Πανελλήνιος Σύλλογος Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων

Μουσικοθεραπεία

Ψυχοθεραπευτική Μουσικοθεραπεία – Ψυχοεκπαίδευση

Περιγραφή προγράμματος

Η μουσικοθεραπεία ως κλινική χρήση μουσικών παρεμβάσεων αποβλέπει στην επίτευξη εξατομικευμένων στόχων μέσα σε μια θεραπευτική σχέση. Η μουσικοθεραπεία και οι μουσικές παρεμβάσεις σκοπό έχουν να οδηγήσουν στην αλλαγή.Το πρόγραμμα της Μουσικοθεραπείας ως Ψυχοθεραπευτική – Ψυχοεκπαιδευτική παρέμβαση εμπλέκει θεραπευτικά τα μέλη της ομάδας μέσω της ενεργητικής παραγωγής του ήχου με σκοπό τη βελτίωση ή την αποκατάσταση:γνωστικών δυσλειτουργιών που αφορούν τη συγκέντρωση, την αντίληψη, τη μνήμη κτλ., αισθητηριακών, αισθητικών και κινητικών δυσλειτουργιών, ψυχοκινητικής και συναισθηματικής ανάπτυξης και συναισθηματικών ελλειμμάτων.

Στόχοι του προγράμματος

Ο στόχος του προγράμματος δεν είναι η αναπαραγωγή της μουσικής όπως την ξέρουμε και την εννοούμε στην καθημερινή μας ζωή.Κύριοι στόχοι είναι οι ωφελούμενοι να νιώσουν καλύτερα, να ανακουφιστούν ως προς τα συμπτώματά τους ή να βοηθηθούν στην εξέλιξή τους.Η διαφοροποίηση στην μουσικοθεραπεία έγκειται στο γεγονός της διαφορετικής επίδρασης ως προς τον τρόπο επιρροής της στον κάθε άνθρωπο.

Περιεχόμενο προγράμματος

Δεξιότητες Συνεργασίας (τήρηση σειράς, βλεμματική επαφή) Συναισθηματική  έκφραση – Ψυχαγωγία, λεκτική και εξωλεκτική επικοινωνία και αλληλεπίδραση, αναγνώριση και αυτοδιαχείριση συναισθήματος, βελτίωση του οπτικοκινητικού συντονισμού, της λεπτής και αδρής κίνησης και της ακουστικής αντίληψης, κατάκτηση κοινωνικών δεξιοτήτων.

Που απευθύνεται

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε άτομα άνω των 7 ετών με νευροαναπτυξιακές διαταραχές (διαταραχές αυτιστικού φάσματος, νοητική αναπηρία, ΔΕΠΥ, ειδική γλωσσική διαταραχή ή παιδική δυσφασία, κινητικές διαταραχές, μαθησιακές διαταραχές ή ειδικές μαθησιακές δυσκολίες, συναισθηματικές  ή συμπεριφορικές διαταραχές.

Τόπος διεξαγωγής

Το πρόγραμμα διεξάγεται στις εγκαταστάσεις του συλλόγου ΑΛΜΑ στο Παλαιό Φάληρο.

Ώρες/Ημέρες/Συχνότητα διεξαγωγής

Το πρόγραμμα είναι ωριαίο και διεξάγεται σε εβδομαδιαία βάση.
Εισαγωγή νέων μελών μπορεί να γίνει μέχρι δυο μήνες από την έναρξη των ομάδων.

Τρόπος εισαγωγής

  • πρώτο ραντεβού με τον υπεύθυνο του προγράμματος
  • αξιολόγηση του ωφελούμενου για ένταξη στο πρόγραμμα
  • λήψη κοινωνικού ιστορικού

Διάρκεια προγράμματος

Το πρόγραμμα ξεκινάει το μήνα Σεπτέμβρη και ολοκληρώνεται τέλος Ιουνίου.

Ενδιαφέρεστε για το πρόγραμμα;

συμπληρώστε την φόρμα ενδιαφέροντος
δήλωση ενδιαφέροντος

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

You are donating to : Πανελλήνιος Σύλλογος Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων

How much would you like to donate?
5 € 10 € 20 €
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
Loading...