επιλογή μεταφοράς με το Van του Συλλόγου (παραλαβή από συγκεκριμένα σημεία) κατόπιν συνεννόησης.

  Συμμετοχή στα Προγράμματα

  Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν αρχικά με το Σύλλογο τηλεφωνικά (2109828150). Στη συνέχεια ορίζεται ένα ραντεβού δια ζώσης, μία πρώτη γνωριμία, με τον επόπτη και τον υπεύθυνο του τμήματος, οπότε και συζητείται η ένταξη του ενδιαφερόμενου σε κάποια ομάδα των Απογευματινών After School Προγραμμάτων (με βάση τις ιδιαίτερες ανάγκες και τις δυνατότητες του παιδιού/νέου).