Πανελλήνιος Σύλλογος Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων

Διαμέρισμα Ηρακλής 2022
06
Μάι

ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ «ΗΡΑΚΛΗΣ»

Προστατευόμενο Διαμέρισμα

 

Η δημιουργία προστατευόμενου διαμερίσματος για εφήβους και νεαρούς ενήλικες  με αυτισμό είναι  από την μία πλευρά η απάντηση της Ψυχικής Υγείας για την διασφάλιση της ποιότητας ζωής τόσο του ατόμου με αυτισμό όσο και της οικογένειας του και  από την άλλη η έμπρακτη αρωγή μας  στη στήριξη της οικογένειας του εφήβου και νέου με αυτισμό.

 

Το προστατευόμενο διαμέρισμα σε αυτές τις ηλικίες λειτουργεί ως ξενώνας βραχείας παραμονής και δέχεται εφήβους και νέους σε καθημερινή βάση, με στόχο την στήριξη και αποφόρτιση της οικογένειας. Ο έφηβος που θα φιλοξενείται στο διαμέρισμα θα ακολουθεί το σχολικό του πρόγραμμα εφόσον μπορεί να ανταποκριθεί σε αυτό ή θα ακολουθεί πρόγραμμα στήριξης εντός. Θα μπορεί επίσης να εκπαιδευτεί σε δεξιότητες καθημερινής ζωής που προάγουν την αυτονομία του ενώ ταυτόχρονα θα έχει συμβουλευτική και στήριξη από την διεπιστημονική ομάδα.

 

Το πρόγραμμα θα πραγματοποιείται καθημερινά, ενώ υπάρχει πρόβλεψη και για διαμονή κατά το Σαββατοκύριακο εφόσον κριθεί αναγκαίο από την διεπιστημονική ομάδα.

 

Η παραμονή στο διαμέρισμα μπορεί να γίνει, σε τακτά χρονικά διαστήματα ή εκτάκτως σε περίπτωση ανάγκης μετά από αίτημα των γονιών και την εισήγηση του Ψυχολόγου ή του Παιδοψυχίατρου  που παρακολουθεί τον ωφελούμενο.

 

Η δυναμικότητα του διαμερίσματος θα είναι  για 6 ωφελούμενους, σε συνεχή ροή και θα κρατείται σειρά προτεραιότητας και λίστα αναμονής. Θα υποστηρίζεται σταθερά από 2 ως 3 άτομα προσωπικό ανάλογα την βαρύτητα των περιστατικών.

 

Το προσωπικό απαρτίζεται ενδεικτικά από ειδικό παιδαγωγό, ψυχολόγο, παιδοψυχίατρο, ενώ κατά περίπτωση θα έχουμε και τη συνδρομή άλλων ειδικοτήτων, όπως εργοθεραπευτή, κοινωνικό φροντιστή κτλ.

 

Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στην γραμματεία:     

(+30) 210 9828150

(+30) 210 9803292

 

Σας περιμένουμε να βαδίσουμε μαζί σαν παράλληλη οικογένεια!!

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

You are donating to : Πανελλήνιος Σύλλογος Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων

How much would you like to donate?
5 € 10 € 20 €
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
Loading...