Responsive Menu
Add more content here...
Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας | Παρασκευή 21 Μαΐου, 2021

ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΔΥΣΚΟΛΕΥΕΤΑΙ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΙΣΤΕΙ ΤΗΝ ΠΙΠΙΛΑ.ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ;

Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας

Ο αποχωρισμός της πιπίλας είναι πολλές φορές μια δύσκολη διαδικασία. Καλό είναι να γίνονται ομαλά οι μεταβάσεις στο παιδί, αφού η χρήση της πιπίλας έχει ενεργό ρόλο και στο συναισθηματικό κόσμο του. Ξεκινήστε να περιορίζετε τη χρήση της μόνο κατά τη διάρκεια της νύχτας. Δημιουργείστε μια ιστορία γύρω από αυτή, ώστε το παιδί να την «αποχαιρετάει» κάθε πρωί χωρίς να του επιβάλλεται. Φτιάξτε μαζί με το παιδί ένα όμορφο χώρο  αποθήκευσης (π.χ. ένα κουτί ή ένα γκαράζ) στο οποίο θα βάζει κάθε πρωί την πιπίλα του μόνο του, για να ξεκουράζεται. Μόλις την βάλει μέσα στο χώρο αποθήκευσης πείτε «Η πιπίλα πάει στο σπίτι της.» Φυλάξτε τη σε ένα μέρος που μόνο εσείς έχετε πρόσβαση. Πάρτε αγκαλιά το παιδί, χαμογελάστε του ζεστά και βγείτε από το δωμάτιο. Αν ανά διαστήματα μέσα στη μέρα αναζητήσει μόνο του την πιπίλα, υπενθυμίστε του «Τώρα η πιπίλα ξεκουράζεται, θα τη δούμε το βράδυ.» 🌙

Άλλες ιδέες για την μείωση της χρήσης πιπίλας είναι οι παρακάτω:

💡Αντικαταστήστε την πιπίλα με ένα άλλο αντικείμενο-παιχνίδι (π.χ ένα αρκουδάκι 🧸)

💡Αποσπάστε την προσοχή του παιδιού από την πιπίλα με  διασκεδαστικές δραστηριότητες (π.χ παίξτε κρυφτό, κυνηγητό ή κάποιο άλλο αγαπημένο του παιχνίδι)

💡Κάντε ένα αποχαιρετιστήριο πάρτυ στην πιπίλα (όπως κάνουν όλα τα μεγάλα παιδιά 😉)

💡Δωρίστε τις πιπίλες σε μωρά που τις χρειάζονται.

💡Διαβάστε σχετικά παραμύθια, ώστε τα πόδια να καταλάβουν πως είναι μέρος της ανάπτυξης τους και να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση χωρίς αυτή.

💡Κάντε την πιπίλα μη αποτελεσματική και μην την αντικαταστήσετε (π.χ «Κοιτά η πιπίλα χάλασε, μεγάλωσες και τα δοντάκια σου την τρώνε, ώρα να την χαιρετήσουμε!»).

Καλή αρχή!

Θέλετε να επικοινωνήστε μαζί μας;

Κάντε το με τους παρακάτω τρόπους.

Θα σας ακούσουμε

+30 210 9803292

+30 210 9828150

Θα μας γράψετε

[email protected]

Γραφτείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για τα πάντα γύρω απο τον φορέα.

  Ωράριο Λειτουργίας

  Τα Απογευματινά After School Προγράμματα διεξάγονται καθημερινά, καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους. Οι ώρες και οι μέρες που θα έρχεται το παιδί/ο νέος, εξαρτώνται από την ομάδα στην οποία θα ενταχθεί. (Κάτι το οποίο καθορίζεται ανάλογα με τις δυνατότητες και τις ανάγκες του, αλλά και από τα προγράμματα στα οποία προτιμά να λάβει μέρος). Το ωράριο των προγραμμάτων χωρίζεται σε 2 ζώνες:

  Α’ Ζώνη 13.00-16.00

  Β’ Ζώνη 16.30-19.30

  Κάποιες ομάδες μας, έρχονται και συμμετέχουν στα προγράμματα κατά τη διάρκεια της Α’ Ζώνης (13:00-16:00) και άλλες κατά τη διάρκεια της Β’ Ζώνης (16.30-19.30). Κατά τη διάρκεια της κάθε χρονικής ζώνης, πολλές ομάδες ταυτόχρονα συμμετέχουν σε διαφορετικά προγράμματα!

  Εάν το προτιμά κάποιος ενδιαφερόμενος, υπάρχει και η δυνατότητα συμμετοχής και αποκλειστικά σε ένα πρόγραμμα.

  Τόπος Διεξαγωγής

  Τα προγράμματα διεξάγονται στις δομές μας, στο 4ο Λύκειο Παλαιού Φαλήρου, και στο χώρο του φορέα μας στην παιδική χαρά της Αγ. Σκεπής. Για τα νότια προάστια, υπάρχει και η επιλογή μεταφοράς με το Van του Συλλόγου (παραλαβή από συγκεκριμένα σημεία) κατόπιν συνεννόησης.

  Συμμετοχή στα Προγράμματα

  Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν αρχικά με το Σύλλογο τηλεφωνικά (2109828150). Στη συνέχεια ορίζεται ένα ραντεβού δια ζώσης, μία πρώτη γνωριμία, με τον επόπτη και τον υπεύθυνο του τμήματος, οπότε και συζητείται η ένταξη του ενδιαφερόμενου σε κάποια ομάδα των Απογευματινών After School Προγραμμάτων (με βάση τις ιδιαίτερες ανάγκες και τις δυνατότητες του παιδιού/νέου).