Πανελλήνιος Σύλλογος Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων

ΟΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΟΜΑΔΙΚΟΥΣ
09
Δεκ

ΟΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΟΜΑΔΙΚΟΥΣ

Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας

Η ομαδικότητα είναι σημαντική για όλα τα παιδιά και επιτυγχάνεται μέσα από ευχάριστες γι’ αυτά δραστηριότητες. Στόχος είναι να καταλάβουν πως παρόλη τη μοναδικότητα που τα χαρακτηρίζει, όλα έχουν και κοινά χαρακτηριστικά, που είναι σημαντικά για τη λειτουργία της ομάδας. Οι χριστουγεννιάτικες κατασκευές έχουν την τιμητική τους αυτή την εποχή και όλοι γινόμαστε μια καλλιτεχνική ομάδα, για να φτιάξουμε μια κάρτα με αγάπη! Χαρτόνια, μπογιές, ψαλίδια και κόλλες περιμένουν να πάρουν ζωή στα χέρια των παιδιών του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας, για να δημιουργήσουν το δέντρο της αγάπης με μια πιο χριστουγεννιάτικη νότα.

Δημιουργώντας  κάθε είδος χειροτεχνίας ένα παιδί αποκτάει φαντασία και ενισχύει την έμφυτη δημιουργικότητά του, δεξιότητες  βασικές για όλη την μαθητική του και όχι μόνο πορεία. Η φαντασία βοηθά στην εφαρμογή της γνώσης, στην επίλυση προβλημάτων και έχει βρεθεί να έχει θεμελιώδη σημασία στην ενσωμάτωση της εμπειρίας και στη μαθησιακή διαδικασία. Για να κατανοήσουν τα παιδιά την πραγματικότητα, δεν μπορεί να εκλείψει η φαντασία!

Παράλληλα, δεξιότητες λεπτής κινητικότητας, όπως είναι η χρήση του ψαλιδιού και η χρήση της κόλλας, ενθαρρύνονται με ένα τρόπο πιο διασκεδαστικό και λιγότερο διδακτικό.

Το αποτέλεσμα δεν είναι άλλο από μαγικές κατασκευές, γεμάτες αγάπη και χαμόγελα, και κατάκτηση βασικών δεξιοτήτων χωρίς τη συγκεκριμένη φόρμα μάθησης. Δοκιμάστε το και στο σπίτι, κάνει καλό…

 

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

You are donating to : Πανελλήνιος Σύλλογος Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων

How much would you like to donate?
5 € 10 € 20 €
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
Loading...