Responsive Menu
Add more content here...
Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας | Πέμπτη 6 Μαΐου, 2021

Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΜΕ ΜΙΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ

Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας

Οι επιλογές που δίνονται τη φετινή χρόνια για να αυξήσουμε τα ερεθίσματα των παιδιών είναι περιορισμένες. Ωστόσο, η επίσκεψη στο σούπερ μάρκετ είναι η μια διαδικασία αναγκαία και εβδομαδιαία. Μην διστάσετε να πάρετε το παιδί μαζί, θα αλλάξει αφενός παραστάσεις, θα βγει από το σπίτι και από τη χρήση μιας οθόνης τάμπλετ για την απασχόληση του και αφετέρου, θα ενισχύσει το λεξιλόγιο του και θα αναπτύξει το λόγο του. Αναρωτιέστε πως θα γίνει αυτό;

💬 Στο σούπερ μάρκετ γίνεται συχνή χρήση ρημάτων όπως «θέλω», «βάζω», «παίρνω», «αγοράζω», «πληρώνω», «ψάχνω», «περιμένω»

💬 Εμπλουτίζονται με νέες έννοιες οι κατηγορίες «φρούτα», «λαχανικά», «γαλακτοκομικά», «επαγγέλματα»

💬 Γίνεται χρήση προθέσεων «μέσα στο», «μπροστά από», «πίσω από», «για να», «πάνω από», «έξω από», «πάνω από», «κάτω από»

💬 Αυξάνεται ο χρόνος αναμονής του παιδιού στην ουρά για το ταμείο

💬 Ενισχύονται οι κοινωνικές δεξιότητες αφού καλείται συχνά να κάνει ερωτήσεις όπως «Μπορώ να πάρω….;», «Θα μπορούσατε να μου πείτε που είναι το…;», «Ποιο είναι το…;»

💬 Γίνεται διάκριση αντικειμένων όταν ο γονιός ζητάει στο παιδί να διαλέξει ανάμεσα σε δυο αντικείμενα π.χ.  «Θες μπισκότα ή κουλούρι;»

💬 Σε περίπτωση που το παιδί εκπαιδεύεται σε αποκατάσταση της άρθρωσης κάποιων φωνημάτων, λέξεις που ξεκινούν ή περιέχουν αυτά τα φωνηματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αυτοματοποίηση του φωνήματος-στόχου π.χ. /Φ/ όπως «φακές», /ρ/ που βρίσκεται μέσα στο «παριζάκι» κ.ά

💡Γυρνώντας στο σπίτι, μη διστάσετε να παροτρύνετε το παιδί να εμπλακεί στη τακτοποίηση των αγορών. Βοηθώντας σας να τοποθετήσετε τα τρόφιμα στο σωστό σημείο, θα συνεχίσει να αναπτύσσει το λόγο του και παράλληλα θα ταξινομήσει τα προϊόντα στο σωστό σημείο, όπου μπορείτε να δώσετε και παραπάνω πληροφορίες γι’ αυτό. Πιο συγκεκριμένα:

🥛 -Που βάζω το γάλα;

-Βάζω το γάλα στο ψυγείο

-Γιατί;

-Για να μην χαλάσει!

-Ποιο ζωάκι μας δίνει γάλα;

-Η αγελάδα!

🥚 -Που βάζω τα αυγά;

-Στο ψυγείο!

-Ποιο ζωάκι μας δίνει αυγά;

-Η κότα!

-Που ζει η κότα;

-Στη φάρμα!

🍞 -Τι φτιάχνω με το ψωμί αυτό;

-Φτιάχνω τοστ.

-Τι άλλο χρειάζομαι για να φτιάξω τοστ;

-Χρειάζομαι τυρί και σαλάμι.

🍓- Τι είναι αυτά;

-Φράουλες!

-Τι είναι οι φράουλες;

-Είναι φρούτο!

-Τι χρώμα είναι;

-Είναι κόκκινο!

🫑🍎 -Η πιπεριά και το μήλο είναι ίδια;

-Όχι! Είναι διαφορετικά!

-Η πιπεριά είναι λαχανικό και το μήλο είναι φρούτο!

-Υπέροχα! Πες 5 φρούτα ακόμα. Κτλπ

Θέλετε να επικοινωνήστε μαζί μας;

Κάντε το με τους παρακάτω τρόπους.

Θα σας ακούσουμε

+30 210 9803292

+30 210 9828150

Θα μας γράψετε

[email protected]

Γραφτείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για τα πάντα γύρω απο τον φορέα.

  Ωράριο Λειτουργίας

  Τα Απογευματινά After School Προγράμματα διεξάγονται καθημερινά, καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους. Οι ώρες και οι μέρες που θα έρχεται το παιδί/ο νέος, εξαρτώνται από την ομάδα στην οποία θα ενταχθεί. (Κάτι το οποίο καθορίζεται ανάλογα με τις δυνατότητες και τις ανάγκες του, αλλά και από τα προγράμματα στα οποία προτιμά να λάβει μέρος). Το ωράριο των προγραμμάτων χωρίζεται σε 2 ζώνες:

  Α’ Ζώνη 13.00-16.00

  Β’ Ζώνη 16.30-19.30

  Κάποιες ομάδες μας, έρχονται και συμμετέχουν στα προγράμματα κατά τη διάρκεια της Α’ Ζώνης (13:00-16:00) και άλλες κατά τη διάρκεια της Β’ Ζώνης (16.30-19.30). Κατά τη διάρκεια της κάθε χρονικής ζώνης, πολλές ομάδες ταυτόχρονα συμμετέχουν σε διαφορετικά προγράμματα!

  Εάν το προτιμά κάποιος ενδιαφερόμενος, υπάρχει και η δυνατότητα συμμετοχής και αποκλειστικά σε ένα πρόγραμμα.

  Τόπος Διεξαγωγής

  Τα προγράμματα διεξάγονται στις δομές μας, στο 4ο Λύκειο Παλαιού Φαλήρου, και στο χώρο του φορέα μας στην παιδική χαρά της Αγ. Σκεπής. Για τα νότια προάστια, υπάρχει και η επιλογή μεταφοράς με το Van του Συλλόγου (παραλαβή από συγκεκριμένα σημεία) κατόπιν συνεννόησης.

  Συμμετοχή στα Προγράμματα

  Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν αρχικά με το Σύλλογο τηλεφωνικά (2109828150). Στη συνέχεια ορίζεται ένα ραντεβού δια ζώσης, μία πρώτη γνωριμία, με τον επόπτη και τον υπεύθυνο του τμήματος, οπότε και συζητείται η ένταξη του ενδιαφερόμενου σε κάποια ομάδα των Απογευματινών After School Προγραμμάτων (με βάση τις ιδιαίτερες ανάγκες και τις δυνατότητες του παιδιού/νέου).