Πανελλήνιος Σύλλογος Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων

Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης
«Το Σπίτι μου»

διαμονή, υγιεινή διατροφή και ευκαιρίες κοινωνικοποίησης

Περιγραφή προγράμματος

Η Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης  “Το Σπίτι Μου” προσφέρει σε άτομα με αναπηρία διαμονή, υγιεινή διατροφή και ευκαιρίες κοινωνικοποίησης, προσωπικής ανάπτυξης και ένταξης στην ευρύτερη κοινωνία, δίνοντάς τους τη δυνατότητα ποιοτικής και δημιουργικής ζωής.

Κάθε άτομο έχει το δικό του χώρο μέσα στο σπίτι, αλλά όλοι ανήκουν σε ένα σύνολο, απολαμβάνουν την κοινή ζωή και ωφελούνται από αυτήν. Στη Στέγη καθένας μπορεί να είναι ο εαυτός του και να έχει τις δικές του συνήθειες και ταυτόχρονα να ωφελείται από την συμβίωση.

Στόχοι του προγράμματος

Στόχος μας είναι, μέσα από τα διάφορα προγράμματα που εφαρμόζονται στη Στέγη και ανάλογα με το προσωπικό πλάνο στήριξης του καθενός, να δώσουμε τη δυνατότητα στους ενήλικες με αναπηρία να αναπτύξουν τις δεξιότητες που θα τους οδηγήσουν σε μια ανεξάρτητη, υγιή και ισορροπημένη ζωή.

Περιεχόμενο προγράμματος

Ενίσχυση δεξιοτήτων καθημερινής ζωής (τακτοποίηση προσωπικού χώρου, προσωπική υγιεινή, μαγείρεμα, κ.ά.), διαχείριση χρημάτων, κυκλοφοριακή αγωγή, εκμάθηση και υιοθέτηση υγιεινού τρόπου ζωής μέσα από σωστή διατροφή και ήπια άσκηση, ψυχολογική παρακολούθηση και στήριξη για τη διασφάλιση της ομαλής συμβίωσης μέσα από τον αμοιβαίο σεβασμό, την κατανόηση και την συντροφικότητα.

Που απευθύνεται

Σε άτομα άνω των 18 ετών, με ελαφρά ή μέτρια νοητική στέρηση, σύνδρομο Down και υψηλής λειτουργικότητας αυτισμό, που επιθυμούν να ζήσουν ανεξάρτητα αξιοποιώντας στο μέγιστο τις δυνατότητές τους.

Τόπος διεξαγωγής

Ενοικιαζόμενο διαμέρισμα στο Παλαιό Φάληρο.

Ώρες/Ημέρες/Συχνότητα διεξαγωγής

Η ΣΥΔ λειτουργεί καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και η παραμονή των μελών είναι δια βίου.

Στελέχωση

Το προσωπικό της Στέγης απαρτίζεται από άρτια εκπαιδευμένους επαγγελματίες, με μεγάλη αγάπη για το αντικείμενο εργασίας τους. Οι ειδικότητες που περιλαμβάνονται στην ομάδα του προσωπικού της Στέγης είναι οι ακόλουθες: Ψυχολόγος, Ειδική παιδαγωγός, εργοθεραπεύτρια, φροντιστές, κοινωνική λειτουργός.

Τρόπος εισαγωγής

  • 1η συνάντηση ενημέρωσης με τον υπεύθυνο προγράμματος για τη δομή, τη λειτουργία και τους στόχους της Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης.
  • Αρχική αξιολόγηση συμμετέχοντα.Ορίζεται ένα δοκιμαστικό διάστημα, κατά τη λήξη του οποίου, και εφόσον δεν έχει προκύψει σοβαρός λόγος, οριστικοποιείται η διαμονή του στην Στέγη.
  • Εισαγωγή του ωφελούμενου σε ομάδα και υπογραφή του «συμβολαίου», όπου αναγράφονται οι υποχρεώσεις και τα δικαιώματα των ενοίκων.

Σε περίπτωση που ο υποψήφιος δεν ταιριάζει στην υπάρχουσα ομάδα ή δεν υπάρχει θέση τότε γράφεται στη λίστα αναμονής υποψηφίου για τη δημιουργία νέας Στέγης).

Μέγιστος χρόνος παραμονής στο πρόγραμμα

Ένα μέλος δύναται να παραμείνει στο πρόγραμμα επ’ αόριστον εφόσον συνεχίζει να πληροί τα κριτήρια εισαγωγής.

Ενδιαφέρεστε για το πρόγραμμα;

συμπληρώστε την φόρμα ενδιαφέροντος
δήλωση ενδιαφέροντος

You are donating to : Πανελλήνιος Σύλλογος Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων

How much would you like to donate?
5 € 10 € 20 €
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
Loading...