Responsive Menu
Add more content here...
Εκδηλώσεις | Παρασκευή 26 Οκτωβρίου, 2018

ΤΑΙΡΙΑΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΦΑΛΗΡΟ

Εκδήλωση

ΤΑΙΡΙΑΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΦΑΛΗΡΟ

 

Η εκδήλωση «ΤαιριάΖουμε στο Φάληρο», μια πρωτοβουλία του Πανελλήνιου Συλλόγου Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων «ΑΛΜΑ» σε συνεργασία με τον Δήμο Π. Φαλήρου και τοπικούς φορείς, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία για έκτη συνεχή χρονιά το Σάββατο 13 Οκτωβρίου, στον αύλειο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου Φλοίσβος! Σκοπός της εκδήλωσης είναι η ευαισθητοποίηση της κοινωνίας απέναντι στα ευπαθή μέλη  της, η αποδοχή της οικογένειας του ατόμου με αναπηρία και, εντέλει, η δυνατότητα συμμετοχής των ατόμων με διαφορετικότητα στην καθημερινή ζωή.

Η εκδήλωση ξεκίνησε το ταξίδι της το 2012 σε συνεργασία με το Σύλλογο Ατόμων με Σκλήρυνση κατά πλάκας και πραγματοποιήθηκε τις 3 πρώτες χρονιές στο νησί της Αίγινας υπό τον τίτλο «Ταιριάζουμε στην Αίγινα». Επόμενος σταθμός ήταν το Π. Φάληρο, όπου «έδεσε το καράβι» για τρία χρόνια. Το 2017 φιλοξενήθηκε από τον Δήμο Εορδαίας και την πόλη της Πτολεμαΐδας και πριν λίγες μέρες φέτος την εκδήλωση φιλοξένησε η Λάρισα!

Την φετινή εκδήλωση χαιρέτισε η Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων «ΑΛΜΑ»  κα Κατερίνα Γιαννακοπούλου, η οποία ευχαρίστησε τους τοπικούς φορείς, τους συλλόγους αλλά και τους χορηγούς της εκδήλωσης. Εν συνεχεία, χαιρετισμό απηύθυναν ο Δήμαρχος Π. Φαλήρου κος Διονύσης Χατζηδάκης και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας κος Γιάννης Φωστηρόπουλος.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσίασαν στο κοινό το έργο και τις δράσεις τους τοπικοί σύλλογοι του Παλ. Φαλήρου, η «Ένωση Κατοίκων Αμφιθέας ΣΟΦΙΑ ΜΠΕΦΟΝ», οι «Φίλοι του Ερυθρού Σταυρού», ο « Γυν. Εξωραϊστικός και Πολιτ.Σύλλ.Παλ. Φαλήρου Η ΑΘΗΝΑ».

Το Πρόγραμμα της ημέρας πλαισιώθηκε από μουσικοχορευτικά δρώμενα της ομάδας παραδοσιακών χορών του συλλόγου «ΑΛΜΑ» σε συνεργασία με το 5ο Γυμνάσιο Π. Φαλήρου, εικαστικές-καλλιτεχνικές δράσεις από παιδιά του 9ου Νηπιαγωγείου Π. Φαλήρου και του 7ου δημοτικού σχολείου Π. Φαλήρου και ψυχαγωγικό διαδραστικό παιχνίδι από το Σύλλογο ΠΑΙ.Δ.Υ.  Για την προσφορά και τη συνεργασία  τους τιμήθηκαν τόσο ο Δήμος Παλ. Φαλήρου όσο και οι τοπικοί φορείς και τα σχολεία που συμμετείχαν στις δραστηριότητες.

Η όμορφη βραδιά πλαισιώθηκε από τους ξεσηκωτικούς ήχους της VIPARTIES που, όπως πάντα, ήταν κοντά μας φροντίζοντας τη μουσική επένδυση της εκδήλωσης και απογειώνοντας το κέφι ενώ οι παρευρισκόμενοι απόλαυσαν νόστιμα σνακς, ευγενική χορηγία της εταιρίας ΝΑΝΟU DONUTS HOUSE .

Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους συνεργάστηκαν για να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση στο Π. Φάληρο και ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την επόμενη χρονιά στην όμορφη Άμφισσα !

Χορηγοί επικοινωνίας

Στιγμές από την εκδήλωση

Θέλετε να επικοινωνήστε μαζί μας;

Κάντε το με τους παρακάτω τρόπους.

Θα σας ακούσουμε

+30 210 9803292

+30 210 9828150

Θα μας γράψετε

[email protected]

Γραφτείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για τα πάντα γύρω απο τον φορέα.

  Ωράριο Λειτουργίας

  Τα Απογευματινά After School Προγράμματα διεξάγονται καθημερινά, καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους. Οι ώρες και οι μέρες που θα έρχεται το παιδί/ο νέος, εξαρτώνται από την ομάδα στην οποία θα ενταχθεί. (Κάτι το οποίο καθορίζεται ανάλογα με τις δυνατότητες και τις ανάγκες του, αλλά και από τα προγράμματα στα οποία προτιμά να λάβει μέρος). Το ωράριο των προγραμμάτων χωρίζεται σε 2 ζώνες:

  Α’ Ζώνη 13.00-16.00

  Β’ Ζώνη 16.30-19.30

  Κάποιες ομάδες μας, έρχονται και συμμετέχουν στα προγράμματα κατά τη διάρκεια της Α’ Ζώνης (13:00-16:00) και άλλες κατά τη διάρκεια της Β’ Ζώνης (16.30-19.30). Κατά τη διάρκεια της κάθε χρονικής ζώνης, πολλές ομάδες ταυτόχρονα συμμετέχουν σε διαφορετικά προγράμματα!

  Εάν το προτιμά κάποιος ενδιαφερόμενος, υπάρχει και η δυνατότητα συμμετοχής και αποκλειστικά σε ένα πρόγραμμα.

  Τόπος Διεξαγωγής

  Τα προγράμματα διεξάγονται στις δομές μας, στο 4ο Λύκειο Παλαιού Φαλήρου, και στο χώρο του φορέα μας στην παιδική χαρά της Αγ. Σκεπής. Για τα νότια προάστια, υπάρχει και η επιλογή μεταφοράς με το Van του Συλλόγου (παραλαβή από συγκεκριμένα σημεία) κατόπιν συνεννόησης.

  Συμμετοχή στα Προγράμματα

  Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν αρχικά με το Σύλλογο τηλεφωνικά (2109828150). Στη συνέχεια ορίζεται ένα ραντεβού δια ζώσης, μία πρώτη γνωριμία, με τον επόπτη και τον υπεύθυνο του τμήματος, οπότε και συζητείται η ένταξη του ενδιαφερόμενου σε κάποια ομάδα των Απογευματινών After School Προγραμμάτων (με βάση τις ιδιαίτερες ανάγκες και τις δυνατότητες του παιδιού/νέου).