Responsive Menu
Add more content here...
Δελτία Τύπου | Τρίτη 18 Οκτωβρίου, 2022

ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΘΗΚΕ ΤΟ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ «ΗΡΑΚΛΗΣ» – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δελτίο Τύπου

Εγκαινιάσθηκε σήμερα  Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2022  στο Παλαιό Φάληρο, το Προστατευόμενο Διαμέρισμα «ΗΡΑΚΛΗΣ» του Πανελληνίου Συλλόγου Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων  ΑΛΜΑ. Είναι μονάδα Ψυχικής Υγείας και αποτελεί κατοικία για 6 άτομα με Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος

Στόχος του προγράμματος του Προστατευόμενου Διαμερίσματος «ΗΡΑΚΛΗΣ», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε στην ομιλία της η Πρόεδρος του ΑΛΜΑ, κα Κατερίνα Γιαννακοπούλου, είναι η ενίσχυση της συμμετοχής των ατόμων με Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος σε δραστηριότητες καθημερινής ζωής, η κοινωνικοποίηση και η ένταξη τους στην κοινότητα ενώ παράλληλα, στοχεύει στην αποφόρτιση των οικογενειών που βρίσκονται σε έκτακτη ανάγκη, προσφέροντας στα παιδιά ασφαλή και ευχάριστη βραχεία διαμονή.

 Ήταν ιδιαίτερη στιγμή όταν μετά τον αγιασμό διαβάστηκε η επιστολή του πατέρα του Ηρακλή, που δεν βρίσκεται πια κοντά μας, όμως η παρουσία του ήταν αισθητή σε όλους μας! «…ξεχώριζε πάντα έλαμπε. Τί τον ξεχώριζε? Η αγάπη του, που ξεχείλιζε. Γνήσια αγάπη για όσους τον φρόντιζαν με ειλικρίνεια, γιατί άγνωστο πως , ήξερε να αναγνωρίζει την ειλικρινή αγάπη στους ανθρώπους.»

Αυτή η αγάπη είναι η δική μας κινητήριος δύναμη να συνεχίζουμε το έργο μας, με την βοήθεια τόσο της Διεύθυνσης Ψυχικής Υγείας που μας εμπιστεύτηκε την λειτουργία του Προστατευόμενου Διαμερίσματος, «ΗΡΑΚΛΗΣ» ,όσο και όσων μας τίμησαν με την παρουσία τους όπως:   η βουλευτής Β΄ Αθήνας κα Άννα Καραμανλή, ο βουλευτής Β΄Αθήνας κος Σπανάκης Βασίλης – Πέτρος, ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου κος Γιάννης Φωστηρόπουλος, ο Αντιδήμαρχος  Διοικητικών Υπηρεσιών Πανταζής Αλέξανδρος, η Πρόεδρος Παιδικών Σταθμών Παλαιού Φαλήρου κα Τρύφων Μαίρη, γονείς των παιδιών μας και σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο του ΑΛΜΑ.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τους νέους του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Εφήβων και Ενηλίκων με Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος του ΑΛΜΑ για την προετοιμασία κερασμάτων και της υποστήριξη της εκδήλωσης.

Τέλος, ευχαριστούμε θερμά τους γονείς, το ΔΣ του ΑΛΜΑ και όλους τους φίλους, συνεργάτες και υποστηρικτές του συλλόγου μας,  που βρέθηκαν κοντά μας για να γιορτάσουμε μαζί το νέο αυτό ξεκίνημα!

  Γιατί μόνος σου πας γρήγορα, αλλά μαζί πάμε μακριά!!

Θέλετε να επικοινωνήστε μαζί μας;

Κάντε το με τους παρακάτω τρόπους.

Θα σας ακούσουμε

+30 210 9803292

+30 210 9828150

Θα μας γράψετε

[email protected]

Γραφτείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για τα πάντα γύρω απο τον φορέα.

  Ωράριο Λειτουργίας

  Τα Απογευματινά After School Προγράμματα διεξάγονται καθημερινά, καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους. Οι ώρες και οι μέρες που θα έρχεται το παιδί/ο νέος, εξαρτώνται από την ομάδα στην οποία θα ενταχθεί. (Κάτι το οποίο καθορίζεται ανάλογα με τις δυνατότητες και τις ανάγκες του, αλλά και από τα προγράμματα στα οποία προτιμά να λάβει μέρος). Το ωράριο των προγραμμάτων χωρίζεται σε 2 ζώνες:

  Α’ Ζώνη 13.00-16.00

  Β’ Ζώνη 16.30-19.30

  Κάποιες ομάδες μας, έρχονται και συμμετέχουν στα προγράμματα κατά τη διάρκεια της Α’ Ζώνης (13:00-16:00) και άλλες κατά τη διάρκεια της Β’ Ζώνης (16.30-19.30). Κατά τη διάρκεια της κάθε χρονικής ζώνης, πολλές ομάδες ταυτόχρονα συμμετέχουν σε διαφορετικά προγράμματα!

  Εάν το προτιμά κάποιος ενδιαφερόμενος, υπάρχει και η δυνατότητα συμμετοχής και αποκλειστικά σε ένα πρόγραμμα.

  Τόπος Διεξαγωγής

  Τα προγράμματα διεξάγονται στις δομές μας, στο 4ο Λύκειο Παλαιού Φαλήρου, και στο χώρο του φορέα μας στην παιδική χαρά της Αγ. Σκεπής. Για τα νότια προάστια, υπάρχει και η επιλογή μεταφοράς με το Van του Συλλόγου (παραλαβή από συγκεκριμένα σημεία) κατόπιν συνεννόησης.

  Συμμετοχή στα Προγράμματα

  Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν αρχικά με το Σύλλογο τηλεφωνικά (2109828150). Στη συνέχεια ορίζεται ένα ραντεβού δια ζώσης, μία πρώτη γνωριμία, με τον επόπτη και τον υπεύθυνο του τμήματος, οπότε και συζητείται η ένταξη του ενδιαφερόμενου σε κάποια ομάδα των Απογευματινών After School Προγραμμάτων (με βάση τις ιδιαίτερες ανάγκες και τις δυνατότητες του παιδιού/νέου).