Responsive Menu
Add more content here...
Ψυχοθεραπευτικής προσέγγισης

Ομάδα Στήριξης

Ψυχική Ενδυνάμωση - Ψυχολογική Στήριξη, Συνθετική Ψυχοθεραπεία

Το Πρόγραμμα

Μέσα σε μία διττή θεραπευτική σχέση εντός της ομάδας, αυτή του θεραπευτή με τον εκάστοτε θεραπευόμενο, αλλά και εκείνη που διαμορφώνεται  μεταξύ των θεραπευομένων, οι συμμετέχοντες αναγνωρίζουν, διακρίνουν, εκφράζουν με καταλληλότητα και διαχειρίζονται τα συναισθήματά τους, τις ανάγκες και τα αιτήματά τους. Η βιωμένη εμπειρία με τις συνοδές εκφάνσεις του ψυχισμού (σκέψη, συναίσθημα, στρατηγικές επίλυσης προβλημάτων) αλλά και οι κοινωνικές ιστορίες που παρουσιάζουν μια διαφορετική κάθε φορά προβληματική αποτελούν αντικείμενο επεξεργασίας από τα μέλη της ομάδας που καλούνται να αλληλεπιδράσουν, να αναλάβουν πρωτοβουλίες, ρόλους και να συνεργαστούν συντονίζοντας τις προσπάθειές τους για την επίτευξη ενός στόχου.

 • Το πρόγραμμα επιδιώκει την ολιστική εξέλιξη του ατόμου στους τρεις τομείς ανάπτυξής του (γνωστικό, συναισθηματικό, κοινωνικό).

 • Απόκτηση αυτοελέγχου, τόνωση αυτοεκτίμησης- αυτοεικόνας, αυτοδιαχείριση άγχους και θυμού, ικανοποίηση συναισθηματικών αναγκών, ενίσχυση κοινωνικής συνδιαλλαγής, εμπέδωση κοινωνικών κανόνων. Κατάκτηση ή βελτίωση κοινωνικών δεξιοτήτων. Κατάκτηση ή βελτίωση επικοινωνιακών δεξιοτήτων, ενεργητική ακρόαση και παραγωγή λόγου-σκέψης. Ενδυνάμωση βούλησης, λήψης αποφάσεων και αυτοπροστασίας.

 • Το πρόγραμμα απευθύνεται σε νεαρά άτομα άνω των 18 ετών, με νευροαναπτυξιακές διαταραχές (Διαταραχές αυτιστικού φάσματος, Μαθησιακές Διαταραχές, Νοητική υστέρηση, Κινητικές διαταραχές) και συναισθηματικές διαταραχές.

 • Σε εβδομαδιαία βάση, 2ωρες ομαδικές συναντήσεις. Κάθε μήνα πραγματοποιείται τακτική εξωτερική δράση ψυχαγωγικού και βιωματικού – εκπαιδευτικού χαρακτήρα (σε καφέ, θέατρα, μουσεία), που αποβλέπει στη βελτίωση της κοινωνικής κατανόησης και την εξοικείωση με τους κοινωνικούς κανόνες.

  • 1ο ραντεβού πρώτο ραντεβού με τον υπεύθυνο του προγράμματος
  • αξιολόγηση του ωφελούμενου για ένταξη στο πρόγραμμα
  • λήψη κοινωνικού ιστορικού

  Τα μέλη μπορούν να γίνουν δεκτά μέχρι και 2 μήνες από την έναρξη των εργασιών της ομάδας.

 • Το πρόγραμμα ξεκινάει το μήνα Σεπτέμβρη και ολοκληρώνεται τέλος Ιουνίου.

Ενδιαφέρεστε για το πρόγραμμα;

συμπληρώστε την φόρμα ενδιαφέροντος

  Τα πεδία με τον αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά

  Θέλετε να επικοινωνήστε μαζί μας;

  Κάντε το με τους παρακάτω τρόπους.

  Θα σας ακούσουμε

  +30 210 9803292

  +30 210 9828150

  Θα μας γράψετε

  [email protected]

  Γραφτείτε στο newsletter μας

  Ενημερωθείτε για τα πάντα γύρω απο τον φορέα.

   Ωράριο Λειτουργίας

   Τα Απογευματινά After School Προγράμματα διεξάγονται καθημερινά, καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους. Οι ώρες και οι μέρες που θα έρχεται το παιδί/ο νέος, εξαρτώνται από την ομάδα στην οποία θα ενταχθεί. (Κάτι το οποίο καθορίζεται ανάλογα με τις δυνατότητες και τις ανάγκες του, αλλά και από τα προγράμματα στα οποία προτιμά να λάβει μέρος). Το ωράριο των προγραμμάτων χωρίζεται σε 2 ζώνες:

   Α’ Ζώνη 13.00-16.00

   Β’ Ζώνη 16.30-19.30

   Κάποιες ομάδες μας, έρχονται και συμμετέχουν στα προγράμματα κατά τη διάρκεια της Α’ Ζώνης (13:00-16:00) και άλλες κατά τη διάρκεια της Β’ Ζώνης (16.30-19.30). Κατά τη διάρκεια της κάθε χρονικής ζώνης, πολλές ομάδες ταυτόχρονα συμμετέχουν σε διαφορετικά προγράμματα!

   Εάν το προτιμά κάποιος ενδιαφερόμενος, υπάρχει και η δυνατότητα συμμετοχής και αποκλειστικά σε ένα πρόγραμμα.

   Τόπος Διεξαγωγής

   Τα προγράμματα διεξάγονται στις δομές μας, στο 4ο Λύκειο Παλαιού Φαλήρου, και στο χώρο του φορέα μας στην παιδική χαρά της Αγ. Σκεπής. Για τα νότια προάστια, υπάρχει και η επιλογή μεταφοράς με το Van του Συλλόγου (παραλαβή από συγκεκριμένα σημεία) κατόπιν συνεννόησης.

   Συμμετοχή στα Προγράμματα

   Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν αρχικά με το Σύλλογο τηλεφωνικά (2109828150). Στη συνέχεια ορίζεται ένα ραντεβού δια ζώσης, μία πρώτη γνωριμία, με τον επόπτη και τον υπεύθυνο του τμήματος, οπότε και συζητείται η ένταξη του ενδιαφερόμενου σε κάποια ομάδα των Απογευματινών After School Προγραμμάτων (με βάση τις ιδιαίτερες ανάγκες και τις δυνατότητες του παιδιού/νέου).