Πανελλήνιος Σύλλογος Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων

ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΜΑΤΟΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ
26
Φεβ

ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΜΑΤΟΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ

Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας

Βασικό κομμάτι των θεραπειών της λοθεραπείας θεωρούνται οι στοματοπροσωπικές ασκήσεις. Η στοματοπροσωπική ενδυνάμωση και ο συντονισμός των αρθρωτών θεωρείται απαραίτητη προϋπόθεση για την παραγωγή καθαρού ήχου. Για να παραχθεί ήχος και στη συνέχεια να δημιουργηθεί ο λόγος, οι μύες που συμμετέχουν στην άρθρωση πρέπει να έχουν αναπτυχθεί  πολύ καλά και τα όργανα της άρθρωσης να είναι ευκίνητα με γρήγορη εναλλαγή της γλώσσας και των χειλιών. Η στοματο-κινητική εξάσκηση έχει στόχο την ενίσχυση των δεξιοτήτων του στόματος, απαραίτητων για την σωστή ανάπτυξη της ομιλίας αλλά και της σίτισης. Οι δεξιότητες αυτές έχουν να κάνουν με την ενδυνάμωση, τον έλεγχο, την κινητικότητα και τον συντονισμό των χειλιών, των παρειών (μάγουλων),της γλώσσας και της γνάθου.

Συνήθως οι στοματοπροσωπικές ασκήσεις, αποτελούν ευχάριστη διαδικασία για τους μικρούς μας μαθητές, καθώς χρησιμοποιούνται ως μέσο, αλλά και κίνητρο οι αγαπημένες τους λιχουδιές. Παράλληλα με τις διάφορες γεύσεις και υφές, γίνεται χρήση εξειδικευμένων λογοθεραπευτικών εργαλείων, όπου διεγείρουν τους μύες με στόχο την ενδυνάμωσή τους.

Όταν το παιχνίδι και ευχάριστα ερεθίσματα χρησιμοποιούνται ως μέσο για τη θεραπεία, το παιδί γίνεται ο καλύτερος συνεργάτης και τα αποτελέσματα μόνο ευχάριστα μπορούν να είναι.

 

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

You are donating to : Πανελλήνιος Σύλλογος Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων

How much would you like to donate?
5 € 10 € 20 €
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
Loading...