Responsive Menu
Add more content here...

Κατερίνα Γιαννακοπούλου

Η Κατερίνα Γιαννακοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα στις 21 Απριλίου 1967. Είναι έγγαμη και μητέρα δύο κοριτσιών.

Είναι πτυχιούχος από το 1992 του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού με ειδικότητα Ειδική Φυσική Αγωγή. Το 2007 ολοκλήρωσε το Μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών του τμήματος Εκπαίδευσης και Αγωγής στην προσχολική ηλικία στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών με κατεύθυνση «Ειδική Αγωγή».

 • Εργάστηκε ως γυμνάστρια για 15 χρόνια στο ίδρυμα “Θεοτόκος”, το οποίο δέχεται παιδιά και νέους με νοητική καθυστέρηση.
 • Το 1996 γίνεται ιδρυτικό μέλος και κατόπιν πρόεδρος (από το 1998 έως και σήμερα) του Πανελληνίου Συλλόγου Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων «ΑΛΜΑ».
 • Το 2001 ιδρύει το αθλητικό σωματείο Σύλλογος Προσαρμοσμένων Αθλημάτων «Πρωτοπόροι».
 • Το 2003 εκλέγεται στην ολομέλεια της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής (Ε.Π.Ε.) και το 2005 επανεκλέγεται ως ταμίας της Εκτελεστικής επιτροπής της Ελληνικής Παραολυμπιακής επιτροπής.
 • Το 2006 συνοδεύει ως αρχηγός αποστολής την Ελληνική ομάδα στους Χειμερινούς Παραολυμπιακούς Αγώνες στο Τορίνο, ενώ το 2008 ορίζεται υπαρχηγός της Ελληνικής Παραολυμπιακής ομάδας που συμμετείχε στους Παραολυμπιακούς Αγώνες στο Πεκίνο.
 • Το 2005 αναλαμβάνει δράση στο Δήμο Αθηναίων ως σύμβουλος προέδρου του Οργανισμού Νεολαίας και Άθλησης και υπεύθυνη σχεδιασμού του προγράμματος συνεκπαίδευσης “ΜΑΖΙ”. Συμμετέχει επίσης στον σχεδιασμό της πρότασης διεκδίκησης των Διεθνών Παιδικών Αγώνων στην Αθήνα το 2009, προτείνοντας τη συμμετοχή παιδιών με αναπηρία.
 • Είναι πρόεδρος της ομοσπονδίας Εθελοντικών μη Κυβερνητικών Οργανώσεων και μέλος του γυναικείου Αθλητικού Σωματείου “Καλλιπάτειρα”.
 • Είναι μέλος του ΔΣ του περιφερειακού μηχανισμού ΚΟΙΝΣΕΠ.
 • Το 2010 προτάθηκε για τον τίτλο γυναίκα της χρονιάς στην κατηγορία “κοινωνική προσφορά”, στα βραβεία που οργανώνει το περιοδικό Life and style.

Από το 2007 μέχρι σήμερα είναι η επιστημονικά υπεύθυνη του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Παιδιών και Εφήβων με Αυτισμό και Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές ALMA στο Παλαιό Φάληρο.

Θέλετε να επικοινωνήστε μαζί μας;

Κάντε το με τους παρακάτω τρόπους.

Θα σας ακούσουμε

+30 210 9803292

+30 210 9828150

Θα μας γράψετε

[email protected]

Γραφτείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για τα πάντα γύρω απο τον φορέα.

  Ωράριο Λειτουργίας

  Τα Απογευματινά After School Προγράμματα διεξάγονται καθημερινά, καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους. Οι ώρες και οι μέρες που θα έρχεται το παιδί/ο νέος, εξαρτώνται από την ομάδα στην οποία θα ενταχθεί. (Κάτι το οποίο καθορίζεται ανάλογα με τις δυνατότητες και τις ανάγκες του, αλλά και από τα προγράμματα στα οποία προτιμά να λάβει μέρος). Το ωράριο των προγραμμάτων χωρίζεται σε 2 ζώνες:

  Α’ Ζώνη 13.00-16.00

  Β’ Ζώνη 16.30-19.30

  Κάποιες ομάδες μας, έρχονται και συμμετέχουν στα προγράμματα κατά τη διάρκεια της Α’ Ζώνης (13:00-16:00) και άλλες κατά τη διάρκεια της Β’ Ζώνης (16.30-19.30). Κατά τη διάρκεια της κάθε χρονικής ζώνης, πολλές ομάδες ταυτόχρονα συμμετέχουν σε διαφορετικά προγράμματα!

  Εάν το προτιμά κάποιος ενδιαφερόμενος, υπάρχει και η δυνατότητα συμμετοχής και αποκλειστικά σε ένα πρόγραμμα.

  Τόπος Διεξαγωγής

  Τα προγράμματα διεξάγονται στις δομές μας, στο 4ο Λύκειο Παλαιού Φαλήρου, και στο χώρο του φορέα μας στην παιδική χαρά της Αγ. Σκεπής. Για τα νότια προάστια, υπάρχει και η επιλογή μεταφοράς με το Van του Συλλόγου (παραλαβή από συγκεκριμένα σημεία) κατόπιν συνεννόησης.

  Συμμετοχή στα Προγράμματα

  Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν αρχικά με το Σύλλογο τηλεφωνικά (2109828150). Στη συνέχεια ορίζεται ένα ραντεβού δια ζώσης, μία πρώτη γνωριμία, με τον επόπτη και τον υπεύθυνο του τμήματος, οπότε και συζητείται η ένταξη του ενδιαφερόμενου σε κάποια ομάδα των Απογευματινών After School Προγραμμάτων (με βάση τις ιδιαίτερες ανάγκες και τις δυνατότητες του παιδιού/νέου).