Πανελλήνιος Σύλλογος Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων

ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΚΙΝΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΛΕΣΧΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ
03
Ιούν

ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΚΙΝΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΛΕΣΧΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ

 

Απογευματινά Προγράμματα

Είναι, πλέον, επιστημονικά αποδεδειγμένο πως οι δραστηριότητες που αφορούν το παιχνίδι, αποτελούν ένδειξη για τη ψυχική υγεία του παιδιού. Επιπλέον, συμβάλει στην ανάπτυξη της σκέψης του, οξύνει την κριτική του ικανότητα, καθώς, συγχρόνως εξερευνά και επεξεργάζεται τα εξωτερικά ερεθίσματα και τον τρόπο που λειτουργεί ο «κόσμος» γύρω του. Παράλληλα, μέσω του παιχνιδιού το παιδί αποκτά με μεγαλύτερη ευκολία την αίσθηση του σώματός του αλλά και του χώρου όπου κινείται,  διευρύνει τις αντιληπτικές του ικανότητες, αναγνωρίζει τα συναισθήματά του, χαρακτηριστικά απαραίτητα για την ομαλή και υγιή ανάπτυξη της προσωπικότητάς του. Τέλος, το παιχνίδι ενισχύει την ανάπτυξη της καλαισθησίας του παιδιού, γεγονός το οποίο υποβοηθάει το παιδί στο να κατανοήσει καλύτερα τον κοινωνικό, φυσικό αλλά και τον πνευματικό κόσμο όπου ζει και εκφράζεται

Μέσα από τη πράξη του παιχνιδιού, ένα παιδί μπορεί να αναπτύξει δεξιότητες ικανές να ενισχύσουν την ποιότητα της ζωής του αργότερα στην ενήλικη ζωή του.

 

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

You are donating to : Πανελλήνιος Σύλλογος Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων

How much would you like to donate?
5 € 10 € 20 €
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
Loading...