Responsive Menu
Add more content here...
Δελτία Τύπου | Τρίτη 26 Απριλίου, 2022

ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΟΣ ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ 2022 – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

Την Κυριακή 17 Απριλίου, μετά από τρία χρόνια απραξίας λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών της πανδημίας  που βιώνουμε, η  παραλιακή ζώνη του Φαληρικού Όρμου φιλοξένησε για δέκατη τρίτη χρονιά τον Ποσειδώνιο Ημιμαραθώνιο. Με επτά διαφορετικές διαδρομές, μικροί και μεγάλοι δρομείς και όσοι αγαπούν τον αθλητισμό  έτρεξαν στον πρώτο ιστορικά Ημιμαραθώνιο της Αθήνας και στους παράλληλους αγώνες,   με αφετηρία το Πολιτιστικό και Αθλητικό Κέντρο του Δήμου Παλαιού Φαλήρου.

 

Για άλλη μια χρονιά οι διοργανωτές των αγώνων δείχνοντας περίτρανα την ευαισθησία τους προς τα άτομα με αναπηρία αφιέρωσαν τον Αγώνα Κοινωνικής Προσφοράς στο Σύλλογο ΑΛΜΑ. Τρέχοντας ή βαδίζοντας για 1.000 ή 2.000 μέτρα, οι συμμετέχοντες μέσα σε κλίμα ζωντάνιας και ενθουσιασμού ενίσχυσαν με την εγγραφή τους τα προγράμματα του Συλλόγου ΑΛΜΑ, για παιδιά με νοητική υστέρηση και αυτισμό.  

 

Όμορφες παράλληλες δράσεις και εκδηλώσεις πλαισίωσαν τις προσπάθειες των αθλητών όπως το πρόγραμμα ανακύκλωσης και μη επιβάρυνσης  «ECO Περιβάλλον, Στάση Ζωής», η  ενημερωτική δράση για το Διαβήτη και την Παχυσαρκία «Τρέχω & Βαδίζω», ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ζωγραφικής για παιδιά και πολλές άλλες!

 

Οι αγώνες τελούσαν  υπό την αιγίδα του Δήμου Παλαιού Φαλήρου, Δήμου Αλίμου, της Περιφέρειας Αττικής, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας (ΕΔΕ), της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας «Αθλητισμός για Όλους» (UESpT) και της Ελληνικής Αστυνομίας.

 

Ευχαριστούμε θερμά  τη διοργάνωση και ιδιαίτερα τον Πρόεδρό της κο Κώστα Λιαπή για την άψογη συνεργασία, καθώς και όλους τους συμμετέχοντες για την εγγραφή τους στον Αγώνα Κοινωνικής Προσφοράς και δίνουμε ραντεβού για την επόμενη χρονιά! Επίσης ευχαριστούμε το 9ο Νηπιαγωγείο Παλ. Φαλήρου που για άλλη μία χρονιά ήταν δίπλα μας στηρίζοντας το έργο μας.

   

  Τρέχουμε και διεκδικούμε μια καλύτερη ζωή με ίσες ευκαιρίες για όλους!

 

Θέλετε να επικοινωνήστε μαζί μας;

Κάντε το με τους παρακάτω τρόπους.

Θα σας ακούσουμε

+30 210 9803292

+30 210 9828150

Θα μας γράψετε

[email protected]

Γραφτείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για τα πάντα γύρω απο τον φορέα.

  Ωράριο Λειτουργίας

  Τα Απογευματινά After School Προγράμματα διεξάγονται καθημερινά, καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους. Οι ώρες και οι μέρες που θα έρχεται το παιδί/ο νέος, εξαρτώνται από την ομάδα στην οποία θα ενταχθεί. (Κάτι το οποίο καθορίζεται ανάλογα με τις δυνατότητες και τις ανάγκες του, αλλά και από τα προγράμματα στα οποία προτιμά να λάβει μέρος). Το ωράριο των προγραμμάτων χωρίζεται σε 2 ζώνες:

  Α’ Ζώνη 13.00-16.00

  Β’ Ζώνη 16.30-19.30

  Κάποιες ομάδες μας, έρχονται και συμμετέχουν στα προγράμματα κατά τη διάρκεια της Α’ Ζώνης (13:00-16:00) και άλλες κατά τη διάρκεια της Β’ Ζώνης (16.30-19.30). Κατά τη διάρκεια της κάθε χρονικής ζώνης, πολλές ομάδες ταυτόχρονα συμμετέχουν σε διαφορετικά προγράμματα!

  Εάν το προτιμά κάποιος ενδιαφερόμενος, υπάρχει και η δυνατότητα συμμετοχής και αποκλειστικά σε ένα πρόγραμμα.

  Τόπος Διεξαγωγής

  Τα προγράμματα διεξάγονται στις δομές μας, στο 4ο Λύκειο Παλαιού Φαλήρου, και στο χώρο του φορέα μας στην παιδική χαρά της Αγ. Σκεπής. Για τα νότια προάστια, υπάρχει και η επιλογή μεταφοράς με το Van του Συλλόγου (παραλαβή από συγκεκριμένα σημεία) κατόπιν συνεννόησης.

  Συμμετοχή στα Προγράμματα

  Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν αρχικά με το Σύλλογο τηλεφωνικά (2109828150). Στη συνέχεια ορίζεται ένα ραντεβού δια ζώσης, μία πρώτη γνωριμία, με τον επόπτη και τον υπεύθυνο του τμήματος, οπότε και συζητείται η ένταξη του ενδιαφερόμενου σε κάποια ομάδα των Απογευματινών After School Προγραμμάτων (με βάση τις ιδιαίτερες ανάγκες και τις δυνατότητες του παιδιού/νέου).