Responsive Menu
Add more content here...
Δελτία Τύπου | Τρίτη 8 Οκτωβρίου, 2019

«TΑΙΡΙΑΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΦΑΛΗΡΟ» -ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εκδήλωση

 

Η εκδήλωση «ΤαιριάΖουμε στο Φάληρο», μια πρωτοβουλία του Πανελλήνιου Συλλόγου Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων ΑΛΜΑ σε συνεργασία με τον Δήμο Π. Φαλήρου, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία για έκτη συνεχή χρονιά το Σάββατο 5 Οκτωβρίου στον αύλειο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου Φλοίσβος! Με μεγάλη χαρά συνεργαστήκαμε φέτος στη διοργάνωση με  το 9ο Νηπιαγωγείο Παλ. Φαλήρου.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση της κοινότητας με στόχο την αλλαγή της αντίληψης για τα άτομα με αναπηρία μέσα από ομαδικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες με τη συμμετοχή παιδιών και νέων με και χωρίς αναπηρία.

Η εκδήλωση «ΤαιριάΖουμε» ξεκίνησε το ταξίδι της το 2012 σε συνεργασία με το Σύλλογο Ατόμων με Σκλήρυνση κατά πλάκας στην Αίγινα, όπου πραγματοποιήθηκε για τρεις συνεχείς χρονιές. Επόμενος σταθμός ήταν το Π. Φάληρο, το 2017 μας φιλοξένησε ο Δήμος Εορδαίας και η πόλη της Πτολεμαΐδας, το 2018  ο Δήμος Λάρισας, φέτος θα ταξιδέψουμε στην Άμφισσα και το ταξίδι συνεχίζεται. Δημιουργούμε μία αλυσίδα πόλεων που αποδέχονται τη διαφορετικότητα ως ευκαιρία συνεύρεσης και δημιουργικότητας!

Την φετινή εκδήλωση στο Π. Φάληρο χαιρέτισε η Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων «ΑΛΜΑ»  κα Κατερίνα Γιαννακοπούλου, η οποία ευχαρίστησε τους τοπικούς φορείς και τους συλλόγους που συμμετείχαν. Χαιρετισμό απηύθυναν ο Δήμαρχος Π. Φαλήρου κος Γιάννης Φωστηρόπουλος και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας κος Mιχάλης Μιχαηλίδης. Mε την παρουσία τους μας τίμησαν επίσης η Αντιπεριφερειάρχης Αττικής Νότιου Τομέα κα Δήμητρα Νάνου και ο κος Γιάννης Μπαλάφας, τέως Υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσίασαν στο κοινό  το έργο και τις δράσεις τους τοπικοί σύλλογοι του Π. Φαλήρου, η «Ένωση Κατοίκων Αμφιθέας ΣΟΦΙΑ ΜΠΕΦΟΝ», ο «Γυναικείος Εξωραϊστικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Π. Φαλήρου Η ΑΘΗΝΑ», ο αθλητικός σύλλογος «ΔΑΦΝΗ», ο σύλλογος «LIONS-ΤΡΙΤΩΝ» Π. Φαλήρου, το Φιλοζωικό & Πολιτιστικό Σωματείο. Π. Φαλήρου, ο σύλλογος «Οικολογική Συνεργασία» και ο σύλλογος «Φίλοι του Ερυθρού Σταυρού».

Το Πρόγραμμα της ημέρας πλαισιώθηκε από μουσικοχορευτικά δρώμενα της ομάδας παιδιών του 4ου Δημοτικού Π. Φαλήρου, αλλά και παραδοσιακών χορών από την ομάδα του συλλόγου «ΑΛΜΑ», εικαστικές-καλλιτεχνικές δράσεις από παιδιά του 9ου Νηπιαγωγείου και του 1ου, 4ου, 6ου και 7ου δημοτικού σχολείου Π. Φαλήρου, ψυχαγωγικό και καλλιτεχνικό δρώμενο από το Σύλλογο ΠΑΙ.Δ.Υ καθώς και διαδραστικό παιχνίδι με το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού. Για την προσφορά και τη συνεργασία  τους τιμήθηκαν τόσο ο Δήμος Π. Φαλήρου όσο και οι τοπικοί φορείς και τα σχολεία που συμμετείχαν στις δραστηριότητες.

Η όμορφη βραδιά πλαισιώθηκε από τους ζωηρούς ήχους της VIPARTIES που, όπως πάντα, ήταν κοντά μας φροντίζοντας τη μουσική επένδυση της εκδήλωσης ενώ το κέφι απογειώθηκε με τους ξεσηκωτικούς ήχους του συγκροτήματος BAROCK που τραγούδησε ζωντανά! Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους συνεργάστηκαν για να πραγματοποιηθεί  η   εκδήλωση στο Π. Φάληρο και ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την επόμενη χρονιά!

Θέλετε να επικοινωνήστε μαζί μας;

Κάντε το με τους παρακάτω τρόπους.

Θα σας ακούσουμε

+30 210 9803292

+30 210 9828150

Θα μας γράψετε

[email protected]

Γραφτείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για τα πάντα γύρω απο τον φορέα.

  Ωράριο Λειτουργίας

  Τα Απογευματινά After School Προγράμματα διεξάγονται καθημερινά, καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους. Οι ώρες και οι μέρες που θα έρχεται το παιδί/ο νέος, εξαρτώνται από την ομάδα στην οποία θα ενταχθεί. (Κάτι το οποίο καθορίζεται ανάλογα με τις δυνατότητες και τις ανάγκες του, αλλά και από τα προγράμματα στα οποία προτιμά να λάβει μέρος). Το ωράριο των προγραμμάτων χωρίζεται σε 2 ζώνες:

  Α’ Ζώνη 13.00-16.00

  Β’ Ζώνη 16.30-19.30

  Κάποιες ομάδες μας, έρχονται και συμμετέχουν στα προγράμματα κατά τη διάρκεια της Α’ Ζώνης (13:00-16:00) και άλλες κατά τη διάρκεια της Β’ Ζώνης (16.30-19.30). Κατά τη διάρκεια της κάθε χρονικής ζώνης, πολλές ομάδες ταυτόχρονα συμμετέχουν σε διαφορετικά προγράμματα!

  Εάν το προτιμά κάποιος ενδιαφερόμενος, υπάρχει και η δυνατότητα συμμετοχής και αποκλειστικά σε ένα πρόγραμμα.

  Τόπος Διεξαγωγής

  Τα προγράμματα διεξάγονται στις δομές μας, στο 4ο Λύκειο Παλαιού Φαλήρου, και στο χώρο του φορέα μας στην παιδική χαρά της Αγ. Σκεπής. Για τα νότια προάστια, υπάρχει και η επιλογή μεταφοράς με το Van του Συλλόγου (παραλαβή από συγκεκριμένα σημεία) κατόπιν συνεννόησης.

  Συμμετοχή στα Προγράμματα

  Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν αρχικά με το Σύλλογο τηλεφωνικά (2109828150). Στη συνέχεια ορίζεται ένα ραντεβού δια ζώσης, μία πρώτη γνωριμία, με τον επόπτη και τον υπεύθυνο του τμήματος, οπότε και συζητείται η ένταξη του ενδιαφερόμενου σε κάποια ομάδα των Απογευματινών After School Προγραμμάτων (με βάση τις ιδιαίτερες ανάγκες και τις δυνατότητες του παιδιού/νέου).