Πανελλήνιος Σύλλογος Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων

ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ ΤΟ ΠΡΩΙΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΕΝΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΣΥΔ
29
Οκτ

ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ ΤΟ ΠΡΩΙΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΕΝΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΣΥΔ

 Υποστηριζόμενη Διαβίωση

 

Φέτος το πρωινό πρόγραμμα εκπαίδευσης στο οποίο συμμετέχουν οι ένοικοι της Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης ανανεώθηκε, εμπλουτίστηκε και προσαρμόστηκε στα ενδιαφέροντα, τις ανάγκες  και τις προτιμήσεις των εκπαιδευομένων.

Η κηπουρική είναι ένα από αυτά τα προγράμματα το οποίο  συνδυάζει τη μάθηση και τη διασκέδαση, ενώ παράλληλα   ωφελεί την ψυχική ανάπτυξη των ατόμων. Η διαδικασία του να φροντίζεις κάτι ζωντανό, το οποίο ανθίζει και μεγαλώνει από τα δικά σου χέρια, δίνει την αίσθηση της ευθύνης , αλλά και τη διάθεση ώστε να ασχοληθείς περισσότερο και να μη το παραμελείς.

Ένας άλλος τομέας του προγράμματος είναι η μουσική η οποία χρησιμοποιείται ως μέσο επικοινωνίας, έκφρασης και δημιουργικότητας . Στα μαθήματα μας μάλιστα κατασκευάζουμε τα δικά μας μουσικά όργανα και εξασκούμε παράλληλα τη λεπτή μας κίνηση, τη συγκέντρωση προσοχής, την ομαδικότητα και την ανάπτυξη της φαντασίας.

Δε θα μπορούσε να λείπει από το πρόγραμμά μας και ο χορός , ο οποίος είναι φυσική και συνάμα ψυχική δραστηριότητα. Ο χορός επιτρέπει στο άτομο να προσεγγίσει τη ψυχική του υγεία μέσα από τη δημιουργία. Επιπλέον η κίνηση μαζί με κάποιον άλλον δημιουργεί ένα αίσθημα συντροφιάς, το οποίο δύσκολα επιτυγχάνεται με λέξεις.

Αναμφίβολα από τα αγαπημένα προγράμματα των εκπαιδευομένων είναι και η μαγειρική – ζαχαροπλαστική, καθώς δημιουργούν με διαφορετικά υλικά και υφές, συνεργάζονται για να επιτύχουν τη γευστική δημιουργία τους και φυσικά στο τέλος την απολαμβάνουν. Έτσι αναπτύσσουν δεξιότητες καθημερινής ζωής και ταυτόχρονα την ικανότητα να ακολουθούν συγκεκριμένη αλληλουχία κινήσεων ώστε να επιτύχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Η εβδομάδα τελειώνει με το εξωτερικό πρόγραμμα, το οποίο γίνεται κάθε φορά σε διαφορετικό μέρος που επιλέγουν οι ίδιοι οι εκπαιδευόμενοι. Με αυτό τον τρόπο ενισχύεται η πρωτοβουλία, η προσωπική έκφραση επιθυμίας και επιτυγχάνεται η αναψυχή και η διασκέδαση. Ταυτόχρονα γίνεται εκπαίδευση στη κυκλοφοριακή αγωγή, σε διαχείριση χρημάτων και σε κοινωνικές δεξιότητες.

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

You are donating to : Πανελλήνιος Σύλλογος Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων

How much would you like to donate?
5 € 10 € 20 €
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
Loading...