Πανελλήνιος Σύλλογος Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων

ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΡΓΑΣΤΩ
09
Ιαν

ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΡΓΑΣΤΩ

Υποστηριζόμενη Απασχόληση

 

Κάθε Τετάρτη και Παρασκευή στα πλαίσια του προγράμματος « Θέλω να εργαστώ» τα άτομα που απαρτίζουν την Α’ Ομάδα εκπαιδεύονται στην διαχείριση χρημάτων. Η διαχείριση χρημάτων περιλαμβάνει καταμέτρηση του ταμείου, το οποίο διαχειρίζονται τα μέλη της ομάδας και οικονομικές συναλλαγές, μια φορά την εβδομάδα που πηγαίνουν στο σούπερ μάρκετ.

Κατόπιν αξιολόγησης τα μέλη της ομάδας χωρίζονται σε δύο υποομάδες βάσει των ικανοτήτων τους. Η πρώτη υποομάδα εκπαιδεύεται και εξασκείται σε σύνθετα μαθηματικά προβλήματα, Βασικός στόχος είναι, η  εξάσκηση της λογικομαθηματικής σκέψης  και η γενίκευση σε ζητήματα της καθημερινότητας, όπως είναι ο υπολογισμός των μηνιαίων εσόδων και εξόδων, ο υπολογισμός της μισθοδοσίας κα. Η δεύτερη υποομάδα εξασκείται στη διαχείριση χρημάτων μέσω συμβολικού παιχνιδιού και επίλυση προβλημάτων. Βασικός στόχος είναι, ο υπολογισμός των χρημάτων σε καθημερινές συναλλαγές, όπως το να μπορεί το άτομο να υπολογίζει τα ρέστα μετά από μια αγορά στο σούπερ μάρκετ.

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

You are donating to : Πανελλήνιος Σύλλογος Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων

How much would you like to donate?
5 € 10 € 20 €
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
Loading...