Πανελλήνιος Σύλλογος Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων

ΟΜΑΔΑ ΑΔΕΛΦΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΥΤΙΣΜΟ
26
Ιούν

ΟΜΑΔΑ ΑΔΕΛΦΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΥΤΙΣΜΟ

Τα μικρά μας αδελφάκια

Τα αδέλφια των παιδιών με αυτισμό μαθαίνουν ότι κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός και αυτή η διαφορετικότητα μας κάνει μοναδικούς και ξεχωριστούς.

Τα παιδιά από πολύ μικρή ηλικία ανακαλύπτουν τον εαυτό τους και τους άλλους και πρέπει να ενισχυθούν κατάλληλα ώστε να αποδέχονται και να σέβονται την διαφορετικότητα, να συνεργάζονται μεταξύ τους για την επίτευξη ενός κοινού σκοπού, να υιοθετούν αποδεκτές συμπεριφορές, να αναπτύξουν την ικανότητα επίλυσης προβλημάτων και συγκρούσεων, να αναγνωρίζουν και να διαχειρίζονται τα συναισθήματά τους.

Μέσω του παιχνιδιού και διασκεδάζοντας, ενισχύεται η αυτοπεποίθησή τους και η ικανότητα να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις του περιβάλλοντος.

Μαθαίνουν για τις αξίες της ζωής και για τα δικαιώματα των ανθρώπων, μοιράζονται εμπειρίες  αλληλοεπιδρούν και συναισθάνονται βοηθώντας έτσι τους εαυτούς τους  αλλά και τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας να διαχειρίζονται τις σχέσεις τους στην οικογένεια, στο σχολείο, και σε οποιαδήποτε άλλη ομάδα εμπλέκονται.

 

ΚΥΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ:

ΜΑΘΑΙΝΩ ΤΟ ΣΩΜΑ ΜΟΥ

 

ΣΤΟΧΟΣ: Να ανακαλύψουν και να συνειδητοποιήσουν τα χαρακτηριστικά και τις λειτουργίες του σώματός τους, να αναπτύξουν την αυτοαντίληψή τους, να ανακαλύψουν τις αισθήσεις τους.

 

 

Η ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΜΟΥ

 

 

ΣΤΟΧΟΣ: Να αναγνωρίζουν τα στοιχεία της προσωπικότητάς τους, τις αδυναμίες τους, τα δυνατά σημεία τους, τα ταλέντα τους, και να σέβονται την ανθρώπινη διαφορετικότητα

 

ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ

 

 

ΣΤΟΧΟΣ: Να αναγνωρίζουν και να εκφράζουν τα συναισθήματα τους καθώς και των άλλων, να κατανοήσουν ότι κάθε άνθρωπος βιώνει πολλά και διαφορετικά συναισθήματα, να συνειδητοποιήσουν ότι τα συναισθήματα αλλάζουν, να αποκτήσουν ενσυναίσθηση και να μοιράζονται τα συναισθήματά τους με άλλους.

 

 

Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΟΥ

ΣΤΟΧΟΣ:  να συνειδητοποιήσουν ότι ανήκουν σε κοινωνικές ομάδες, μια από τις οποίες είναι η οικογένεια και να μπορούν να διαχειρίζονται τις σχέσεις τους μέσα σε αυτήν.

 

Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΜΟΥ

ΣΤΟΧΟΣ: οριοθέτηση της συμπεριφοράς, να μάθουν ποιοί είναι οι αποδεκτοί και μη τρόποι συμπεριφοράς και να κατανοήσουν ότι κάθε συμπεριφορά έχει αιτίες και συνέπειες.

 

ΜΟΙΡΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ

ΣΤΟΧΟΣ: να μάθουν να αλληλεπιδρούν μεταξύ τους., να αναπτύξουν  θετικούς τρόπους επικοινωνίας και να κατανοήσουν πως κάθε άτομο είναι μοναδικό και έχει ξεχωριστή ιστορία, χαρακτηριστικά και ενδιαφέροντα.

 

 

 

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

You are donating to : Πανελλήνιος Σύλλογος Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων

How much would you like to donate?
5 € 10 € 20 €
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
Loading...